Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η Oppo αποκαλύπτει την κάμερα κάτω από την οθόνη

Η Oppo αποκαλύπτει την κάμερα κάτω από την οθόνη

απο Kostas Gliatiotis

Όπως είχε “υποσχεθεί” πριν μερικές ημέρες, η Oppo έδωσε σήμερα περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο που λειτουργεί η Selfie κάμερα που έχει σχεδιάσει, και τοποθετείται κάτω από την οθόνη ενός Smartphone.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της MWC Shanghai 2019, η Oppo εξήγησε λίγο πιο αναλυτικά το πως ακριβώς κατάφερε να το “πετύχει” αυτό. Αρχικά, η ίδια η οθόνη, είναι κατασκευασμένη λίγο “διαφορετικά” από το συνηθισμένο, με το σημείο πάνω από την κάμερα να χρησιμοποιεί ένα υλικό που επιτρέπει στο φως να περάσει με ευκολία. Ταυτόχρονα, τα ίδια τα … pixels της οθόνης, έχουν διαφορετική διάταξη από το συνηθισμένο, προκειμένου το φως να μπορεί να περάσει ευκολότερα ανάμεσα τους.

Επειδή όμως ότι και αν καταφέρει να κάνει η Oppo, η κάμερα θα βλέπει λιγότερο φως επειδή βρίσκεται κάτω από την οθόνη, χρειάστηκε να αλλάξει σημαντικά και ο σχεδιασμός της ίδιας της κάμερας. Αρχικά, η εταιρεία χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα με σημαντικά μεγαλύτερο φυσικό μέγεθος, προκειμένου να μπορεί να δει περισσότερο φως, με περιορισμένο φαινόμενο “διάθλασης” ανάμεσα στα Pixel. Αντίστοιχα υπάρχει και διάφραγμα στον φακό της που είναι επίσης πιο “ανοιχτό” από το συνηθισμένο, και εδώ σε μια προσπάθεια να μπορεί να δει η κάμερα όσο το δυνατόν περισσότερο φως αλλά και χρώμα.

Τέλος, η Oppo αναφέρει ότι χρειάστηκε και προσπάθεια στον τομέα του λογισμικού, ώστε η κάμερα να μπορεί να διορθώσει την σχετικά “θολή” εικόνα που παράγεται επειδή βρίσκεται κάτω από την οθόνη. Παρόλα αυτά, η εταιρεία δεν έδωσε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το πότε θα χρησιμοποιήσει την κάμερα αυτή (αλλά και την οθόνη) σε κάποιο επόμενο της Smartphone, αλλά ούτε και ποιο θα είναι αυτό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights