Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy Note 10 Lite Review : Ενοχλητικές παραχωρήσεις

Samsung Galaxy Note 10 Lite Review : Ενοχλητικές παραχωρήσεις

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη.

Στον τομέα του Hardware είναι ιδιαίτερα εμφανές ότι η εταιρεία έκανε παραχωρήσεις όχι για λόγους κόστους, όσο για να είναι πρακτικά πιο αργό το Note 10 Lite από τις δύο ακριβότερες συσκευές της σειράς. Έτσι ο επεξεργαστής στο εσωτερικό του είναι ο Exynos 9810 που η Samsung χρησιμοποιούσε στα αμέσως προηγούμενα Note 9 και Galaxy S9.

Χωρίς οι επιδόσεις του να είναι κακές σε καμία περίπτωση, παραμένουν κατώτερες από τις συσκευές της Huawei αλλά ειδικά της Xiaomi που κοστίζουν τα ίδια ή ακόμα και σημαντικά λιγότερα χρήματα.

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα του Exynos 9810 ήταν και παραμένει η εντυπωσιακά υψηλή κατανάλωση ενέργειας του. Οι Custom πυρήνες επεξεργασίας που έχει  σχεδιάσει η Samsung, στην Τρίτη Μ3 γενιά τους, είναι απαράδεκτα ενεργοβόροι για την απόδοση που προσφέρουν.

Αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στην κατανάλωση ενέργειας του Note 10 Lite, το σημαντικότερο πρόβλημα όμως  είναι η αύξηση της θερμοκρασίας στην έντονη χρήση. Προκειμένου να την αντιμετωπίσει, το Smartphone μειώνει την απόδοση του δραστικά, με αποτέλεσμα να είναι και ζεστό στο χέρι του ιδιοκτήτη του, αλλά και πιο αργό από ότι υπόσχονται τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Τα 6GB μνήμης RAΜ με τη σειρά τους, δεν έχουν καμία «θέση» σε ένα Smartphone των 600 ευρώ, ειδικά ένα που υπόσχεται καλές επιδόσεις σε επαγγελματική χρήση.

Αυτό που πάντα ήταν ένα αδύναμο χαρακτηριστικό του Exynos 9810 ήταν η απόδοση της κάρτας γραφικών του. Εδώ το φαινόμενο της υπερβολικής κατανάλωσης ενέργειας παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Οι συνολικά… 18 πυρήνες παραγωγής γραφικών της Mali G72 είναι αδύνατον να διατηρήσουν την μέγιστη συχνότητα τους για περισσότερο από μερικά λεπτά.

Το Note 10 lite είναι από τα ελάχιστα Smartphone (μαζί με τα Note 9 και S9…) που μετά από μερικα λεπτά σε ένα απαιτητικό παιχνίδι, θα ζεσταθούν ενοχλητικά αλλά θα χάσουν και σημαντικό μέρος της απόδοσης τους.

Η αστεία κατανάλωση ενέργειας έχει φυσικά επιπτώσεις και στην μπαταρία του Note 10 Lite, η οποία παρά το μεγάλο της μέγεθος, δεν μπορεί να προσφέρει περισσότερο από 4 ώρες συνολικά σε όσους θέλουν να παίζουν παιχνίδα. Προφανώς και το Smartphone δεν έχει  σχεδιαστεί  για αυτή τη χρήση, όμως υπάρχουν και πολλές επαγγελματικές εφαρμογές που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ισχύ μιας κάρτας γραφικών, τις οποίες το Note 10 Lite επίσης δεν μπορεί να παρέχει ικανοποιητικά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights