Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Creative Outlier Air Review : Ποιότητα ήχου
outlier air

Creative Outlier Air Review : Ποιότητα ήχου

απο Kostas Gliatiotis

Η αγορά των ασύρματων στερεοφωνικών ακουστικών γνωρίζει μια περίεργη «άνοδο» τα τελευταία χρόνια. Μέρος αυτής οφείλεται στην είσοδο στην αγορά, κατασκευαστών που προέρχονται από άλλες κατηγορίες προϊόντων, με πιο σημαντική την συμμετοχή των κατασκευαστών Smartphones σε αυτή.

Παρά τις ενδιαφέρουσες και αρκετά πρακτικές λύσεις που προσφέρουν σε κάποιες περιπτώσεις, όπως τα Galaxy buds της Samsung ή και τα Freebuds Lite της Huawei, είναι γεγονός ότι τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν έχουν την συνολικά μεγαλύτερη εμπειρία στον τομέα του ήχου που έχουν πιο «καταξιωμένες» εταιρείες στο χώρο.

Η Creative είναι προφανώς μια από αυτές, με εντυπωσιακά μεγάλη πλέον εμπειρία, αλλά και πολύχρονη παρουσία στην συγκεκριμένη αγορά. Η εταιρεία θεώρησε σωστό λοιπόν να σχεδιάσει και αυτή τη δική της πρόταση στην κατηγορία των ασύρματων ακουστικών σε σχέδιο in-ear, και να διαφοροποιηθεί στους τομείς που μπορεί να είναι καλύτερη.

Σχεδιασμός.

Τα Outlier Air ακουστικά της Creative είναι εμφανές από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχουν σχεδιαστεί ώστε να έιναι τα πιο μικρά και «εύκολα» στη μεταφορά τους ακουστικά αυτού του είδους. Αυτό όμως είναι μια πολύ συγκεκριμένη επιλογή της εταιρείας, αφού αλλιώς πρέπει να κάνεις παραχωρήσεις σε ποιότητα ήχου και όχι μόνο.

Με λίγο μεγαλύτερο μέγεθος λοιπόν από το συνηθισμένο, κάθε ένα από τα δύο ακουστικά έχει σαφώς καλύτερη ηχητική απόδοση αλλά και πρακτικά «χωράει» μια μεγαλύτερη μπαταρία στο εσωτερικό τους.

Εργονομικά, ακόμα και σε αυτό το μέγεθος, είναι σχεδιασμένα να κάθονται σωστά στο αυτί του ιδιοκτήτη τους, και εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το βάρος τους είναι αρκετά χαμηλό και καθόλου ενοχλητικό.

Η μοναδική παραχώρηση που κατά τη γνώμη μας έχει κάνει η εταιρεία, ώστε να διατηρήσει το κόστος των Outlier air σε χαμηλό επίπεδο, είναι το μηχανικό πλήκτρο που έχει το κάθε ένα τους. Το πλήκτρο αυτό χρειάζεται λίγο περισσότερη «πίεση» από το συνηθισμένο, με αποτέλεσμα όταν θέλουμε να δυναμώσουμε την ένταση για παράδειγμα, να πιέζουμε το ίδιο το ακουστικό μέσα στο αυτί μας.

Πρακτικότητα.

Όπως και τα ίδια τα ακουστικά, έτσι και η θήκη τους, είναι σχεδιασμένη με πρώτο κριτήριο την πρακτικότητα. Παρότι λοιπόν και αυτή είναι λίγο μεγαλύτερη από το συνηθισμένο, προσφέρει μερικές πολύ χρήσιμες λεπτομέρειες.

Αρχικά το μεγαλύτερο μέγεθος επιτρέπει στην Creative να τοποθετήσει μια επίσης μεγαλύτερη μπαταρία στο εσωτερικό της. Κάθε ένα από τα ακουστικά έχει αρκετή μπαταρία για 10 ώρες αναπαραγωγής. Η θήκη μπορεί να φορτίσει έως και άλλες δύο φορές κάθε ένα από αυτά, φτάνοντας τον συνολικό χρόνο αναπαραγωγής στις 30 ώρες πριν και αυτή και τα ακουστικά μείνουν πλήρως από μπαταρία.

Η μεταλλική κατασκευή είναι μια ευχάριστη αλλαγή σε σύγκριση με τις συνηθισμένες πλαστικές θήκες σχεδόν κάθε άλλης αντίστοιχης πρότασης, που έστω και σε αίσθηση, κάνει τα Outlier air να δείχνουν πιο πολυτελή.

Αυτό που μας άρεσε περισσότερο όμως είναι οι τέσσερις διαφορετικές ενδείξεις για την κατάσταση των ακουστικών αλλά και της ίδιας της θήκες. Οι δύο από αυτές δείχνουν την κατάσταση φόρτισης κάθε ακουστικού ξεχωριστά, η επόμενη δείχνει πότε η ίδια η θήκη φορτίζει και η τελευταία πότε φορτίζονται τα ίδια τα ακουστικά.

Τέλος, ο τρόπος που ανοίγει σαν συρτάρι, είναι «εθιστικός» και βρεθήκαμε αρκετές φορές να… παίζουμε χωρις λόγο ακόμα και όταν ήδη χρησιμοποιούσαμε τα ακουστικά.

Ήχος.

Όπως ήδη αναφέραμε, ένας από τους λόγους που κάθε ένα από τα Outlier Air είνα μεγαλύτερο σε μέγεθος, είναι η επιλογή της Creative να προσφέρουν σαφώς ανώτερη ποιότητα ήχου αλλά και ένταση.

Κάθε ένα από τα ακουστικά έχει ένα «διάφραγμα» από γραφένιο , ενώ υποστηρίζουν και κάθε διαθέσιμο πρότυπο μεταφοράς ήχου. Εκτός του Bluetooth 5.0 που επιτρέπει τη μεταφορά ήχου με υψηλότερο bitrate, υποστηρίζεται και το aptX πρότυπο της Qualcomm αλλά και η αναπαραγωγή AAC ήχου.

Η ένταση αναπαραγωγής είναι… υπερβολικά δυνατή στην μέγιστη ρύθμιση της, και πρακτικά χρήσιμη μόνο σε εξωτερικούς χώρους με ιδιαίτερα έντονο θόρυβο. Ακόμα όμως και σε αυτή την μέγιστη ένταση τους, δεν έχουν κανενός είδους αισθητή παραμόρφωση στον ήχο.

Tα outlier Air εφαρμόζουν στο αυτί του ιδιοκτήτη τους με τρόπο που δεν επιτρέπει σχεδόν σε καθόλου ήχο από το περιβάλλον να περάσει. Αυτό είναι θετικό όταν θέλουμε να ακούσουμε μουσική, αλλά θέλει λίγη εξοικείωση σε εξωτερικούς χώρους.

Συμπέρασμα.

Κατά  τη γνώμη μας, η Creative έχει επιλέξει έναν ιδανικό συνδυασμό εμφάνισης και λειτουργικότητας για τα νέα outlier Air. Το λίγο μεγαλύτερο μέγεθος, τους χαρίζει εντυπωσιακή αυτονομία που ξεπερνά με άνεση αυτή όλων των προτάσεων του ανταγωνισμού τους.

Με κόστος σχεδόν τα μισά χρήματα σε σύγκριση με τα airpods της Apple, και περίπου 40 οικονομικότερα από τα Galaxy Buds της Samsung, προσφέρουν σαφώς καλύτερη ηχητική εμπειρία. Απευθύνονται λοιπόν σε αυτούς που δίνουν προτεραίοτητα στον ήχο, και δεν θέλουν να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα από ότι χρειάζεται.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights