Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy Fold Review: Ασυνήθιστο και πρωτοποριακό

Samsung Galaxy Fold Review: Ασυνήθιστο και πρωτοποριακό

απο Kostas Gliatiotis

Στον κόσμο της τεχνολόγίας, είναι ελάχιστες οι συσκευές που αλλάζουν δραστικά το είδος τους, και παορυσιάζουν κάτι πραγματικά νέο. Στον χώρο των κινητών τηλεφώνων, οι αλλαγές αυτές σπανίζουν τα τελευταία χρόνια, κυρίως επειδή οι όλο και μεγαλύτερες οθόνες σε σύγχρονα Smartphones, περιορίζουν σημαντικά τις επιλογές των σχεδιαστών.

Έτσι λοιπόν, όταν η Samsung προσπάθησε για πρωτη φορά να «λυγίσει» την οθόνη ενός Smartphone, προκειμένου το μέγεθος της να μην περιορίζει τις συνολικές του διαστάσεις, ήταν δεδομένο ότι πρόκειται μόνο για την αρχή σε μια νέα γενιά συσκευών. Πολλά χρόνια πλέον μετά την παρουσίαση του ασυνήθιστου τότε Galaxy Note Edge, ήρθε η ώρα που η οθόνη ενός Smartphone θα είναι… εύκαμπτη προκειμένου να μπορεί να διπλώσει. Με αυτόν τον τρόπο, συσκευές όπως το Galaxy Fold, θα μπορούν να έχουν λογικές διαστάσεις με την οθόνη αυτή διπλωμένη, και μια μεγάλη «επιφάνεια εργασίας» όταν αυτή θα είναι ανοιχτή.

Η αρχική διάθεση του Galaxy Fold στην αγορά καθυστέρησε σημαντικά, αφού η εταιρεία δεν είχε ολοκληρώσει σωστά τον σχεδιασμό του, με ατέλειες που επέτρεπαν στην οθόνη του να καταστρέφεται πιο εύκολα από ότι θα έπρεπε. Ακόμα και με την αυξημένη ευαισθησία που φέρνει μια οθόνη αυτού του είδους, η εταιρεία έπρεπε να κάνει συγκεκριμένες αλλαγές, οι οποίες τελικά και καθυστέρησαν τη διάθεση του στην αγορά.

Σχεδιασμός.

Αφήνοντας προς το παρόν στην άκρη την εντυπωσιακή από κάθε άποψη οθόνη του Galaxy Fold, η υπόλοιπη συσκευή είναι και αυτή σημαντικά διαφορετική από ένα συνηθισμένο Smartphone. Με δεδομένο το ότι… διπλώνει στη μέση, όταν είναι κλειστό, είναι πιο «μακρύ» και στενό από ένα συνηθισμένο τηλέφωνο. Τα δύο τμήματα του, όταν είναι ανοιχτά και δίπλα το ένα στο άλλο, δημιουργούν αυτό το τετράγωνο σχέδιο που αποκαλύπτει και την οθόνη στο εσωτερικό του.

Σε ότι αφορά την κατασκευή του τώρα, το Galaxy Fold είναι προφανώς τόσο προσεκτικά σχεδιασμένο, συναρμολογημένο και με επιλογή των κατάλληλων υλικών, όσο απαιτεί η εντυπωσιακά υψηλή τιμή πώλησης του. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία εξασφαλίζει ότι κανείς δεν πρόκειται να έχει «παράπονο» και να θεωρεί ότι πληρώνει απλά την εύκαμπτη οθόνη στο εσωτερικό του.

Η μια από τις δύο εξωτερικές επιφάνειες του Galaxy Fold, φιλοξενεί και την μικρότερη οθόνη που είναι σχεδιασμένη να εξυπηρετεί τις απλές καθημερινές εργασίες. Σε αυτή την οθόνη, ο ιδιοκτήτης του μπορεί να δει ποιος τον καλεί ή και να κάνει αυτός μια κλήση, να διαβάσει και να απαντήσει σε ένα μήνυμα αλλά και να χρησιμοποιήσει κάθε εφαρμογή και δυνατότητα που έχει σαν Smartphone. Το μικρό της μέγεθος την κάνει ιδανική μόνο για σύντομη χρήση, ενώ με το Continuity που έχει σχεδιάσει η Samsung, ο ιδιοκτήτης του μπορεί να ανοίξει μια εφαρμογή στην οθόνη αυτή, και να συνεχίσει να την χρησιμοποιεί στην εσωτερική προφανώς μεγαλύτερη οθόνη.

Το δεύτερο τμήμα του Galaxy Fold είναι αυτό που φιλοξενεί την «πλακέτα» του, αλλά και τις τρεις διαφορετικές κάμερες του. Το πλαϊνό μέρος του τώρα, είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και όχι από αλουμίνιο, μια επιλογή που έχει γίνει προφανώς για την αυξημένη στιβαρότητα που πρέπει να έχει μια συσκευή αυτου του είδους.

Ο μηχανισμός τώρα που ανοίγει το Galaxy Fold και αποκαλύπτει την εσωτερική του οθόνη, είναι όσο στιβαρός και «σφιχτος» πρέπει να είναι ώστε να δίνει και την αίσθηση μιας καλά σχεδιασμένης κατασκευής. Αποκαλυπτοντας λοιπόν την οθόνη των 7.3 ιντσών οθόνη στο εσωτερικό του Galaxy Fold, αλλάζουν ουσιαστικά όλα όσα έχει μάθει κανείς στον τρόπο που χρησιμοποιεί το Smartphone του. Σαν τελευταίες παρατηρήσεις για την εξωτερική κατασκευή, θα αναφέρουμε τα δύο στερεοφωνικά ηχεία αλλά και την απουσία της θύρας των ακουστικών, σε ένα Smartphone με πάχος που θα επέτρεπε την προσθήκη της με χαρακτηριστική άνεση.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights