Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi 10 Pro VS iPhone 11 Pro Max (Video)

Xiaomi Mi 10 Pro VS iPhone 11 Pro Max (Video)

απο Kostas Gliatiotis

Το να συγκρίνει κανείς συσκευές της Apple με αυτές του ανταγωνισμού της, είναι πολλές φορές “άτοπο” αφού το iOS από μόνο του αποτελεί κάτι εντελώς διαφορετικό από τον κοσμο των αμέτρητων Android Smartphones. Για ένα κομμάτι του αγοραστικού κοινού όμως, η μετάβαση από το ένα λειτουργικό σύστημα στο άλλο, δεν είναι τόσο σημαντική είτε γιατί δεν έχουν πρόβλημα να “μάθουν” τις διαφορές είτε γιατί απλά δεν τους απασχολούν. Μέχρι και σήμερα, η κορυφαία πρόταση της Apple παραμένει το iPhone 11 Pro max, όμως στον κόσμου του Android σχεδόν κάθε μεγάλη εταιρεία έχει ήδη παρουσιάσει τις επόμενες της κορυφαίες προτάσεις. Στην περίπτωση της Xiaomi, το καλύτερο Smartphone που έχει αυτή τη στιγμή διαθέσιμο στην αγορά είναι φυσικά το Mi 10 Pro 5G.

Στο συγκεκριμένο βίντεο “συγκρίνουμε” τις δύο συσκευές, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν, εστιάζοντας περισσότερο στις αντικειμενικές διαφορές όπως το μέγεθος, ο σχεδιασμός, η οθόνη και φυσικά οι κάμερες στο πίσω μέρος τους. Το Mi 10 Pro αποτελεί με διαφορά την κορυφαία πρόταση της Xiaomi στον χώρο της φωτογραφίας, και ένα από τα καλύτερα Smartphones γενικότερα. ΈΝα από τα πλεονεκτήματα του είναι οι πολλές και διαφορετικές επιλογές για την λήψη φωτογραφιών που προσφέρει, με τις τέσσερις συνολικά κάμερες του, που η κάθε μια μπορεί να βγάλει ένα διαφορετικό κάδρο. Προφανώς και η βασική από αυτές έχει το περισσότερο ενδιαφέρον, με την εντυπωσιακά υψηλή αναλυση των 108ΜΡ, που σε αντίθεση με συσκευές του ανταγωνισμού της, λειτουργεί εξ αρχής όπως ακριβώς πρέπει και όπως θα περίμενε κανείς. Με μια ακόμα κάμερα με 2Χ οπτικό zoom στα 12ΜΡ, μια κάμερα με 5Χ zoom και ανάλυση 8ΜΡ και φυσικά μια κάμερα με υπερ ευρυγώνιο φακό στα 20ΜΡ προσφέρει πραγματικά μια κάμερα για κάθε είδους … περίσταση.

Το iPhone 11 Pro Max από την πλευρά του, αποτελεί μια από τις ελάχιστες προτάσεις πλέον που επιμένουν ότι η υψηλή ανάλυση σε μια κάμερα δεν είναι αυτή που καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα. Οι τρεις κάμερες στο πίσω μέρος του έχουν την ίδια ανάλυση στα 12ΜΡ και κάθε μια από αυτές έχει διαφορετικό οπτικό πεδίο. Η βασική έρχεται αναμενόμενα και με τις περισσότερες δυνατότητες, όπως το OIS, η τεχνολογία Dual Pixel για γρήγορη εστίαση και ένα διάφραγμα f/1.8 για καλή απόδοση και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η δεύτερη κάμερα με το 2Χ οπτικό zoom διατηρεί την ίδια ανάλυση αλλά και το Auto focus ενώ η τρίτη κάμερα με τον υπερ ευρυγώνιο φακό είναι και η λιγότερο “εντυπωσιακή”. Από αυτή απουσιάζει και το  Auto focus αλλά και η δυνατότητα λήψης φωτογραφιών με το Night Mode, περιορίζοντας σημαντικά την χρησιμότητα της.

Στον τομέα της οθόνης, το Mi 10 Pro έρχεται με μια μεγαλύτερη, κυρτή AMOLED οθόνη που πλέον υποστηρίζει και υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz. Η διαφορά στην καθημερινή χρήση, ειδικά λόγω των 90Hz είναι αισθητή στην ομαλότητα με την οποία παράγεται το γραφικό περιβάλλον. Το iPhone 11 Pro max διατηρεί την οθόνη των 6.5 ιντσών όπως και το αμέσως προηγούμενο XS Max, με υψηλότερη όμως ανάλυση αλλά χαμηλότερο και πιο συνηθισμένο ρυθμό ανανέωσης στα 60Hz. Πρόκειται και εδώ για ένα κορυφαίο χρωματικά, και ιδιαίτερα φωτεινό AMOLED Panel, που αποτελεί και μια από τις πιο “σωστές” χρωματικά οθόνες που μπορεί να βρει κανείς σε οποιοδήποτε Smartphone.

Στον τομέα των επιδόσεων, η σύγκριση πάντα είναι … δύσκολη, αφού το διαφορετικό λειτουργικό σύστημα περιορίζει το πόσο αντικειμενικά μπορεί να γίνει αυτή. Το Geekbench μπορεί να “μετρήσει” την επεξεργαστική ισχύ του Snapdragon 865 στο εσωτερικό του Mi 10 Pro και αυτή του A13 Bionic επεξεργαστή της Apple, όμως η απόδοση στην πράξη καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από πολλούς ακόμα παράγοντες. Αντίστοιχα και στον τομέα των γραφικών, μέχρι και σήμερα η GPU στον A13 Bionic παραμένει πιο ισχυρή από την Adreno 650 του Snapdragon 865, ακόμα και αν η διαφορά πλέον είναι μικρή και όχι σημαντική σε καθημερινή χρήση.

Τέλος, στον τομέα της μπαταρίας, το iPhone 11 Pro Max ερχεται με μια σχετικα μεγάλη μπαταρία, ειδικά για τα δεδομένα της Apple με χωρητικότητα… περίπου 4.000 mAh. Το Mi 10 Pro όμως έχει σημαντικά μεγαλύτερη μπαταρία στα 4.500 mAh, ενώ υποστηρίζει και εντυπωσιακά πιο γρήγορη φόρτιση με 50W αντί για μόλις 18W στο iPhone 11 Pro max.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights