Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia 10 Plus Review : Διαφορετικό αλλά πρακτικό
Xperia 10 plus

Sony Xperia 10 Plus Review : Διαφορετικό αλλά πρακτικό

απο Kostas Gliatiotis

Στην μακροχρόνια παρουσία της στην αγορά των Smartphones, η Sony mobile έχει κατα καιρούς «προσπαθήσει» να φέρει αρκετές καινοτομίες ή έστω να προσφέρει κάτι διαφορετικό από τον ανταγωνισμό της. Κάποιες από αυτές τις προσπάθειες είχαν περισσότερη επιτυχία από κάποιες άλλες, αυτό που είναι σίγουρο όμως, είναι ότι κανείς δεν περιμένει από την εταιρεία κάτι το «συνηθισμένο» ή και… βαρετό, ακόμα και στην μεσαία κατηγορία τιμής.

Η νεότερη προσπάθεια αυτού του είδους από την Sony mobile, αφορά την οθόνη των Smartphones της, και συγκεκριμένα το διαφορετικό τους μέγεθος και την αναλογία πλευρών τους. Το Xperia 10 που ήδη έχουμε γνωρίσει, έχει και έναν μεγαλύτερο «αδερφό» με την αναμενόμενη ονομασία Xperia 10 Plus. Ο μεγαλύτερος αυτός αδερφός, έρχεται με την ίδια ασυνήθιστη οθόνη με αναλογία πλευρών 21:9, που έχει μεγαλύτερο φυσικό μέγεθος, ενώ και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι στο σύνολο τους ένα «κλικ» καλύτερα.

Στο Review που ακολουθεί θα γνωρίσουμε αναλυτικότερα το Xperia 10 Plus και τι ακριβώς προσφέρει, έκτός προφανώς από την οθόνη του, που επίσης θα δοκιμάσουμε να περιγράψουμε τι ακριβώς προσφέρει στην καθημερινότητα του ιδιοκτήτη του.

Σχεδιασμός.

Το Xperia 10 Plus ξεχωρίζει αμέσως σαν μια συσκευή κατασκευασμένη από τη Sony mobile, και αυτό είναι θετικό σε κάθε περίπτωση. Ακριβώς όμως λόγω της διαφορετικής οθόνης του, που έχει συνολικά πολύ μεγαλύτερο ύψος από το συνηθισμένο, είναι και συνολικά ένα μεγάλο σε διαστάσεις Smartphone.

Η διάσταση που «ξεφεύγει» περισσότερο από το συνηθισμένο είναι προφανώς και το συνολικό ύψος του, ακριβώς λόγω της διαφορετικής οθόνης. Όπως όμως και στο Xperia 10, έτσι και εδώ, το πλαίσο γύρω από την οθόνη αυτή είναι με τη σειρά του επίσης… ασυνήθιστο.

Ο λόγος για αυτό είναι η ασυμμετρία του, με την οθόνη να πλησιάζει σχεδόν στην άκρη του Xperia 10 Plus στο κάτω μέρος, και το πλαίσιο πάνω από αυτή να είναι μεγαλύτερο από το συνηθισμένο. Ο λόγος που έχει επιλέξει τη συγκεκριμένη διάταξη η Sony Mobile είναι προφανώς ώστε ο χρήστης του να μπορεί να «φτάσει» πιο εύκολα την οθόνη,ακόμα και στο πάνω μέρος της, με δεδομένο το μεγαλύτερο ύψος της.

Τεχνικά, στο πάνω μέρος είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί εκτός από το ακουστικό και την μπροστινή κάμερα, και το απαραίτητο Hardware που ενώνει την οθόνη με το υπόλοιπο Smartphone πίσω από αυτή. Σε κάθε περίπτωση, η ασυμμετρία αυτή είναι κάτι που αρχικά ξενίζει ίσως λίγο τον ιδιοκτήτη του Xperia 10 Plus, αλλά μπορούμε να πούμε ότι συνηθίζεται αρκετά γρήγορα.

Η πίσω επιφάνεια του Smartphone, αλλά και το πλαϊνό του μέρος, είναι κατασκευασμένα από ένα «μονοκόμματο» πλαστικό πλαίσιο. Η επιλογη του συγκεκριμένου υλικού δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι η ιδανική για την κατηγορία τιμής του Xperia 10 Plus, όμως η εταιρεία έχει κάνει ότι καλύτερο μπορεί με αυτό. Η «υφή» του είναι πιο ματ, με αποτέλεσμα να δίνει στο χέρι μια πιο ευχάριστη αίσθηση που φτάνει κοντά στο όριο της… πολυτέλειας που μπορεί να έχει το πλαστικό σαν υλικό.

Μόνο οι δύο κάμερες του Smatrphone βρίσκονται σε αυτό το πίσω μέρος, αφού η Sony Mobile επέστρεψε στην τοποθέτηση του αισθητήρα αποτυπωμάτων στο πλαϊνό μέρος, και μάλιστα αυτή τη φορά είναι ξεχωριστός από το πλήκτρο ενεργοποίησης που βρίσκεται ακριβώς πάνω από αυτόν. Εδώ μπορούμε να πούμε ότι η συγκεκριμένη διάταξη ξενίζει αρχικά, και όσο και αν προσπαθήσαμε δεν καταφέραμε να τη συνηθίσουμε στο χρονικό διάστημα που είχαμε το Xperia 10 Plus στα χέρια μας.

Συνολικά, η συσκευή της Sony Mobile είναι ακριβώς αυτό στο οποίο μας έχει συνηθίσει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια. Ένα σοβαρό και ταυτόχρονα όμορφο Smartphone, που στην συγκεκριμένη περίπτωση κάνει ότι καλύτερο μπορεί, ώστε να συνδυάσει τα πλεονεκτήματα αυτά με την διαφορετική του οθόνη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights