Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Redmi Note 9S vs Note 8 Pro (Video)

Xiaomi Redmi Note 9S vs Note 8 Pro (Video)

απο Kostas Gliatiotis

H “υπεροχή” της Xiaomi στην μεσαία κατηγορία τιμής τα τελευταία χρόνια θεωρείται δεδομένη στη χώρα μας και όχι μόνο. Η εταιρεία προσφέρει εντυπωσιακές προτάσεις σε χαρακτηριστικά σχεδιασμό αλλά και πραγματικές επιδόσεις, σε σχεδόν κάθε κατηγορία τιμής. Πριν μερικούς μήνες, το Note 8 pro ήρθε για να κάνει την… έκπληξη στην κατηγορία του, προσφέροντας σημαντικά περισσότερα από τον ανταγωνισμό του. Η xiaomi γνωρίζει όμως πολύ καλά ότι πρέπει να συνεχίσει αυτή την πολύ καλή πορεία, και έχει ξεκινήσει πλέον την διάθεση της επόμενης “σειράς” 9. Το πρώτο Smartphone αυτής που έρχεται επίσημα στη χώρα μας είναι το Redmi Note 9S, και με τη σειρά του προσφέρει ένα πλήθος από βελτιώσεις. Όμως με την τιμή του να είναι παρόμοια με αυτή του Note 8 Pro, είναι λογικό να αναρωτηθεί κανείς ποιο από τα δύο είναι η καλύτερη επιλογή.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, αναλύουμε τις βασικές διαφορές αλλά και τις ομοιότητες μεταξύ των δύο Smartphones, όμως είναι εξ αρχής προφανές ότι και τα δύο αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή, το καθένα για τους δικούς του λόγους. Το Note 8 Pro συνεχίζει να έχει μια καλύτερη βασική κάμερα στο πίσω μέρος του, που εκτός από την υψηλότερη ανάλυση στα 64ΜΡ αντί για 48ΜΡ στο νέο Note 9S, είναι και λίγο καλύτερη σε πραγματική ποιότητα φωτογραφιών.

Τα δύο Smartphones έχουν την ίδια κάμερα με υπερ ευρυγώνιο φακό, που τους επιτρέπει να βγάζουν φωτογραφίες με σημαντικά μεγαλύτερο πλάνο, ενώ η ανάλυση της είναι στα 8ΜΡ και στις δύο περιπτώσεις. Εδώ είναι δύσκολο να πει κανείς ποια από τις δύο είναι “καλύτερη” αφού με δεδομένα τα σχεδόν ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά τους, είναι αρκετά παρόμοιο και το τελικό αποτέλεσμα σε κάθε φωτογραφία.

Όμως το Redmi Note 9S έχει μια καλύτερη κάμερα με Macro φακό για φωτογραφίες από πολύ μικρή απόσταση. Η ανάλυση της έχει αυξηθεί στα 5ΜΡ αντί για 2ΜΡ στο Note 8 Pro με αποτέλεσμα και οι φωτογραφίες να έχουν αισθητά υψηλότερη λεπτομέρεια. Τα δύο Smartphones όμως έχουν και Auto focus στην συγκεκριμένη κάμερα, κάτι που επιτρέπει στον ιδιοκτήτη τους να επιλέγει αυτός την απόσταση από την οποία θα βγάλει τη φωτογραφία.

Η οθόνη του Note 9S είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος, στις 6.67 ίντσες και έχει και διαφορετική αναλογία πλευρών 20:9 που την κάνει πιο “ψηλή” και λίγο πιο στενή από αυτή του Note 8 Pro που είναι και λίγο μικρότερη, όσο μικρή μπορεί να θεωρηθεί και σε αυτό μια οθόνη στις 6.53 ίντσες. Η ανάλυση τους είναι παρόμοια, στα 2400×1080 pixels για την οθόνη του Note 9S και στα 2340×1080 pixels για την οθόνη του Note 8 pro, με την μικρή διαφορά να καλύπτει το επιπλέον ύψος της οθόνης του νεότερου μοντέλου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει όμως και ο τομέας των επιδόσεων. Όπως έχουμε δει και στο αναλυτικό Review του Note 9S, ο Snapdragon 720G επεξεργαστής στο εσωτερικό του “ξεγελάει” με την ονομασία του. οι επιδόσεις του είναι αντίστοιχες ή και καλύτερες από αυτές του επόμενου αριθμητικά αλλά παλαιότερου Snapdragon 730 της Qualcomm, που με τη σειρά του είναι αντίστοιχος με τον Helio G90T που χρησιμοποιεί το Note 8 Pro. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι επιδόσεις των δύο συσκευών να είναι πρακτικά ίδιες σε καθημερινή χρήση, και μόνο σε συγκεκριμένα Benchmarks να μπορεί να βρει κανείς μια διαφορά μεταξύ τους που συνήθως είναι μικρότερη από 10%.

Όμως το Note 8 pro έρχεται σε όλες τις εκδόσεις του με 6GB μνήμης RAM, με το Note 9S να έρχεται επίσημα στη χώρα μας με 4GB RAM για την βασική έκδοση των 64GB και μόνο αυτή με τα 128GB αποθηκευτικού χώρου να έχει μεγαλύτερη μνήμη RAM στα 6GB. Η διαφορά και εδώ είναι ορατή σε ελάχιστες ιδιαίτερα απαιτητικές εφαρμογές, και όχι ιδιαίτερα σημαντική με δεδομένο το ότι μπορεί να επιλέξει κανείς και την μεγαλύτερη έκδοση του Note 9S.

Η ομοιότητα των δύο συσκευών δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι ακόμα και αρκετούς μήνες πλέον μετά την διάθεση του στην αγορά, το Note 8 pro παραμένει ένα κορυφαίο Smartphone. Μάλιστα το Note 9S δεν αποτελεί τον αντικαταστάτη του και τυπικά, αφού τις επόμενες ημέρες πρόκειται να έρθει και επίσημα στη χωρα μας το Note 9 Pro, μαζί με το πιο “απλό” Note 9 από την εταιρεία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

1 σχολιο

Βαγγελης 11/11/2020 - 22:20

Θεωρειτε οτι ο καιρος που ειναι στην αγορα το 8 εξισσοροπειται σε επιπεδο διαρκειας ζωης απο τα 6gb ram σε σχεση με τα 4 του 9s?

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights