Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy Z Flip Review : Το πρώτο Foldable που έχει νόημα

Samsung Galaxy Z Flip Review : Το πρώτο Foldable που έχει νόημα

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Στον τομέα της κάμερας, θα μπορούσε να πει κανείς ότι η Samsung προφανώς δεν «προσπάθησε» ιδιαίτερα ώστε να κάνει το Galaxy Z Flip να ξεχωρίζει. Πρακτικά το Smartphone έχει στο πίσω μέρος του δύο κάμερες που μοιάζουν σε απόδοση με αυτές των Galaxy S10 της εταιρείας, διαφέροντας όμως σε σημαντικούς τομείς.

Η βασική από αυτές, διατηρεί την ανάλυση των 12ΜΡ όπως και το OIS αλλά και την τεχνολογία Dual Pixel για εντυπωσιακά γρήγορη εστίαση. Αυτό που δεν έχει, είναι το μεταβλητό διάφραγμα με τιμές είτε f/1.5 είτε f/2.4 ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού. Η εταιρεία φαίνεται ότι καταργεί σταδιακά αυτή τη δυνατότητα (αφού δεν είχε και τόσο μεγάλη διαφορά στην πράξη…) και η κάμερα του Galaxy Z Flip έχει ένα σταθερό διάφραγμα στο f/1.8

Αυτό που  έχει περισσότερο σημασία όμως είναι η ποιότητα των φωτογραφιών στην πράξη, και εκεί η κάμερα του Galaxy Z Flip δεν απογοητεύει χωρίς όμως να ξεχωρίζει. Στα 1599 ευρώ επίσημα στη χώρα μας, το Smartphone θα έπρεπε να είναι στα ίδια επίπεδα με τις κορυφαίες συσκευές της ίδιας της Samsung αλλά και του ανταγωνισμού της.

Οι φωτογραφίες όμως είναι λίγο πιο έντονες χρωματικά, συνεχίζοντας την παράδοση της εταιρείας στο να προσπαθεί να δημιουργήσει έντονες και ευχάριστες στο μάτι φωτογραφίες. Αυτό που «ενοχλεί» περισσότερο όμως είναι η χαμηλότερη λεπτομέρεια τους, παρότι τεχνικά το Galaxy Z Flip δεν έχει κάποιον περιορισμό στο Hardware που να το προκαλεί αυτό.

Το Night mode από την πλευρά του, είναι ιδιαίτερα βελτιωμένο σε σύγκριση με παλαιότερες συσκευές της εταιρείας, ακόμα και σε σύγκριση με το ιδιαίτερα ικανό Note 10 Plus. Μάλιστα εδώ, το ότι το Galaxy Z Flip μπορεί να λυγίσει στην μέση, του επιτρέπει να στηρίζεται στο κάτω μισό, και να βγάζει φωτογραφίες με ακόμα καλύτερη λεπτομέρεια και φωτισμό ακριβώς επειδή είναι απόλυτα σταθερό.

Η δεύτερη κάμερα του Smartphone όμως είναι αυτή που απογοητεύει περισσότερο, και αυτό γιατί πρόκειται πρακτικά για την ίδια κάμερα με τα Galaxy S10 Lite και Note 10 lite που κοστίζουν λιγότερα από τα μισά χρήματα. Έχει έναν υπερ ευρυγώνιο φακό, και ανάλυση 12ΜΡ που θεωρητικά είναι ικανοποιητική, όμως στην πράξη έχει να καλύψει ένα σημαντικά μεγαλύτερο πλάνο.

Αυτό που ενοχλεί περισσότερο, είναι ότι οι φωτογραφίες διαφέρουν έστω και λίγο χρωματικά από αυτές της βασικής κάμερας, και δείχνουν λιγότερο εντυπωσιακές. Ταυτόχρονα και η λεπτομέρεια τους δεν είναι ιδανική με δεδομένη και την ανάλυση του αισθητήρα, με αποτέλεσμα να μην καταφέρνουν να ξεπεράσουν το μέσο όρο ακόμα και σε σύγκριση με πολύ φθηνότερες συσκευές όπως ήδη αναφέραμε.

Το Night mode είναι και εδώ διαθέσιμο κανονικά, όμως η όχι κορυφαία ποιότητα της κάμερας αυτής έχει και εδώ σημαντικές επιπτώσεις. Επειδή το διάφραγμα του φακού της είναι πιο περιορισμένο στο f/2.2 και η ποιότητα του αισθητήρα όχι ιδανική, οι φωτογραφίες είναι και πιο σκοτεινές και με υψηλότερα επίπεδα θορύβου. Τον ψηφιακό θόρυβο αυτό, το Galaxy Z Flip τον μειώνει με επεξεργασία, κάτι που όμως έχει ακόμα χειρότερα αποτελέσματα στην λεπτομέρεια κάθε φωτογραφίας.

Στον τομέα του βίντεο πάντως, το Galaxy Z Flip ακολουθεί την πολυ καλή πολιτική της εταιρείας, και εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες του Hardware στο εσωτερικό του. Η εγγραφή μπορεί να φτάσει μέχρι και το 4k με 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Η εγγραφή με 60fps είτε σε 1080p είτε σε 4k είναι δυνατή μόνο με τη βασική κάμερα και όχι με αυτή με τον υπερ ευρυγώνιο φακό.

Αν ο ιδιοκτήτης του Galaxy Z Flip  επιλέξει το πιο λογικό έτσι και αλλιώς Mode των 30fps, μπορεί να επιλέξει και τις δύο κάμερες, και παραδοσιακά η Samsung προσφέρει την δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ τους ακόμα και κατά τη διάρκεια της εγγραφής του βίντεο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights