Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Watch GT 2 Review : Βελτιώνοντας το καλύτερο

Huawei Watch GT 2 Review : Βελτιώνοντας το καλύτερο

απο Kostas Gliatiotis

Η αγορά των Smartwatches γνωρίζει τα τελευταία χρόνια μια άνοδο πωλήσεων, άνοδο που σαφώς δεν οφείλεται σε έναν μόνο λόγο. Ταυτόχρονα, οι διαθέσιμες «συσκευές» ή ρολόγια πλέον, είναι περισσότερες αλλά και πολύ διαφορετικές μεταξύ τους.

Ανάλογα με τις απαιτήσεις που έχει ο καθένας, μπορεί να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει, και καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες του. Για την Huawei, ο ιδανικός συνδυασμός, είναι ένα Smartwatch που να καλύπτει όλες τις βασικές ανάγκες του ιδιοκτήτη του, και όχι μόνο αυτές, αλλά να το καταφέρνει προσφέροντας ταυτόχρονα και εκπληκτικούς χρόνους λειτουργίας.

Μετά το εντυπωσιακό Watch GT πριν περίπου ένα χρόνο, η εταιρεία πρόκειται να διαθέσει σύντομα και στην Ελληνική αγορά τον αντικαταστάτη του, το Watch GT 2. Με εξαίρεση την σίγουρα όχι… πρωτότυπη ονομασία του, το Watch GT 2  είναι σημαντικά βελτιωμένο σε όλους τους σημαντικούς τομείς, και το ίδιο κορυφαίο με τον προκάτοχο του σε έναν από αυτούς.

Η Huawei Hellas μας παραχώρησε ένα Watch GT 2 για τις ανάγκες της δοκιμής μας, λίγο καιρό πριν την επίσημη διάθεση του στην αγορά, και στο Review που ακολουθεί, μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας από την καθημερινή… συμβίωση μαζί του.

Σχεδιασμός.

Ένα Smartwatch είναι σημαντικά διαφορετικό από ένα Smartphone στον τομέα του σχεδιασμού . Προφανώς και τα δύο πρέπει να είναι… αντικειμενικά όμορφα, όμως ένα Smartwatch πρέπει να ταιριάζει και με το γούστο του ιδιοκτήτη του.

Για το Watch GT 2, η Huawei έκανε κατά τη γνώμη μας την καλύτερη αλλά και πιο «ασφαλή» επιλογή, και βελτίωσε απλά στα σημεία το ετσι και αλλιώς πολύ καλό σχέδιο της πρώτης έκδοσης.

Έτσι το Smartwatch προσπαθεί με επιτυχία να συνδυάσει τον «σπορ» χαρακτήρα με μια όσο το δυνατόν λιγότερο υπερβολική εμφάνιση, ώστε να ταιριάζει στις περισσότερες περιπτώσεις καθημερινής συμβίωσης μαζί του.

Σε άμεση σύγκριση με το Watch GT, το γυαλί πάνω από την οθόνη του GT 2 είναι πλέον κυρτό προς «τα έξω», και η μεταλλική στεφάνη δεν προεξέχει πλέον από αυτό. Η λεπτομέρεια αυτή, κάνει την οθόνη να δείχνει μεγαλύτερη, έστω και αν πρακτικά είναι… ίδια με αυτή της προηγούμενης έκδοσης.

Πρακτικότητα.

Το Watch GT 2 είναι σαφώς βελτιωμένο όμως και σε πρακτική χρήση, αφού έχει πλέον μια δυνατότητα που η αλήθεια είναι ότι έλλειπε από τον προκάτοχο του. Στην δεξιά πλέυρά του υπάρχει ένα μικρό σε μέγεθος, πολύ δυνατό σε ένταση όμως, ηχείο, που εκτελεί δύο διαφορετικές λειτουργίες. Η Huawei δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ένταση του, προκειμένου να τονίσει την ικανότητα του Watch GT να αναπαράγει μουσική.

Αυτό που είναι πρακτικά χρήσιμο όμως είναι η δυνατότητα αποδοχής κλήσεων από το ίδιο το ρολόι πλεόν, και η δυνατότητα να το χρησιμοποιήσει ο ιδιοκτήτης του για να μιλήσει κανονικά, σε συνδυασμό με το μικρόφωνο που έχει για αυτό το σκοπό.

Στο πρακτικό κομμάτι τώρα, περιλαμβάνεται και η ελευθερία επιλογής στο… λουράκι που θα χρησιμοποιήσει κάποιος με το Watch GT 2. Τυπικά μπορεί να επιλέξει κανείς ότι … θέλει, αρκεί να έχει διάμετρο 22 χιλιοστών στο σημείο που «μπαίνει» στο ρολόι. Αυτό δεν είναι προφανώς πρωτοτυπία της Huawei, είναι όμως ιδιαίτερα σημαντικό για όσους δικαίως θεωρούν ότι ένα ρολόι πρέπει να αλλάζει έστω και λίγο η εμφάνιση αλλά και η σοβαρότητα του ανάλογα με την περίσταση.

Οθόνη.

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του Watch GT 2 είναι με χαρακτηριστική διαφορά η οθόνη του. Με διάμετρο 46 χιλιοστών σε όρους … ρολογιού, είναι ταυτόχρονα ένα κορυφαίο σε τεχνικές προδιαγραφές AMOLED Panel.

Σε αυτό το μέγεθος, είναι η μοναδική οθόνη με τόσο υψηλή ανάλυση 454×454 pixels. Η ανάλυση αυτή της χαρίζει μια πυκνότητα σε Pixels και μια λεπτομέρεια απεικόνισης που πραγματικά δεν έχει κανένα άλλο Smartphone σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Τα διαθέσιμα Watchfaces εμφανίζονται σαν να είναι… τυπωμένα πάνω   στην οθόνη, με λεπτομέρεια που πραγμαιτκά εντυπωσιάζει. Επειδή ένα Smartwatch είναι κάτι που συνήθως κοιτάμε με περισσότερη … προσοχή στην οθόνη του, η συγκεκριμένη   διαφορά της οθόνης του Watch GT 2 είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Μάλιστα κάνει δύσκολη   την μετάβαση σε άλλο Smartwatch και πόσο μάλλον σε κάποιο που έχει ταυτόχρονα χειρότερη οθόνη αλλά και λιγότερο καλό συνδυασμό εμφάνισης και πολυτέλειας.

Τέλος, σε πρακτικούς όρους, η οθόνη του Watch GT 2 είναι σημαντικά καλύτερη κατά τη χρήση σε εξωτερικούς χώρους και με έντονη ηλιοφάνεια. Ο φωτισμός της στην μέγιστη ένταση του είναι σημαντικά πιο ισχυρός από την προηγούμενη έκδοση, ενώ και το γυαλί πάνω από αυτή έχει σημαντικά μικρότερη αντανάκλαση.

Η αυτόματη ρύθμιση του φωτισμού αυτού, σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης του Watch Gt 2 δεν χρειάζεται να ασχολείται μαζί του ώστε να έχει πάντα την οθόνη στο επίπεδο που χρειάζεται ανάλογα με τις συνθήκες.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights