Οθόνη.
Αυτό που είναι πραγματικά δύσκολο να μεταφέρει κανείς σε κείμενο, είναι ολόκληρη η εμπειρία που… χαρίζει το Galaxy Z Flip στον ιδιοκτήτη του με αυτή την εύκαμπτη οθόνη.
Αρχικά, το πιο εντυπωσιακό είναι να δοκιμάσει κανείς να «κλείσει» το Galaxy Z Flip με την οθόνη του ακόμα αναμμένη, και να παρακολουθεί πως αυτή λυγίζει και συνεχίζει να δείχνει τα πάντα κανονικά. Αυτό ειδικά για όσους είχαν την ατυχία να σπάσουν την οθόνη σε κάποιο παλαιότερο, και ειδικά ακριβό Smartphone, είναι μια εμπειρία που αξίζει ίσως από μόνη της αυτά τα χρήματα.
Το ότι λυγίζει όμως η οθόνη του Galaxy Z Flip δεν σημαίνει ότι δεν είναι και ευαίσθητη σε καποιους τομείς. Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια τη Samsung, παρότι πλέον η οθόνη έχει στο εσωτερικό της μια μικρή επιφάνεια κατασκευασμένη από γυαλί, συνεχίζει να είναι πλαστική στο εξωτερικό και στην επιφάνεια που έρχεται σε επαφή με το χέρι του ιδιοκτήτη .
Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι η οθόνη θέλει σημαντικά περισσότερη προσοχή κατά τη χρήση, και ειδικά στο να μην έρθει σε επαφή με σκληρά ή/και αιχμηρά αντικείμενα. Αυτό είναι κάτι που έτσι και αλλιώς θεωρείται δεδομένο σε ένα τόσο ακριβό Smartphone, όμως το… άγχος στο Galaxy Z Flip είναι αισθητά περισσότερο.
Στο πρακτικό κομμάτι τωρα, η οθόνη έχει την γνωστή πλέον «τσάκιση» στο κέντρο της, στο σημείο που λυγίζει όταν κλείνει το Galaxy Z Flip. Η τσάκιση αυτή είναι ακριβώς το ίδιο έντονη με αυτή του Galaxy Fold, όμως στην πράξη ενοχλεί σημαντικά λιγότερο. Αυτό οφείλεται στο ότι είναι οριζόντια σε σημείο που δεν χρειάζεται να περνάει συχνά το χέρι ο χρήστης από πάνω.
Επειδή οθόνη του Galaxy Z Flip είναι πιο ψηλή και πιο στενή από το συνηθισμένο, με την αναλογία πλευρών 21:9, ο ιδιοκτήτης του Galaxy Z Flip μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα με το κάτω μισό της οθόνης.
Πρακτικά, προφανώς και η οθόνη είναι τεχνολογίας AMOLED, με το αντίστοιχο του 1080p για οθόνη με αυτή την αναλογία πλευρών. Η λεπτή επιφάνεια πάνω από το ίδιο το Panel, την κάνει ιδιαίτερα ζωντανή και ευχάριση στο μάτι, όμως αυτό δεν ισχυει και για τον φωτισμό της.
Σε αντίθεση με την οθόνη του Galaxy Fold που ήταν εντυπωσιακά φωτεινή για το μέγεθος της, αυτή του Galaxy Z Flip δεν φτάνει στα ίδια επίπεδα. Σε εξωτερικούς χώρους με έντονη ηλιοφάνεια (κάτι όχι σπάνιο στην Ελλάδα…) ο ιδιοκτήτης του Galaxy Z Flip είναι ιδιαίτερα πιθανό να βρεθεί να προσπαθεί να δει την οθόνη καλύπτοντας τη με το χέρι του.
Η αναλογία πλευρών που έχει η οθόνη, την κάνει ασυνήθιστη και για σε κάθε είδους Multimedia χρήση. Η πλειοψηφία των βίντεο που μπορεί να βρει κανείς είτε στο Youtube είτε και σε συνδρομητικές υπηρεσίες όπως το Netflix, είναι σε αναλογία πλευρών 16:9. Στην οθονη του Galaxy Z Flip αυτά τα βίντεο αναπαράγονται με ένα μεγάλο μάυρο κενό αριστερά και δεξία από το βίντεο, που είναι τουλάχιστον αρχικά, ασυνήθιστο στο μάτι.
Με θεωρητική διαγώνιο 6.7 ιντσών, η οθόνη είναι σίγουρα μεγάλη και άνετη για κάθε είδους χρήση, όμως είναι πιο ψηλή και πιο στενή από το συνηθισμένο, κάτι που βολεύει περισσότερο στην ανάγνωση κειμένου και το Browsing.
Αν υπάρχει κάτι που πετυχαίνει το Galaxy Z Flip με την οθόνη του πολύ καλύτερα από το Galaxy Fold, είναι να δείχνει και να είναι πιο… συνηθισμένο. Αυτό είναι απαραίτητο, αφού σε μεγάλο βαθμό, τα αναδιπλούμενα Smartphones πρέπει να γίνουν ελκυστικά στον μέσο χρήστη προκειμένου η εμπορική τους απήχηση να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας