Κάμερα.
Στον τομέα της κάμερας, το Mi 9T Pro προσφέρει ένα σύνολο παρόμοιο με αυτό του απλού Mi 9. Η βασική του κάμερα έχει υψηλή ανάλυση στα 48ΜΡ και αρκετά ενδιαφέρουσες δυνατότητες.
Το f/1.8 διάφραγμα της βοηθάει σημαντικά στη φωτογράφιση ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ το μεγάλο φυσικό μέγεθος του αισθητήρα προσφέρει συνολικά καλύτερη ποιότητα εικόνας.
Όπως και σε κάθε άλλη συσκευή με κάμερα αυτής της ανάλυσης, έτσι και στο Mi 9T Pro, αυτό που παράγει τις φωτογραφίες είναι η τεχνική του Pixel Binning. Η κάμερα συνδύαζει τα δεδομένα από 4 «γειτονικά» Pixels του αισθητήρα για να αποθηκεύσει 1 στην τελική φωτογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, το τελικό αρχείο περιέχει περισσότερη λεπτομέρεια, και καλύτερο δυναμικό εύρος φωτισμού. Η θεωρία εδώ επιβεβαιώνεται και στην πράξη, με το Mi 9T Pro να βγάζει ιδιαίτερα καλές φωτογραφίες.
Τα επίπεδα λεπτομέρειας είναι άκρως ικανοποιητικά, ενώ και το δυναμικό εύρος είναι αυτό που περιμένει κανείς από μια κάμερα αυτής της τεχνολογίας. Αυτό που ίσως θα θέλαμε, είναι λιγότερο έντονα χρώματα, αν και πλέον οι περισσότεροι προτιμούν τις πιο όμορφες και ζωντανές φωτογραφίες, από τις πιο σωστές χρωματικά. Η δεύτερη κάμερα τώρα, έχει και εδώ υπερ ευρυγώνιο φακό, ώστε να μπορεί να βγάλει φωτογραφίες με πολύ μεγαλύτερο «πλάνο». Η ανάλυση της είναι στα 13ΜΡ και θα πρέπει εδώ να σημείωσουμε ότι είναι χαμηλότερη από αυτή των βασικών ανταγωνιστών.
Λόγω του μεγαλύτερου αυτού οπτικου πεδίου, η ανάλυση είναι περισσότερο απαραίτητη ώστε οι φωτογραφίες να έχουν καλά επίπεδα λεπτομέρειας. Παρότι τα 13ΜΡ είναι κοντά στο όριο του αποδεκτού, το τελικο αποτέλεσμα δεν απογοητεύει, αν και δεν εντυπωσιάζει κιόλας. Το σημαντικό εδώ είναι να θυμάται κανείς ότι το Mi 9T Pro είναι ένα κορυφαίο Smartphone που κοστίζει περίπου τα μισά χρήματα από τους βασικούς ανταγωνιστές του. Με αυτό σαν δεδομένο, η κάμερα με τον υπερ ευρυγώνιο φακό είναι ικανοποιητική ακόμα και με αυτούς τους περιορισμούς.
Η Τρίτη και τελευταία κάμερα τώρα, θα μπορούσε να πει κανείς ότι υπάρχει περισσότερο ώστε να καλύπτει την εμπορική απαίτηση του να είναι συνολικά τρεις οι κάμερες αυτές. Προσφέρει ένα 2Χ οπτικό zoom, προκειμένου να μπορεί να φέρει πιο κοντά αυτό που θέλουμε να φωτογραφίσουμε. Η χαμηλή ανάλυση των 8ΜΡ όμως είναι και εδώ όχι απόλυτα ικανοποιητική.
Μάλιστα επειδή το διάφραγμα του φακού της είναι περιορισμένο στο f/2.4, η απόδοση της είναι ακόμα πιο «μέτρια» κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό που πρέπει να αναγνωρίσουμε στην Xiaomi είναι ότι έχει πετύχει να έχουν και οι τρεις κάμερες σχεδόν την ίδια χρωματική αποτύπωση στις φωτογραφίες.
Για την φωτογράφιση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού τώρα, το Mi 9T Pro δυστυχώς δεν ακολουθεί τον ανταγωνισμό του. Η βασική κάμερα των 48ΜΡ μπορεί να βγάλει ιδιαίτερα καλές φωτογραφίες, χάρη στο f/1.8 διάφραγμα της αλλά και το μεγάλο φυσικό μέγεθος του αισθητήρα της. Οι φωτογραφίες έχουν καλά επίπεδα λεπτομέρειας, ενώ και το δυναμικό τους εύρος είναι ικανοποιητικό.
Το ξεχωριστό Night mode βγάζει συνεχόμενες λήψεις που στην συνέχεια τις συνδυάζει σε μια φωτογραφία, προκειμένου να πετύχει τα καλύτερα επίπεδα λεπτομέρειας, αλλά και αρκετά καλό φωτισμό.
Η Xiaomi παραδοσιακά δεν υπερβάλει με το Night mode, και έτσι οι φωτογραφίες βγαίνουν κοντά σε αυτό που βλέπουμε και με τα μάτια μας εκείνη την ώρα. Σε σύγκριση με βασικούς ανταγωνιστές που προσπαθούν να βγάλουν πάντα την πιο φωτεινή φωτογραφία, η προσέγγιση της Xiaomi είναι κατά τη γνώμη μας προτιμότερη.
Το «πρόβλημα» όμως είναι ότι αυτό το Night mode είναι διαθέσιμο μόνο για τη βασική κάμερα και όχι για τις άλλες δύο. Η χαμηλότερη ανάλυση τους, το μικρότερο μέγεθος του αισθητήρα τους, αλλά και το περιορισμένο διάφραγμα του φακού τους, τις κάνουν λιγότερο χρήσιμες κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Αυτή είναι και η μοναδική ουσιαστική έλλειψη του Mi 9T Pro στον τομέα της φωτογραφίας, μια έλλειψη που και εδώ μπορεί να δικαιολογηθεί με ευκολία σε αυτά τα χρήματα.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας