Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η Samsung συνεργάζεται με την AMD για κάρτες γραφικών σε Smartphones

Η Samsung συνεργάζεται με την AMD για κάρτες γραφικών σε Smartphones

απο Kostas Gliatiotis

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα, ανάμεσα στη Samsung και την AMD, και αφορά τον σχεδιασμό και την κατασκευή καρτών γραφικών για φορητούς επεξεργαστές σε smartphones και tablets.

Πιο συγκεκριμένα, η AMD θα παραχωρήσει (με κόστος φυσικά) στη Samsung τη δυνατότητα δημιουργίας ειδικά σχεδιασμένων GPU’s που θα βασίζονται στην RDNA αρχιτεκτονική της εταιρείας. Η Samsung από την πλευρά της, ελπίζει προφανώς, ότι με αυτή τη συνεργασία θα καταφέρει να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τη σειρά Exynos, και να προσφέρει “αυξημένη παραγωγικότητα και καινοτομία”.

Προς το παρόν είναι άγνωστο το πόσο καιρό θα χρειαστεί η Samsung μέχρι να ενσωματώσει κάρτα γραφικών της AMD σε κάποιον Exynos επεξεργαστή, αν και χρονικά υπάρχει θεωρητικά περιθώριο μέχρι το τέλος του χρόνου. Συνήθως η Samsung ανακοινώνει τον κάθε φορά επόμενο καλύτερο επεξεργαστή της σειράς Exynos λίγο καιρό πριν την παρουσίαση του επόμενου κορυφαίου Galaxy S Smartphone της.

Μέχρι πριν λίγο καιρό υπήρχε μια έντονη φημολογία ότι η Samsung θα προσπαθήσει να κατασκευάσει τη δική της κάρτα γραφικών για φορητές συσκευές, με την εταιρεία να προσλαμβάνει μάλιστα προσωπικό για αυτό το σκοπό. Φαίνεται όμως ότι επέλεξε την πιο “σίγουρη” λύση του να συνεργαστεί με την AMD, προκειμένου να μειώσει σημαντικά το χρόνο ανάπτυξης αλλά πιθανότατα να εξασφαλίσει ακόμα καλύτερη απόδοση.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights