Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy Z Flip Review : Το πρώτο Foldable που έχει νόημα

Samsung Galaxy Z Flip Review : Το πρώτο Foldable που έχει νόημα

απο Kostas Gliatiotis

Στον κόσμο των Smartphones, είναι ελάχιστες οι φορές που μια εταιρεία και ένα προϊόν, καταφέρνει να ξεφύγει από αυτό που θεωρείται «συνηθισμένο». Η Samsung το πέτυχε αυτό έστω και όχι απόλυτα, με το μοναδικό Galaxy Fold που ακόμα και με καθυστέρηση και προβλήματα στην κυκλοφορία του, παραμένει ένα μοναδικό στο είδος του Smartphone.

Η εταιρεία όμως επιχειρεί να πετύχει ακριβώς το ίδιο για μια ακόμα φορά, έστω και αν με μικρή διαφορά χρονικά, έρχεται δεύτερη πίσω από την Motorola. Το δεύτερο αναδιπλούμενο Smartphone της εταιρείας, βασίζεται σε μια διαφορετική φιλοσοφία, και προσπαθεί να «μοιάσει» περισσότερο με ένα κανονικό τηλέφωνο.

Για να το πετύχει αυτό, απλά… διπλώνει στο κέντρο, προκειμένου να γίνει ένα μικρό τετράγωνο «κουτί» που μπαίνει σαφώς πιο εύκολα σε μια τσέπη,  παραμένοντας όμως το ίδιο εντυπωσιακό. Προφανώς και το Galaxy Z flip είναι ένα ιδιαίτερα ακριβό Smartphone, όμως η τιμή του είναι σημαντικά χαμηλότερη από ότι αυτή του Galaxy Fold. Με αυτόν τον τρόπο, η Samsung δείχνει με τον καλύτερο τρόπο, ότι μπορεί να φέρει τις συσκευές με αναδιπλούμενη οθόνη σε ένα ακόμα μεγαλύτερο κοινό, ενώ είναι σχεδό βέβαιο ότι αυτό το κόστος θα μειωθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον.

Σχεδιασμός.

Ο σχεδιασμός του Galaxy Z Flip είναι εκτός από ασυνήθιστος, και πολύ δύσκολο να περιγραφεί με λόγια. Αν αφήσει κάποιος στην άκρη για λίγο την αναδιπλούμενη οθόνη του, το υπόλοιπο Smartphone είναι σχετικά «αδιάφορο» ακόμα και για τα δεδομένα της Samsung.

Φαίνεται ότι η εταιρεία έκανε μια επιλογή, προκειμένου η εμφάνιση του Galaxy Z Flip να μην είναι υπερβολική, και να καλύπτει απλά την … ανάγκη του να έχει μια εξωτερική επιφάνεια. Αυτό είναι πιο εμφανές στο μαύρο χρώμα της συσκευής που έχουμε στα χέρια μας, ακόμα όμως και το δεύτερο, μωβ χρώμα, εντυπωσιάζει απλά με την διαφορετικότητα του.

Τα δύο μέρη που αποτελούν το Galaxy Z Flip, όταν είναι κλειστό, δημιουργούν ένα τετράγωνο που είναι πιο «παχύ» σε σύγκριση με ένα συνηθισμένο Smartphone. Το πάχος αυτό είναι μειωμένο πάντως σε σύγκριση με το Galaxy Fold, και λόγω του μικρού συνολικά μεγέθους, κάνει το Galaxy Z Flip με διαφορά το πιο εύκολο στην μεταφορά Smartphone που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά.

Κατασκευαστικά, η εταιρεία έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα κατασκευής, και αυτό είναι περισσότερο εμφανές στον μηχανισμό που διπλώνει τη συσκευή στα δύο. Η Samsung δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο πως αυτός είναι κατασκευασμένος προκειμένου να διατηρεί την αντοχή του για περίπου 200.000 ανοίγματα, ενώ στο εσωτερικό του υπάρχει (θεωρητικά) και προστασία ώστε η σκόνη και άλλα μικρά … σωματίδια να μην μπορούν να περάσουν μέσα σε αυτό.

Εδώ πάντως, είναι προφανές ότι οποιοδήποτε Smartphone με το κόστος του Galaxy Z Flip, είναι σχεδόν αυτονότητο ότι δεν είναι φρόνιμο για τον  ιδιοκτήτη του να το υποβάλει σε κακουχίες. Ένα αντίστοιχα ακριβό Galaxy S20 Ultra είναι θεωρητικά αδιάβροχο, όμως πόσοι είναι αυτοί που θα το έπαιρναν σε μια παραλία χωρίς θήκη, και να μην τους ενδιαφέρει αν  η άμμος ή/ και το αλάτι θα προκαλέσουν μικρές γρατζουνίες στην οθόνη και την υπόλοιπη επιφάνεια του?

Στο πρακτικό κομμάτι τώρα, η εταιρεία έχει κάνει συγκεκριμένες αλλαγές προκειμένου το Galaxy Z Flip να προσφέρει αυτά που έχουμε συνηθίσει πλέον, αλλά είναι διαφορετικά σε ένα Smartphone σαν και αυτό. Τα πλήκτρα χειρισμού είναι στο πάνω μισό του, όπου βρίσκεται και το ίδιο το Smartphone στο εσωτερικό, σε ένα σημείο που είναι δύσκολο να τα φτάσει κανείς αν δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλο χέρι.

Σε αυτό το σημείο υπάρχει και το πλήκτρο ενεργοποίησης, που έχει ενσωματωμένο και τον αισθητήρα αποτυπωμάτων. Η εύκαμπτη οθόνη του Galaxy Z Flip πιθανότατα δεν μπορεί να φιλοξενήσει τον αισθητήρα αυτόν στο εσωτερικό της, αν και αυτό θεωρητικά η Samsung το «κρατάει» σαν χαρακτηριστικό επόμενης συσκευής της ίδιας σειράς.

Από το Smartphone απουσιάζει η θύρα για ενσύρματα ακουστικά, που και αυτή με την σειρά της έχει μεγαλύτερο πάχος από ολόκληρο το Galaxy Z Flip, και τεχνικά θα ήταν δύσκολη η ενσωμάτωση της. Πρακτικά, σε ένα Smartphone με αυτό το κόστος, η επιλογή ενός ασύρματου σετ ακουστικών είναι πιο πιθανή σε σύγκριση με συσκευές που κοστίζουν τα μισά χρήματα και δεν έχουν επίσης θύρα ακουστικών.

Τέλος, κάτι που θα θέλαμε να υπάρχει και θεωρητικά δεν υπάρχει τεχνικός περιορισμός, είναι ο στερεοφωνικός ήχος. Το Galaxy Z Flip έχει μόνο ένα ηχείο στο κάτω μέρος του, που παρότι είναι ιδιαίτερα δυνατό και σχετικά ποιοτικό, δεν φτάνει στα επίπεδα συσκευών της Samsung και όχι μόνο που προσφέρουν στερεοφωνικό ήχο σε συνδυασμό με το ακουστικό σαν δεύτερο ηχείο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights