Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei MateBook D15 Review: Εντυπωσιακή είσοδος σε μια νέα αγορά

Huawei MateBook D15 Review: Εντυπωσιακή είσοδος σε μια νέα αγορά

απο Kostas Gliatiotis

Συνδεσιμότητα.

Κάθε φορητός υπολογιστής που «σέβεται» τον ευατό του, και απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, πρέπει να έχει ένα σύνολο από επιλογές συνδεσιμότητας. Το Matebook 15D εντυπωσιάζει στον συγκεκριμένο τομέα, και από τις διαθέσιμες επιλογές αλλά και τον αριθμό των θυρών που διαθέτει.

Υπάρχουν συνολικά 3 USB θύρες κανονικού μεγέθους, με τις δύο από αυτές στην δεξία πλευρά του, μαζί με μια υποδοχή 3.5mm για ακουστικά. Στην αριστερή πλευρά τώρα, υπάρχει μια ακόμα USB θύρα, μαζί με μια USB Type-C (περισσότερα για αυτή στη συνέχεια) καθώς και μια HDMI θύρα πλήρους μεγέθους.

Η τελευταία, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τη σύνδεση του Matebook 15D σε εξωτερική οθόνη, χωρίς να απαιτείται κάποιος «αντάπτορας». Με δεδομένο το ότι οι οθόνες με USB Type-C συνδεσιμότητα είναι ακόμα λιγότερο διαδεδομένες, και σημαντικά ακριβότερες, η επιλογή αυτή είναι ιδανική για κάποιον που έχει μια παλαιότερη οθόνη και θέλει να την εκμεταλλευτεί.

Στην ασύρματη συνδεσιμότητα, η εταιρεία δεν έχει κάνει επίσης καμία παραχώρηση. Το Matebook 15D υποστηρίζει το 802.11xxx πρότυπο του Wi-fi για γρήγορη σύνδεση, αλλά έχει και Bluetooth για την σύνδεση εξωτερικών συσκευών.

Τα «έξτρα» της Huawei.

Η εταιρεία γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι σημαντικό να προσφέρει ένα σωστά δομημένο… οικοσύστημα, και για αυτόν τον λόγο προσφέρει στο Matebook 15D μερικές ενδιαφέρουσες επιλογές συνεργασίας με τα Smartphones της.

Το Huawei Share, έρχεται να προσφέρει μια εντυπωσιακά (έως και… ενοχλητικά) εύκολη διαδικασία σύνδεσης με ένα από τα Smartphones της εταιρείας, σύνδεση μάλιστα που προσφέρει πολύ χρήσιμες επιλογές.

Ίσως η πιο ξεχωριστή από αυτές, είναι η δυνατότητα προβολής της οθόνης του Smartphone στην οθόνη του Matebook 15D, και η δυνατότητα χρήσης του με το πληκτρολόγιο και το Touchpad. Με αυτόν τον τρόπο, το Huawei Share μεταφέρει την επιφάνεια εργασίας του κινητού μας, σε αυτη του υπολογιστή.

Αρχικά μπορεί να μην φαίνεται τόσο… σημαντικό αυτό, είναι όμως μέχρι να θυμηθεί κανείς πόσες φορές έχει τύχει να σταματήσει την δουλειά του σε έναν υπολογιστή, για να πιάσει το κινητό του, να απαντήσει σε κάτι και να επιστρέψει σε αυτόν.

Το Huawei share κάνει όμως αντίστοιχα εύκολη και την μεταφορά αρχείων από και προς τον υπολογιστή, όσο η σύνδεση μεταξύ τους είναι ενεργή. Με δεδομένο το ότι δεν απαιτείται καλώδιο ή/και κάποια επιπλέον εφαρμογή, το drag & drop αρχείων από και προς το Smartphone, είναι μια πολύ απλή και γρήγορη διαδικασία.

Εργονομία.

Κάθε φορητός υπολογιστής, αλλά ειδικά ένας σχεδιασμένος για συνεχόμενη χρήση σε συνδυασμό με την μεγάλη οθόνη όπως το Matebook 15D, πρέπει να έχει και ένα αντιστοιχα άνετο και ποιοτικό πληκτρολόγιο.

Εδώ η Huawei δεν προσφέρει κάτι το ξεχωριστό, αφού κατά κανόνα τα πληκτρολόγια και ακόμα καλύτερη ποιότητα είναι χαρακτηριστικό σε μηχανήματα ακόμα και με το διπλάσιο κόστος.

Παρόλα αυτά, το πληκτρολόγιο είναι  ιδιαίτερα ακριβές, με ευχάριστη αίσθηση που ταυτόχρονα εμπνέει και μια… σιγουριά ότι έχεις πατήσει το σωστό πλήκτρο ακόμα και σε γρήγορη σύνταξη κειμένου. Ιδιαίτερα θετικό είναι και το μέγεθος που έχει το πλαίσιο γύρω από αυτο το πληκτρολόγιο, προκειμένου ο ιδιοκτήτης του Matebook 15D να στηρίζει τα χέρια του με άνεση.

Αντίστοιχα και το Touchpad ακριβώς από κάτω, έχει μεγάλο μέγεθος, και ευχάριστη … υφή προκειμένου να είναι και ακριβές στην λειτουργία του και άνετο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights