Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei MateBook D15 Review: Εντυπωσιακή είσοδος σε μια νέα αγορά

Huawei MateBook D15 Review: Εντυπωσιακή είσοδος σε μια νέα αγορά

απο Kostas Gliatiotis

Η αγορά των φορητών υπολογιστών, ελέγχεται σχεδόν στο σύνολο της από εταιρείες που έχουν πλέον καθιερωθεί σε αυτές. Όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος ανάπτυξης και το σημαντικότερο, ανταγωνισμού, ειδικά όταν προέρχεται από εταιρείες που ειναι αντίστοιχα καθιερωμένες σε κάποιον άλλο κλάδο της τεχνολογίας.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η Huawei έχει εδώ και μερικά χρόνια πλέον, μια αρκετά ενδιαφέρουσα παρουσία στην αγορά των Laptops, έστω και αν μέχρι και τώρα αυτά δεν ήταν επίσημα διαθέσιμα στην χώρα μας. Αυτό όμως αλλάζει πλέον, αφού η εταιρεία θέλει να επεκταθεί και στη συγκεκριμένη αγορά, κάνοντας μάλιστα ίσως την καλύτερη «είσοδο» με ανταγωνιστικές προτάσεις στην μεσαία κατηγορία τιμής.

Η είσοδος αυτή θα ξεκινήσει με δύο διαφορετικά μοντέλα που θα ξεκινήσουν να πωλούνται επίσημα και στη χώρα μας, με τη βασικότερη διαφορά μεταξύ τους να είναι το μέγεθος της οθόνης. Το Matebook 15D που έχουμε στα χέρια μας, αποτελεί το… μεγαλύτερο από τα δύο μοντέλα, και έρχεται να καλύψει προφανώς τις ανάγκες όσων θέλουν ένα ικανό φορητό υπολογιστή με σχετικά μεγάλη οθόνη.

Σχεδιασμός.

Είναι άμεσα εμφανές ότι η Huawei έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στον σχεδιασμό αλλά και την κατασκευή του MateBook 15D. Είναι στο σύνολο του κατασκευασμένο από αλουμίνιο, ένα υλικό που δεν θεωρείται δεδομένο στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής.

Εκτός από την πολυτέλεια που προσφέρει η επιλογή του υλικού αυτού, έχει και σαφή πλεονεκτήματα στην «στιβαρότητα» που εκτός από την αίσθηση που αφήνει, είναι πάντα απαραίτητη σε ένα μηχάνημα που είναι σχεδιασμένο για να το … κουβαλάει κάποιος μαζί του.

Σε αυτή τη διαδικασία της μεταφοράς, συμβάλει ιδιαίτερα και το (σχετικά) χαμηλό βάρος που φτάνει το 1.5 κιλό και θεωρείται ικανοποιητικό για ένα φορητό υπολογιστή με οθόνη 15 ιντσών.

Προκειμένου να μειώσει όσο είναι δυνατόν και τις συνολικές του διαστάσεις, η Huawei έχει διατηρήσει το πλαίσιο γύρω από την οθόνη του Matebook 15D σε εντυπωσιακά χαμηλά επίπεδα, για τη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής και όχι μόνο.

Πρακτικά, ολόκληρο το πάνω μέρος του Laptop καλύπτεται από την οθόνη του, κάτι που αυξάνει σημαντικά την ευκολία στη χρήση και την άνετη… θέαση.

Οθόνη.

Για την οθόνη του Matebook 15D η εταιρεία δεν φαίνεται να έχει κάνει καμία σημαντική παραχώρηση, και μάλιστα καταφέρνει και εδώ να ξεπεράσει αυτό που θεωρείται «συνηθισμένο» για την κατηγορία.

Η ανάλυση των 1920×1080 pixels είναι απόλυτα ικανοποιητική, ενώ συνδυάζεται και με αρκετά καλά επίπεδα φωτισμού. Αυτό όμως που την κάνει να ξεχωρίζει, είναι η δυνατότητα προβολής HDR περιεχομένου, που δυστυχώς ακόμα δεν είναι διαδεδομένη στην αγορά των φορητών υπολογιστών και στην μεσαία κατηγορία.

Για την ενεργοποίηση της, απαιτείται μια λίγο πιο πολύπλοκη διαδικασία από το συνηθισμένο, αυτό όμως είναι … πρόβλημα των Windows 10 της Microsoft και όχι της Huawei. Μαζί με την υποστήριξη αυτή, η οθόνη έχει και ένα σύνολο από ρυθμίσεις που η εταιρεία έχει εμφανώς μεταφέρει λόγω της εμπειρίας που έχει στον χώρο των Smartphones.

Έτσι υπάρχει ένα ολόκληρο μενού που ρυθμίζει την θερμοκρασία του χρώματος της οθόνης, αλλά προσφέρει και μια ακόμα ιδιαίτερα χρήσιμη δυνατότητα. Η οθόνη έχει ένα ξεχωριστό Reading Mode, που θυμίζει την λειτουργία «άνεσης ματιών» που έχουν τα Smartphones της Huawei.

Με αυτή ενεργή, η οθονη μειώνει σημαντικά την μπλε απόχρωση προκειμένου να είναι πιο ξεκούραστη για πολύωρη ανάγνωση αλλά προφανώς και σύνταξη κειμένου.

Σε έναν υπολογιστή, οι γωνίες θέασης έχουν μικρότερη σημασία από ότι σε ένα κινητό ή και ένα Tablet, επειδή κατά κανόνα ο ιδιοκτήτης του τον χρησιμοποιεί μπροστά του. Όμως η οθόνη του Matebook 15D έχει ιδιαίτερα καλές γωνίες θέασης, που είναι χρήσιμες για την προβολή ταινιών.

Ήχος.

Παρότι η Huawei δεν αναφέρει κάποια συγκεκριμένη υποστήριξη προτύπου για την αναπαραγωγή ήχου, το Matebook 15D έχει στο κάτω μέρος του δύο εντυπωσιακά σε ένταση ηχεία. Μάλιστα βρίσκονται σε ένα σημείο που έχει μια μικρή γωνία, προκειμένου να χρησιμοποιείται η επιφάνεια κάτω από αυτά σαν… αντιχείο.

Με αυτον τον τρόπο, πετυχαίνει το Matebook 15D να έχει και ικανοποιητικά επίπεδα μπάσου, που ξεπερνούν το μέσο όρο που αναπαράγει έντονα τις χαμηλότερες συχνότητες.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights