Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei MateBook D15 Review: Εντυπωσιακή είσοδος σε μια νέα αγορά

Huawei MateBook D15 Review: Εντυπωσιακή είσοδος σε μια νέα αγορά

απο Kostas Gliatiotis

Επιδόσεις.

Το Matebook 15D κρύβει στο εσωτερικό του εναν  επεξεργαστη της AMD και συγκεκριμένα τον Ryzen 3500U. Παρά τις σχέσεις που έχει η Huawei με την κυβερνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, ήταν απόλυτα ξεκάθαρη ότι έχει την επιλογή να χρησιμοποιήσει επεξεργαστές της Intel, όμως ήταν επιλογή της να μην το κάνει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ο Ryzen 3500U έχει παρόμοιες επιδόσεις με τον i5-8265U της Intel, έχει όμως και σημαντικά πλεονεκτήματα. Ένα από αυτά είναι η τεχνική κατασκευής του, στα 12nm που του επιτρέπει λογικά επίπεδα κατανάλωσης ενέργειας, αλλά και πολύ καλή θερμική συμπεριφορά.

Το δεύτερο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, σε ένα φορητό υπολογιστή, και στο Matebook 15D φαίνεται με τον καλύτερο τρόπο. Ο επεξεργαστής διατηρεί μια πολύ υψηλή απόδοση ακόμα και όταν λειτουργεί με την μπαταρία το μηχάνημα.

Εντύπωση κάνει και η σπάνια λειτουργία των δύο ανεμιστήρων που υπάρχουν στο εσωτερικό του Matebook 15D, που μάλιστα είναι σωστά σχεδιασμένοι ώστε να μην ενοχλούν «ηχητικά» ακόμα και όταν λειτουργούν.

Η Huawei έχει «ρυθμίσει» σωστά τον Ryzen 3500U ώστε να επιλέγει γρήγορα την σωστή συχνότητα λειτουργίας για τους 4 πυρήνες επεξεργασίας του, διατηρόντας την μέγιστη δυνατή ανάλογα με την περίπτωση. Αυτό έχει άμεση επίπτωση στο πόσο γρήγορος είναι ο φορητός υπολογιστής, ειδικά σε συνδυασμό με τον NVMe δίσκο που έχει στο εσωτερικό του.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι τυπικά το Matebook 15D μπορεί να δεχθεί και δεύτερο «κανονικό» δίσκό 2.5 ιντσών, κάτι που αυξάνει σημαντικά την διαθέσιμη χωρητικότητα ενώ δεν θεωρείται σε καμία περίπτωση δεδομένο σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Εκεί όμως που ξεχωρίζει ο Ryzen 3500U σε σύγκριση με τους αντίστοιχους επεξεργαστές της Intel, είναι στην απόδοση της κάρτας γραφικών που βρίσκεται ενσωματωμένη στο ίδιο «κέλυφος».

Η Vega 8 είναι αρκετά ισχυρή ώστε να κάνει σχεδόν τα πάντα, εκτός από το να παίζει απαιτητικά παιχνίδια. Το φορητό Gaming όμως είναι ένα πολύ πιο ακριβό σπορ και το Matebook 15D προφανώς δεν είναι σχεδιασμένο με αυτό σαν κριτήριο.

Μπορεί όμως παρόλα αυτά να αναπαράγει βίντεο σε ανάλυση 4K με χαρακτηριστική άνεση, ακόμα και όταν αυτό είναι σε Stream από υπηρεσίες όπως το Youtube. Σε συνδυασμό με την HDR συμβατή οθόνη, κάνουν την Multimedia χρήση ιδιαίτερα εντυπωσιακή για τα χρήματα αυτά.

Η βασική έκδοση του Matebook 15D έρχεται με 8Gb μνήμης RAM που για τον κόσμο των Windows 10 είναι υπερ αρκετά για κάθε είδους καθημερινή χρήση. Αυτό δείχνει με τον καλύτερο τρόπο το πόσο «άσκοπη» είναι η μεγαλύτερη μνήμη Ram σε Smartphones.

Αυτό που έχει σημασία και εδώ, είναι ότι τα 8GB αυτά καλύπτουν κάθε είδους χρήση, ειδικά γραφείου. Ακόμα και με πολλά Tabs ανοιχτα σε εφαρμογές όπως ο φημισμένος για τις απαιτήσεις σε μνήμη RAM Chrome, το Laptop δεν δείχνει σχεδόν ποτέ ότι «δυσκολεύεται» να κάνει αυτό που του ζητάει ο ιδιοκτήτης του.

Μπαταρία.

Η Huawei έχει μεταφέρει με τον καλύτερο τρόπο την εμπειρία που εχει αποκτήσει στον τομέα της μπαταρίας, από τον κόσμο των Smartphones και αυτό φαίνεται με τον καλύτερο τρόπο ειδικά στην διαδικασια της φόρτισης του Matebook 15D.

Αρχικά, το Laptop έρχεται με έναν φορτιστή που μοιάζει περισσότερο με έναν μεγάλο σε μέγεθος φορτιστή κινητού, όμως προσφέρει έως και 65W στο ίδιο το Matebook 15D.

Αυτό όμως που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και πραγματικά «λύνει» τα χέρια του ιδιοκτήτη του, είναι ότι φορτίζει μέσω της USB Type-C θύρας. Με αυτόν τον τρόπο, ο φοριστής του Matebook 15D είναι θεωρητικά και πρακτικά χρήσιμος και για το Smartphone του ιδιοκτήτη του.

Η εταιρεία νιώθει δικαίως και ιδιαίτερα υπερύφανη που το μηχάνημα μπορεί να λειτουργήσει και με κάποιον από τους φορτιστές των κορυφαίων της Smartphones. Ο φορτιστής ενός P30 Pro για παράδειγμα, που μπορεί να «δώσει» έως και 45W, διατηρεί το Matebook 15D ενεργό χωρίς να μειώνεται η ισχύς της μπαταρίας του ενώ λειτουργεί, ενώ μπορεί και να το φορτίσει όταν είναι κλειστό.

Με τον δικο του φορτιστή πάντως, το Matebook 15D μπορεί να γεμίσει την μισή μπαταρία του σε 35 λεπτά, χρόνος που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός στον χώρο των φορητών υπολογιστών.

Σε απόδοση τώρα, η εταιρεία δηλώνει έως και 6 ώρες συνεχόμενης προβολής βίντεο, χρόνος που είναι ικανοποιητικός για την κατηγορία. Σε χρήση γραφείου, ο χρόνος αυτός ξεπερνά τις 7 ώρες, με δεδομένο όμως το μικρό μέγεθος του φορτιστή του, είναι πιο εύκολο από ότι συνήθως να τον έχει κάποιος μαζί του.

Συμπέρασμα.

Η Huawei θεωρεί ότι έχει έρθει η ώρα να μπει δυναμικά στην συγκεκριμένη αγορά και στη χώρα μας. Το Matebook 15D είναι η καλύτερη ίσως απόδειξη ότι μπορεί να το κάνει και πράξη, αλλά το κυριότερο να είναι ανταγωνιστική απέναντι σε εταιρείες που είναι καθιερωμένες στο συγκεκριμένο χώρο.

Με χαρακτηριστικά που δεν έχουν απολύτως τίποτα να «ζηλέψουν» στην κατηγορία τιμής, και με κατασκευή από αλουμίνιο που ξεχωρίζει, το Matebook 15D είναι ιδανικό για φοιτητές, αλλά και για επαγγελματική χρήση.

Η εταιρεία δεν έχει «ξεχάσει» και όσους θέλουν κορυφαία συνδεσιμότητα αλλά και μια μεγάλη και πραγματικά καλή οθόνη, προκειμένου να κάνουν με άνεση τη δουλειά τους σε καθημερινή βάση. Αυτό που έχει σημασία τελικά, είναι να μπορεί κανείς να βρει μια ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση σε λογικό κόστος, από μια εταιρεία που δείχνει να μην φοβάται τον ανταγωνισμό και στην αγορά των φορητών υπολογιστών.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights