Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy Note 10 Lite Review : Ενοχλητικές παραχωρήσεις

Samsung Galaxy Note 10 Lite Review : Ενοχλητικές παραχωρήσεις

απο Kostas Gliatiotis

Η σειρά Galaxy Note αποτελούσε για πολλά χρόνια «μονόδρομο» για όσους αναζητούσαν ένα Smartphone για κάθε είδους επαγγελματική χρήση. Το… προβλημα με αυτό, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, ήταν ότι το κοστος κάθε νέας συσκευής σε αυτή τη σειρά ήταν όλο και μεγαλύτερο, με αποκορύφωμα το κορυφαίο κατά τα άλλα Note 10 Plus πριν μερικούς μήνες, με κόστος αρκετά πάνω από 1.000 ευρώ

Με μέρος του αγοραστικού κοινού να αναζητά εναλλακτικές λύσεις από άλλες εταιρείες, μη θέλοντας ή και μη έχοντας τη δυνατότητα να αγοράσει ένα Galaxy Note 10 και πόσο μάλλον την Plus έκδοση του, η Samsung έπρεπε κάποια στιγμή να δώσει μια λύση.

Η λύση αυτή έχει την ονομασία Galaxy Note 10 Lite, και όπως δηλώνει και η ονομασία του, πρόκειται για μια «οικονομικότερη» έκδοση, που θεωρητικά και εν μέρη και πρακτικά, διατηρεί όλα τα πλεονεκτήματα των ακριβότερων συσκευών της σειράς.  Για να το πετύχει αυτό όμως η Samsung, έχει κάνει πολύ συγκεκριμένες παραχωρήσεις, μερικές από τις οποίες είναι πιο… σοβαρές από τις υπόλοιπες.

Σχεδιασμός.

Ένας τομέας στον οποίο η εταιρεία θεώρησε ότι μπορεί να κάνει παραχωρήσεις προκειμένου να μειώσει το συνολικό κόστος του Note 10 Lite είναι αυτός του σχεδιασμού, αλλά κυρίως των υλικών κατασκευής του.

Το πίσω μέρος του Smartphone είναι κατασκευασμένο από το ίδιο «Glastic» υλικό που χρησιμοποεί η Samsung και στα Smartphones της σειράς Galaxy A. Όσο και αν το λογοπαίγνιο με την ονομασία του αφήνει να εννοηθεί ότι βασίζεται στο γυαλί, πρόκειται για μια πλαστική επιφάνεια, που προσπαθεί να έχει την εμφάνιση αλλά και την αίσθηση που αφήνει αυτό σαν υλικό στο χέρι. Την εμφάνιση την πετυχαίνει σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό, όχι όμως και την αίσθηση, που είναι ξεκάθαρα αυτή του πλαστικού.

Παρόλα αυτά, σε αντίθεση με τα Smartphones της σειράς Galaxy A (και του 2019 αλλά και αυτά του 2020 πλέον…) το Note 10 Lite έχει πλαίσιο στο πλαϊνό του μέρος που είναι κατασκευασμένο από μέταλλο και συγκεκριμένα αλουμίνιο.

Σε αυτό το σημείο, η στιβαρότητα που δίνει συνολικά στη συσκευή, αλλά και η αίσθηση πολυτέλειας που αφήνει στο χέρι, είναι σαφώς πιο ταιριαστή με την κατηγορία τιμής που ανήκει το Note 10 Lite. Έρχεται πάντως σε πλήρη αντίθεση με την πλαστική πίσω επιφάνεια του.

Η μπροστινή πλευρά του Note 10 Lite τώρα, καταλαμβάνεται όπως είναι συνηθισμένο πλέον, σχεδόν πλήρως από την μεγάλη οθόνη των 6.7 ιντσών που διαθέτει. Το πλαίσιο γύρω από αυτή την οθόνη είναι αισθητά μεγαλύτερο από ότι στις δύο ακριβότερες συσκευές της σειράς, παρόλα αυτά παραμένει λογικό για τα δεδομένα της κατηγορίας και του 2020 πλεόν.

Μια ακόμα σημαντική αλλαγή, είναι η επίπεδη οθόνη του Note 10 Lite σε αντίθεση με τις έστω και λίγο πλέον, κυρτές οθόνες των Note 10 και Note 10 Plus. Η οθόνη αυτη έχει ενσωματωμένο και τον αισθητήρα αποτυπωμάτων που αποτελεί και αυτός με τη σειρά του, μια ακόμα σημαντική παραχώρηση για περιορισμό του κόστους.

Η Samsung έχει χρησιμοποιήσει έναν αισθητήρα οπτικής τεχνολογίας, που παρότι οι εταιρείες του ανταγωνισμού της έχουν αποδείξει περίτρανα ότι μπορεί να είναι εντυπωσιακά γρήγορος, αυτός του Note 10 Lite απλά δεν είναι.

Η ταχύτητα ξεκλειδώματος είναι στα ίδια επίπεδα με τα νέα Galaxy A71 και Galaxy A51 της εταιρείας, και σίγουρα δεν ταιριάζει σε ένα Smartphone που κοστίζει όσο το Note 10 Lite. Στα θετικά πάντως πρέπει να αναφέρουμε ότι σχεδόν πάντα, αναγνωρίζει το αποτύπωμα με την πρώτη προσπάθεια.

Στο πρακτικό κομμάτι τέλος, από το Smartphone απουσιάζει η πιστοποίηση για αντοχή στο νερό και τη σκόνη, ένα χαρακτηριστικό που αποτελούσε «σημείο αναφοράς» της σειράς Galaxy Note τα τελευταία χρόνια. Στα 659 ευρώ που θα κοστίζει επίσημα το Note 10 Lite στη χώρα μας, είναι μάλλον αδικαιολόγητη η συγκεκριμένη έλλειψη.

Τελος, αυτό που δεν αποτελεί έλλειψη αλλά προσθήκη (!) είναι η υποδοχή για ενσύρματα ακουστικά που υπάρχει στο κάτω μέρος του Smartphone. Η εταιρεία την έχει αφαιρέσει πλήρως από τα δύο ακριβότερα Galaxy note 10, και για κάποιο λόγο που αυτη γνωρίζει, υπάρχει κανονικά στην Lite έκδοση. Χωρίς φυσικά αυτό να αποτελεί μειονεκτημα (το αντίθετο…), δείχνει μάλλον ότι η εταιρεία άκουσε το αγοραστικό κοινό που θεώρησε περίεργη την αφαίρεση της.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights