Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia 10 Mark II Unboxing video

Sony Xperia 10 Mark II Unboxing video

απο Kostas Gliatiotis

H Sony Mobile δεν έχει δυστυχώς την «απήχηση» στο αγοραστικό κοινό, που απολάμβανε μέχρι πριν μερικά χρόνια, κάτι που είναι αποκλειστικά δική της ευθύνη. Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα με προτάσεις που δεν μπορούσαν να σταθούν απέναντι στον ανταγωνισμό τους, η εταιρεία προσπαθεί εδώ και σχεδόν δύο χρόνια να… ανακάμψει, παρουσιάζοντας αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσες νέες συσκευές. Η σειρά Xperia 10 έκανε την εμφάνιση της πριν ένα χρόνο, σαν τη πρόταση της Sony mobile στην μεσαία κατηγορία τιμής. Για κάποιο λόγο όμως, ένα χρόνο αργότερα, η εταιρεία επέλεξε να χρησιμοποιήσει την ίδια πρακτικά ονομασία και για την δεύτερη «έκδοση» που πρόκειται να έρθει επίσημα και στη χώρα μας.

Το Xperia 10 II όπως ήταν αρχικά η ονομασία του, δημιούργησε όπως είναι λογικό, μια σύγχιση αφου δεν κάνει άμεσα ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μια νεά συσκευή και όχι μια βελτιωμένη έκδοση της αμέσως προηγούμενης. Στην συνέχεια η εταιρεία φαίνεται ότι το κατάλαβε αυτό, και προσέθεσε τον χαρακτηρισμό Mark II δίπλα στην ονομασία του. Έτσι λοιπόν, το Xperia 10 Mark II όπως θα το αναφέρουμε από εδώ και πέρα, έρχεται να προσφέρει αυτά που η Sony Mobile θεωρεί  ότι χρειάζεται προκειμένου να είναι ανταγωνιστικό στην μεσαία κατηγορία.

Στο συγκεκριμένο Unboxing Video Γνωρίζουμε και εμείς για πρώτη φορά από κοντά το νέο Smartphone και «ανακαλύπτουμε» τα βασικά του χαρακτηριστικά. Η εταιρεία συνεχίζει να θεωρεί ότι η οθόνη με αναλογία πλευρών 21:9 είναι χρήσιμη και πρακτική σε καθημερινή χρήση, και μέχρι ένα σημείο θα συμφωνήσουμε μαζί της. Αυτό όμως που κάνει το Xperia 10 Mark II να ξεχωρίζει, είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η εταιρεία για την οθόνη αυτή. Στην μεσαία κατηγορία, ένα ιδιαίτερα ποιοτικό OLED Panel σαν και αυτό, δεν θεωρείται μέχρι σήμερα δεδομένο. Η διαγώνιος της είναι στις 6 ίντσες μόλις, όμως λόγω αυτής της αναλογίας πλευρών, είναι το ίδιο «ψηλή» με οθόνες με σημαντικά μεγαλύτερο μέγεθος, απλά είναι σημαντικά πιο… στενή.

Το Xperia 10 Mark II έχει τρεις διαφορετικές κάμερες στο πίσω μέρος του, που προσφέρουν αυτά που «περιμένει» κανείς σε αυτή την κατηγορία. Η βασική από αυτές έχει αναλυση 12ΜΡ αφού η Sony Mobile θεωρεί ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα μια κάμερα με σημαντικά υψηλότερη ανάλυση για ποιοτικές φωτογραφίες. Μαζί με αυτή, υπάρχουν δύο ακόμα που η κάθε μια έχει την δική της χρησιμότητα. Αυτή με τον υπερ ευρυγώνιο φακό έχει ένα σημαντικά μεγαλύτερο πλάνο σε κάθε φωτογραφία, ενώ αυτή με το 2Χ οπτικό zoom μπορεί να φέρει δύο φορές πιο κοντά το αντικείμενο που φωτογραφίζουμε. Η ανάλυση και των δύο είναι στα 8ΜΡ, που θεωρείται και εδώ ο μέσος όρος για την κατηγορία.

Αν υπάρχει κάτι στο οποίο υστερεί σημαντικά το Xperia 10 Mark II είναι οι επιδόσεις, που προσφέρει ο επεξεργαστής στο εσωτερικό του. Ο Snapdragon 665 είναι περισσότερο από δύο χρόνια παλαιότερος πλεόν, και έχει αντικατασταθεί από τις δύο επόμενες και σημαντικά ισχυρότερες γενιές στην ίδια κατηγορία από την Qualcomm.  Στη συγκεκριμένη περίπτωση συνδυάζεται με 4GB Μνήμης RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου, σε ένα κόστος που πολλοί ανταγωνιστές προσφέρουν τον διπλάσιο διαθέσιμο χώρο και μεγαλύτερη διαθέσιμη μνήμη RAM.

‘Ομως το Xperia 10 Mark II ξεχωρίζει σε ένα σημαντικό τομέα, αφού έρχεται με πιστοποίηση IP65/68 για την αντοχή στο νερό και τη σκόνη. Η πιστοποίηση αυτή αποτελούσε για χρόνια ένα από τα πλεονεκτήματα των Smartphones της Sony Mobile ακόμα και στην μεσαία κατηγορία τιμής, και είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το ότι κάνει και πάλι την εμφάνιση της.

Τις επόμενες ημέρες θα ολοκλήρωσουμε και την δοκιμή του Smartphone και θα ακολουθήσει φυσικά το αναλυτικό μας Review

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights