Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy Z Flip Review : Το πρώτο Foldable που έχει νόημα

Samsung Galaxy Z Flip Review : Το πρώτο Foldable που έχει νόημα

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη.

Στο εσωτερικό του Galaxy Z Flip βρίσκεται ένας επεξεργαστής που τυπικά τουλάχιστον ανήκει στην πλέον προηγούμενη «γενιά». O Snapdragon 855+ όμως αποτελει την πιο ισχυρή διαθέσιμη έκδοση ενός επεξεργαστή που μέχρι και σήμερα έχει κορυφαία απόδοση σε σχεδόν κάθε είδους χρήση.

Η διαφορά του Snapdragon 855+ είναι ότι η συχνότητα λειτουργίας για τον πιο ισχυρό από τους 8 πυρήνες του είναι αυξημένη από τα 2.85 στα 2.94 GHz. Πρακτικά όμως το πιο χρήσιμο χαρακτηριστικό του είναι ότι η απόδοση αυτή διατηρείται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι στην «απλή» έκδοση του SD855 επειδή η κατανάλωση ενέργειας είναι πρακτικά η ίδια.

Το Galaxy Z Flip έρχεται με 8GB μνήμης Ram στην μια και μοναδική έκδοση του. Η επιλογή των 12GB θα εξυπηρετούσε περισσότερο τον εντυπωσιασμό και πολύ λιγότερο την απόδοση σε καθημερινή χρήση. Μέχρι και σήμερα, αλλά και για τα επόμενα χρόνια, τα 8 GB μνήμης RAM είναι σημαντικά περισσότερα από όσα χρειάζονται για να «τρέχει» κανείς ακόμα και ιδιαίτερα απαιτητικές εφαρμογές ταυτόχρονα.

Αυτό που έχει πρακτικά σημασία όμως, είναι ότι ο ιδιοκτήτης του Galaxy Z Flip θα πρέπει να ανατρέξει στα αποτελέσματα κάποιου Benchmark για να δει ποια είναι η διαφορά του Snapdragon 855+ σε σύγκριση με τον επόμενο πλέον Snapdragon 865 αλλά και τον Exynos 990 της ίδιας της Samsung.

Η απόδοση αυτή διατηρείται στα ίδια κορυφαία επίπεδα και στην παραγωγή γραφικών, έστω και αν ο χαρακτήρας του Galaxy Z Flip δεν ταιριάζει στους φίλους του Gaming. Η Adreno 640 GPU είναι «αστεία» ισχυρή μέχρι και σήμερα, ενώ και αυτή προσφέρει την μέγιστη απόδοση της με λογική κατανάλωση ενέργειας.

Επειδή όμως το Galaxy Z Flip είναι ένα «μικρό» Smartphone στο πάνω μισό του όπου και βρίσκεται η… πλακέτα με τον επεξεργαστή του και όχι μόνο, η παραγωγή θερμότητας από αυτόν δεν είναι το ίδιο εύκολη στην διαχείριση της.

Αυτό σημαίνει ότι πρακτικά το Galaxy Z Flip θα μειώσει την μέγιστη απόδοση του πιο σύντομα σε σύγκριση με άλλα Smartphones, ενώ ταυτόχρονα οι δύο μικρές σε συνολικη χωρητικότητα μπαταρίες του έτσι και αλλιώς δεν προσφέρουν πολλές ώρες έντονης χρήσης.

Τέλος, για τον αποθηκευτικό χώρο, η εταιρεία επέλεξε το λογικό, και το Galaxy Z Flip έχει ονομαστικά 256GB από  τα οποία περίπου 224 είναι πραγματικά διαθέσιμα στον ιδιοκτήτη του.

Λόγω και πάλι του περιορισμένου χώρου στο πάνω μισό του Smartphone, δεν υπάρχει υποδοχή για κάρτα μνήμης, ενώ η δεύτερη SIM είναι τεχνολογίας eSIM που σημαίνει ότι είναι ενσωματωμένη στο ίδιο το Smartphone και καταχωρείται απευθείας στον πάροχο που έχει ο ιδιοκτήτης του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights