Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P40 Pro Unboxing Video φωτογραφική Μαγεία

Huawei P40 Pro Unboxing Video φωτογραφική Μαγεία

απο Kostas Gliatiotis

Η Huawei παρουσίασε πριν λίγη ώρα τις κορυφαίες της φωτογραφικά, και όχι μόνο, συσκευές για το πρώτο μισό του 2020. Αναμενόμενα, τα P40 pro, P40 και P40 Plus ξεχωρίζουν για τις επιδόσεις που έχουν οι κάμερες στο πίσω μέρος τους, και όχι μόνο. Η εταιρεία μας παραχώρησε τα P40 Pro αλλά και P40 για τη δοκιμή τους, μιας και το ακριβότερο μοντέλο δεν θα έρθει τουλάχιστον αρχικά, επίσημα στη χώρα μας.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, “γνωρίζουμε” το P40 Pro για … πρώτη φορά στην τελική μορφή του, και κατά παράδοση πλέον το βγάζουμε από τη συσκευασία του. Η κορυφαία πρόταση της εταιρείας, έρχεται με πολλά ενδιαφέροντα τεχνικά χαρακτηριστικά, εκτός από τις εντυπωσιακές τεχνικά αλλά και πρακτικά κάμερες του. Αρχικά, το P40 Pro θα έρθει σε μια και μοναδική 5G έκδοση στην Ελληνική αγορά, αφού σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό της, η εταιρεία θεωρεί ότι δεν υπάρχει λογος να “στερήσει” αυτή τη δυνατότητα από το νεότερο της μοντέλο. Μάλιστα αντίστοιχη υποστήριξη για 5G δίκτυα έχει και το “απλό” P40 που φυσικά θα γνωρίσουμε στο δικό του ξεχωριστό βίντεο.

Οι κάμερες στο πίσω μέρος του P40 Pro είναι αυτές που ξεχωρίζουν, όχι βασιζόμενες στην ονομαστικά υψηλή τους ανάλυση, αφού η εταιρεία γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτή από μόνη της δεν εξασφαλίζει πραγματικά καλες φωτογραφίες (και ο ανταγωνισμός της το επιβεβαιώνει με τον χειρότερο για αυτόν τρόπο…). Η βασική κάμερα του P40 Pro είναι πλέον στα 50ΜΡ και παρότι η ανάλυση του από μόνη της δεν δείχνει … πολλά, πρόκειται για έναν τεχνολογικά μοναδικό αισθητήρα. Αρχικά το φυσικό του μέγεθος είναι το μεγαλύτερο που υπάρχει σε Smartphone μέχρι σήμερα, στο 1/1.28″ κάτι που του επιτρέπει πολύ καλή απόδοση σε χαμηλό φωτισμό και όχι μόνο. Μάλιστα είναι και η πρώτη κάμερα με τόσο υψηλή ανάλυση που έρχεται με Dual pixel τεχνολογία Auto focus, ενώ είναι για μια ακόμα φορά ένας RYYB αισθητήρας με αυξημένη κατά 40% ευαισθησία στο φως. Φυσικά διαθέτει και OIS, και ένα διάφραγμα με f/1.9 στο φακό του.

Η δεύτερη κάμερα έχει έρθει από το Mate 30 Pro της εταιρείας, και προσφέρει κάτι διαφορετικό στην κατηγορία των ευρυγώνιων φακών. Η ανάλυση της είναι στα 40ΜΡ προκειμένου να προσφέρει σημαντικά καλύτερη λεπτομέρεια σε φωτογραφίες αλλά και βίντεο σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη κάμερα αυτού του είδους. Για μια ακόμα φορά, ο αισθητήρας έχει διαφορετική αναλογία πλευρών 3:2 που τον κάνει ιδανικό και για την λήψη βίντεο. Για αυτόν τον λόγο, και για καλή απόδοση ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, η κάμερα αυτή έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την τιμή του ISO μέχρι και 51.200.

Όμως και η τρίτη κάμερα με την σειρά της, είναι σημαντικά βελτιωμένη σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο P30 Prο της εταιρείας. Συνεχίζει να έχει ένα εντυπωσιακό τεχνικά, 5Χ οπτικό zoom με έναν περισκοπικό φακό που χρησιμοποιεί ένα κάτοπτρο για να αντανακλά το φως στο εσωτερικό του P40 Pro. Αντί όμως να επιλέξει μια υπερβολικά υψηλή ανάλυση χωρίς νόημα και για εντυπωσιασμό (βλέπε Galaxy S20 Ultra…) η Huawei αύξησε την ανάλυση στα 12ΜΡ αντί για 8ΜΡ στο P30 Pro, όμως και αυτός ο αισθητήρας είνα RYYB κάτι που του δίνει την δυνατότητα να έχει και αυτός σημαντικά καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Στο εσωτερικό του P40 Pro, βρίσκεται ο Kirin 990 5G επεξεργαστής που σχεδιάζει η ίδια η Huawei. Σε απόλυτα νούμερα μπορεί να μην φτάνει στα επίπεδα λύσεων όπως ο Snapdragon 865 ή ακόμα και ο Exynos 990 όμως ειδικά σε σύγκριση με τον δεύτερο έχει σημαντικά καλύτερη και πιο σταθερή απόδοση με καλύτερη κατανάλωση ενέργειας και σημαντικά χαμηλότερη παραγωγή θερμότητας. Μάλιστα, είναι και  ο μοναδικός επεξεργαστής σε αυτή την κατηγορία, που έχει ενσωματωμένο το 5G modem, κάτι που επιτρέπει ένα πιο απλό συνολικά σχέδιο για τα P40 αλλά και ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Στην βασική έκδοση του P40 Pro θα συνδυάζεται με 8GB μνήμης RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου.

Φυσικά, θα ήταν κρίμα να… ξεχάσουμε την οθόνη του P40 pro η οποία είναι και αυτή διαφορετική σε όλους τους τομείς. Η εταιρεία έχει επιλέξει την “μέση λύση” του ρυθμού ανανέωσης στα 90Hz γνωρίζοντας πολύ καλά ότι είναι ο ιδανικός συνδυασμός ομαλότητας στο γραφικό περιβάλλον χωρίς υπερβολική αύξηση στην κατανάλωση ενέργειας. Πρόκειται φυσικά για ένα AMOLED panel που μάλιστα είναι κυρτό και στις τέσσερις πλευρές του. Η καμπύλη είναι αισθητά μικρότερη, και πλέον υπάρχει και στο κάτω αλλά και το πάνω μέρος του, κάνοντας την οθόνη να δείχνει ότι “αγκαλιάζει” πλήρως την υπόλοιπη συσκευή.

Φυσικά, τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει το αναλυτικό Review του P40 Pro μαζί με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στις κάμερες του και τι ακριβώς μπορεί να κάνει και στην πράξη κάθε μια από αυτές.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights