Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Galaxy A51 vs P Smart Pro (video)

Galaxy A51 vs P Smart Pro (video)

απο Kostas Gliatiotis

Στην μεσαία κατηγορία τιμής, η Samsung αλλά και η Huawei πετυχαίνουν τον μεγαλύτερο όγκο των πωλήσεων τους στην Ελληνική αγορά (και όχι μόνο). Οι δύο εταιρείες έχουν σημαντικά διαφορετική τιμολογιακή πολιτική, ενώ και τα προϊόντα τους διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους.  Στο συγκεκριμένο βίντεο, συγκρίνουμε το νέο Galaxy A51 της Samsung με το αντίστοιχα νέο, και οικονομικότερο P Smart pro της Huawei.

Τα δύο Smartphones έχουν παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά, όμως και σημαντικές διαφορές μεταξύ τους. Στο πίσω μέρος του Galaxy A51 υπάρχουν συνολικά τέσσερις κάμερες, με την ανάλυση για τη βασική από αυτές, να έχει αυξηθεί πλέον στα 48ΜΡ. Αντίστοιχη βασική κάμερα όμως έχει και το P Smart Pro της Huawei, με τις δύο συσκευές να βγάζουν παρόμοιες φωτογραφίες σε συνθήκες καλού φωτισμού. Τα δύο Smartphones έχουν και μια κάμερα με υπερ ευρυγώνιο φακό, με αυτή του Α51 να έχει υψηλότερη ανάλυση στα 12ΜΡ, κάτι που αποτελεί αναβάθμιση σε συγκριση με το αμέσως προηγούμενο Galaxy A50 της εταιρείας.

Στον τομέα της οθόνης, το P Smart Pro έρχεται με μια οθόνη 6.6 ιντσών, που είναι λίγο μεγαλύτερη από αυτή του Galaxy A51. Η συσκευή της Samsung, προσφέρει μια AMOLED οθόνη, ένα πλεονέκτημα των συσκευών της εταιρείας, που στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν είναι αρκετό για να δικαιολογήσει από μόνο του την διαφορά των σχεδόν 100 ευρώ που υπάρχει ανάμεσα στις δύο συσκευές.

Το μεγαλύτερο όμως “μειονέκτημα” του Galaxy A51, ειδικά για τα χρήματα που κοστίζει, είναι οι επιδόσεις που προσφέρει. Ο Exynos 9611 επεξεργαστής στο εσωτερικό του, αποτελεί μια ελάχιστα αναβαθμισμένη έκδοση του Exynos 9610 που χρησιμοποιούσε το αμέσως προηγούμενο Galaxy A50. Οι επιδόσεις του δεν ταιριάζουν σε ένα Smartphone που κοστίζει επίσημα 399 ευρώ στην Ελληνική αγορά, ενώ δεν διαφέρουν από αυτές του P Smart pro που είναι σημαντικά οικονομικότερο και χρησιμοποιεί τον Kirin 710f επεξεργαστή που σχεδιάζει και εδώ η ίδια η Huawei. Μάλιστα, η συσκευή της Huawei έρχεται με 6 GB μνήμης RAM που πλέον θεωρείται “δεδομένη” ακόμα και στη μεσαία κατηγορία, με τη Samsung να έχει επιλέξει την  έκδοση με 4GB για διάθεση στην Ελληνική αγορά. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι στα 128GB και για τις δύο συσκευές, όμως και εδώ το Galaxy A51 δεν καταφέρνει να δικαιολογήσει τα επιπλέον χρήματα που κοστίζει.

Τέλος, διαφορά υπάρχει και στην κατασκευή των δύο τηλεφώνων. Παρότι είναι και τα δύο κατασκευασμένα από πλαστικό, το Galaxy A51 δίνει την αίσθηση μιας μέτριας κατασκευής στο χέρι, ενώ το P Smart Pro δικαιολογεί καλύτερα το δικό του σχέδιο με την χαμηλότερη τιμή πώλησης του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights