Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy Fold Review: Ασυνήθιστο και πρωτοποριακό

Samsung Galaxy Fold Review: Ασυνήθιστο και πρωτοποριακό

απο Kostas Gliatiotis

Μπαταρία.

Το μέγεθος αλλά και το είδος του Galaxy Fold, επιτρεπει στην Samsung να τοποθετήσει δύο διαφορετικές μπαταρίες στο εσωτερικό του, μια σε κάθε ένα από τα δύο «τμήματα» του. Η συνολική τους χωρητικότητα είναι 4.230 mAh. Παρότι ίσως φαίνεται μικρότερη από ότι θα περίμενε κανείς σε ένα Smartphone με αυτό το μέγεθος, είναι δεδομένο ότι ο διαθέσιμος χώρος είναι πρακτικά περιορισμένος, αφού κάθε ένα από αυτά τα δύο τμήματα είναι σχετικά … στενό.

Στην πράξη τώρα, το πόσο θα διαρκέσει η μπαταρία του Galaxy Fold, εξαρτάται προφανώς από το πόση ώρα θα έχει ανοιχτή την εσωτερική του οθόνη ο ιδιοκτήτης του. Με λογική χρήση, η μπαταρία μπορεί να βγάλει έως και δύο ημέρες λειτουργίας. Ο Snapdragon 855 είναι δεδομένο ότι έχει καλύτερη διαχείριση ενέργειας από τον Exynos 9825 που κατασκευάζει η ίδια η Samsung.

Η οθόνη όμως έχει επιπτώσεις στην κατανάλωση μπαταρίας, επιπτώσεις που διαφέρουν σημαντικά ανάλογα και με την ένταση του φωτισμού της. Παρόλα αυτά, όσο απαιτητικός και αν είναι ο ιδιοκτήτης του, το Fold θα βγάλει το εργάσιμο κομμάτι της ημέρας, και μόνο κοντά στο τέλος αυτής θα βρεθεί με περίπου 20% ή και λιγότερο από την διαθέσιμη φόρτιση.

Παρότι φτάνει στην αγορά στα τέλη του 2019, το galaxy fold είναι σχεδιασμένο αρκετά παλαιότερα, την εποχή που ακόμα η Samsung δεν είχε «αποφασίσει» να υιοθετήσει πλήρως μια πιο ταχεία φόρτιση στις συσκευές της. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει την πρακτικότητα της γρήγορης φόρτισης ενός Galaxy Note 10+, και αυτό έχει τις πρακτικές συνέπειες του.

Το OneUI έχει βελτιωθεί σημαντικά στην διαχείριση ενέργειας και τον έλεγχο των διαθέσιμων εφαρμογών. Παρότι αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία όταν χρησιμοποιείται ενεργά το Galaxy fold, πετυχαίνει πολύ καλύτερους χρόνους αναμονής, σε κατάσταση αδράνειας.

Συμπέρασμα.

Το Galaxy Fold φαίνεται αρχικά σαν ένα «πείραμα» με την εμφάνιση και τον διαφορετικό χαρακτήρα του. Πρέπει κάποιος να το πάρει στα χέρια του, και να το… δουλέψει για μερικές ώρες, για να διαπιστώσει ότι είναι πολύ πιο κοντά σε μια συσκευή παραγωγής και η εταιρεία ήξερε τι έκανε με τη διάθεση του στην αγορά.

Ο σχεδιασμός του δίνει την ελευθερία που έχει ένα μικρό σε μέγεθος Tablet, σε διαστάσεις ενός έστω και «ογκώδους» Smartphone. Η οθόνη έχει έναν μοναδικό χαρακτήρα, και η αίσθηση του να την κλείνεις δεν παύει να είναι ασυνήθιστη με καλό όμως τρόπο. Την εποχή που τελικά φτάνει στην αγορά, δεν είναι τόσο τεχνικά κορυφαίο όσο κατά την παρουσίαση του, η οποία είχε τα γνωστά προβλήματα που είχαν σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση αυτή.

Όμως είναι δεδομένο ότι η μοναδική εταιρεία που έχει την δυνατότητα αυτή τη στιγμή να φέρει στην αγορά ένα προϊόν αυτού του είδους είναι η Samsung. Πιθανότατα είναι ταυτόχρονα και καιρός να θυμηθεί η εταιρέια ότι έχει την δυνατότητα να καινοτομεί με πραγματικούς τρόπους, και να επανακτήσει την φήμη του πρωτοπόρου.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights