Μπαταρία.
Στο εσωτερικό του Note 10 Lite υπάρχει μια μπαταρία με ονομαστική χωρητικότητα μεγαλύτερη έστω και λίγο, ακόμα και από το Note 10 Plus. Με 4.500 mAh αντί για 4.300 θα περίμενε κανείς ότι η απόδοση της θα είναι συνολικά έστω και λίγο καλύτερη.
Όσο καλή δουλεία και αν έχει κάνει η Samsung στην διαχείριση ενέργειας που κάνει το OneUI 2.0, η απερίγραπτη κατανάλωση του επεξεργαστή του καταφέρνει να δημιουργήσει και πάλι προβλήματα.
Το Note 10 Lite μπορεί να βγάλει μια ημέρα έντονης χρήσης με δυσκολία, ειδικά σε σύγκριση με το Note 10 Plus που είναι και πιο ισχυρό, και με μικρότερη μπαταρία αλλά και μεγαλύτερη οθόνη υψηλότερης ανάλυσης.
Αυτό σε συνδυασμό με την πιο αργή φόρτιση, κάνουν το Smartphone λιγότερο ιδανικό για έναν επαγγελματία που δεν θέλει να έχει το άγχος ότι το κινητό του θα μείνει από μπαταρία μέσα στην ημέρα. Η Samsung μάλιστα, θεωρεί λογικό να αφαιρέσει από το Smartphone και την πολύ γρήγορη φόρτιση των δύο ακριβότερων μοντέλων. Αυτό αποτελεί ένα «απομεινάρι» της πολιτικής που είχε η εταιρεία στο παρελθόν ώστε να διαχωρίζει τις οικονομικότερες προτάσεις της, που δυστυχώς ακόμα δεν έχει … εξαφανιστεί.
Συμπέρασμα.
Η Samsung κάνει ξεκάθαρο με το Note 10 Lite ότι απευθύνεται σε όσους δεν έχουν ή δεν θέλουν να ξοδέψουν τα χρήματα που κοστίζουν οι ακριβότερες συσκευές της σειράς. Φαίνεται όμως ότι προσπαθεί να το κάνει με έναν τρόπο που να δείχνει λιγότερο «περιοριστικός» από ότι είναι.
Οι κάμερες έχουν θεωρητικά την ίδια ανάλυση χωρίς όμως την ίδια ποιότητα και τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά. Η οθόνη είναι μεγάλη, έχει όμως χαμηλότερη ανάλυση. Η κατασκευή έχει μέταλλο μεν, αλλά πλαστικό πίσω καπάκι, η μπαταρία είναι μεγάλη στα χαρτιά όχι όμως καλή στην πράξη.
Το Note 10 Lite είναι ένα σύνολο από καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, με την προσθήκη του S-pen ώστε να ανήκει στη σειρά Galaxy note. Είναι εύκολο να το επιλέξει κάποιος βλέποντας τι προσφέρει στη θεωρία, σαν οικονομικότερη συσκευή, για να διαπιστώσει στην πράξη οτι οι περιορισμοί ειναι περισσότεροι από αυτούς που φαίνονται.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας