Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Watch GT 2 Review : Βελτιώνοντας το καλύτερο

Huawei Watch GT 2 Review : Βελτιώνοντας το καλύτερο

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό σύστημα.

Το Wear OS της Google είναι πλέον δεδομένο ότι δεν αποτελεί ούτε την καλύτερη αλλά ούτε και την πιο… διαδεδομένη λύση για Smartwatches. Προφανώς και την πρωτιά κατέχει το Watch OS της Apple, όμως και η Huawei είναι από τις εταιρείες που έχει επιλέξει να σχεδιάζει τις δικές της λύσεις.

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα αυτής της επιλογής, είναι οι κορυφαίοι χρόνοι αναμονής και λειτουργίας που προσφέρει το Watch Gt 2.

Το ρολόι φημολογείται ότι τρέχει μια έκδοση του Harmony OS της εταιρείας, ειδικά σχεδιασμένη για συσκευές αυτού του είδους. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι προσφέρει όλα όσα περιμένει κανείς από ένα Smartwatch στην καθημερινότητα του. Οι ειδοποιήσεις από κάθε είδους εφαρμογή εμφανίζονται στην οθόνη και μάλιστα πλέον είναι περισσότερες αυτές που έχουν το δικό τους εικονίδιο ώστε να γνωρίζει ο χρήστης από που είναι η ειδοποιήση.

Ταυτόχρονα όμως, η Huawei έχει αυξήσει και τον αριθμό των ειδών… άθλησης που μπορεί να καταγράψει το Watch GT2. Οι πιο χρήσιμες όμως δυνατότητες του, είναι αυτές της συνεχόμενης καταγραφής που προσφέρει, και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να του το ζητάει κάθε φορά ο ιδιοκτήτης του.

Αυτές είναι η συνεχής μέτρηση των καρδιακών παλμών, και η καταγραφή τους σε ιστορικό με διάρκεια μιας ημέρας, αλλά και η αυτόματη ανίχνευση του πότε κοιμάται ο ιδιοκτήτης του.

Τα δυο αυτά στατιστικά στοιχεία βοηθούν τον ιδιοκτήτη του Watch GT 2 να έχει μια πολύ καλή εικόνα της καθημερινής του κατάστασης. Από το αν κοιμάται σωστά, μέχρι το πως κουράζεται αλλά και το επίπεδο του καθημερινού του… στρες.

Μπαταρία.

Ο τομέας στον οποίο η Huawei κατάφερε να διατηρεί την κορυφαία απόδοση του πρώτου Watch Gt, είναι αυτός της διάρκειας της μπαταρίας στη νέα έκδοση.

Το Watch GT2 μπορεί και αυτό να παραμείνει ενεργό για έως και δύο εβδομάδες, ανάλογα με το ποιες από τις δυνατότητες του είναι ενεργές αλλά και τη συχνότητα των ειδοποιήσεων που εμφανίζει η οθόνη του.

Ο χρόνος αυτός είναι σίγουρα εντυπωσιακός αν υπολογίσει κανείς ότι το ρολόι έχει συνολικά πολύ περισσότερες δυνατότητες από τον προκάτοχο του, και τις προσφέρει χωρίς να «καίει» περισσότερο ρεύμα.

Πρακτικά τώρα, με την καταγραφή των καρδιακών παλμών συνεχώς, την παρακολούθηση του ύπνου αλλά και την ενημέρωση για νέες ειδοποιήσεις με τον ρυθμό που έρχονται σε ένα Smartphone από πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα, ο χρόνος λειτουργίας είναι μικρότερος από δύο εβδομάδες. Το μικρότερος είναι σχετικό όμως, αφού ακόμα και έτσι η μπαταρία του Watch GT2 μπορεί εύκολα να βγάλει λίγο περισσότερο από 8 ημέρες.

Η φόρτιση του είναι μια ιδιαίτερα σύντομη διαδικασία, θα θέλαμε εδώ όμως από την Huawei να προσφέρει κάποια στιγμή ασύρματη φόρτιση στα ρολόγια της. Η βάση φόρτισης με επαφές που επικοινωνούν απευθείας με το ίδιο το ρολόι, είναι λιγότερο πρακτική ενώ δείχνει και λίγο… ξεπερασμένη πλέον.

Συμπέρασμα.

Το Watch GT2 είναι ένα Smartwatch που έχει σχεδιαστεί με τον ιδανικό συνδυασμό χαρακτηριστικών και αυτονομίας, τουλάχιστον κατά τη γνώμη μας. Είναι σίγουρο ότι μπορεί να βρει κανείς στην αγορά προτάσεις με ακόμα περισσότερες δυνατότητες.

Το να έχει GPS ένα Smartwatch Θεωρείται για παράδειγμα δεδομένο, και κάτι που προφανώς έχει και το Watch GT2. Το να υπάρχουν εταιρείες όμως που θυσιάζουν την μπαταρία προκειμένου ένα Smartwatch να έχει εφαρμογή … πλοήγησης η οποία λειτουργεί σε μια τόσο μικρή οθόνη δεν είναι αντίστοιχα λογικό αλλά ούτε και χρήσιμο.

Η Huawei επέλεξε να σχεδιάσει ένα ιδιαίτερα κομψό, άριστα κατασκευασμένο από κορυφαία υλικά, Smartwatch που ταυτόχρονα να είναι και πραγματικά χρήσιμο. Το Watch GT2 θα δείξει στον ιδιοκτήτη του όλες τις ειδοποιήσεις του, θα καταγράψει με ακρίβεια σχεδόν κάθε είδος άθλησης του, θα απαντήσει και τις κλήσεις του πλέον, και ενώ τα κάνει όλα αυτά, θα κρατήσει και περισσότερο από μια εβδομάδα με μια μόλις φόρτιση.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights