Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A21s VS Galaxy A20s Video

Samsung Galaxy A21s VS Galaxy A20s Video

απο Kostas Gliatiotis

Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι η Samsung δεν έχει την «αποδοχή» που είχε παλαιότερα στην χαμηλότερη κατηγορία τιμής. Αυτό είναι μάλλον αναμενόμενο, αφου κάθε άλλη εταιρεία προσφέρει σημαντικά καλύτερες συνολικά συσκευές στα ίδια χρήματα και πολλές φορές με ακόμα λιγότερα. Στην προσπάθεια της να παραμείνει στην συγκεκριμένη κατηγορία, η Κορεάτικη εταιρεία έκανε πλέον διαθέσιμες δύο ακόμα συσκευές με κόστος στα 200 ευρώ και λίγο πάνω από αυτά. Το Galaxy A20s είναι ένα Smartphone που υπάρχει εδώ και αρκετούς μήνες, και έρχεται πλέον σχεδόν «αναγκαστικά» και στη χώρα μας, προκειμένου η Samsung να έχει μια πρόταση με κόστος οριακά κάτω από το  ψυχολογικό όριο των 200 ευρώ. Αντίστοιχα, το Galaxy A21s προσπαθεί να προσφέρει λίγο… περισσότερα και η εταιρεία ζητάει αντίστοιχα ένα μικρό επιπλέον κόστος για την αγορά του.

Οι διαφορές όμως ανάμεσα στις δύο συσκευές είναι περισσότερες από όσες φαίνονται αρχικά, και ίσως περισσότερες από όσες δηλώνει και η ονομασία τους.

Το Galaxy A21s έρχεται με μια κάμερα των 48ΜΡ στο πίσω μέρος του, με σημαντικά υψηλότερη ανάλυση από αυτή του Galaxy A20s στα 13ΜΡ. Παρόλα αυτά, η Samsung επιμένει να στερεί το ξεχωριστό Night mode και από τα δύο Smartphones, με αποτέλεσμα η απόδοση της κάμερας τους κατά τη διάρκεια της νύχτας να είναι σημαντικά κατώτερη από κάθε συσκευή του ανταγωνισμού τους. Τα δύο Smartphones έχουν ακόμα μια κάμερα με υπερ ευρυγώνιο φακό, για φωτογραφίες με σημαντικά μεγαλύτερο «πλάνο», που έχει την ίδια ανάλυση στον αισθητήρα, και τα 8ΜΡ της ανάλυσης αυτής είναι τουλάχιστον αυτό που θεωρείται δεδομένο στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Το Galaxy A21s έχει όμως και μια επιπλέον κάμερα με Macro φακό, για φωτογραφίες από κοντινή απόσταση, μια κάμερα που απουσιάζει εντελώς από το Galaxy A20s και παραδόξως δεν υπάρχει ούτε στο αμέσως ακριβότερο Galaxy A41 της εταιρείας.

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις των δύο Smartphones, είναι για μια ακόμα φορά ενοχλητικό που η Samsung δεν δείχνει να δίνει σημασία στο ότι κάθε ανταγωνιστής της προσφέρει σημαντικά καλύτερες συσκευές. Παρόλα αυτά, η διαφορά μεταξύ τους είναι σημαντική και στον συγκεκριμένο τομέα. Το Galaxy A21s έρχεται με τον Exynos 850 επεξεργαστή της Samsung στο εσωτερικό του, που παρότι είναι ενοχλητικά κατώτερος από  τον ανταγωνισμό του, καταφέρνει να είναι τουλάχιστον «καλύτερος» από τον Snapdragon 450 του Galaxy A20s. Για την ιστορία, o συγκεκριμένος επεξεργαστής της Qualcomm είναι πλέον… τριών χρονών, με αποτέλεσμα να δείχνει ότι έχει επιλεχθεί απλά και μόνο για το χαμηλό του κόστος.

Τα δύο Smartphones δεν ξεχωρίζουν στα υπόλοιπα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, αφού και τα δύο έρχονται με 32GB αποθηκευτικού χώρου και 3GB μνήμης RAM. Σε μια κατηγορία τιμής που μπορεί να βρει κανείς συσκευές ακόμα και με … τεσσερις φορές περισσότερο χώρο στα 128GB, η Samsung δείχνει και πάλι να θεωρεί ότι το όνομα της είναι πιο «σημαντικό» από το τι πραγματικά προσφέρει το προϊόν της.

Τέλος, και στον τομέα της μπαταρίας, το Galaxy A21s υπερτερεί σημαντικά, αφού η μπαταρία των 5.000 mAh στο εσωτερικό του είναι αισθητά μεγαλύτερη από αυτή του Galaxy A20s στα 4.000 mAh. Παρόλα αυτά, κανένα από τα δύο Smartphones, αναμενόμενα μάλλον, δεν προσφέρει κάποιου είδους ταχεία φόρτιση που να «γεμίζει» μια από τις δύο αυτές μπαταρίες σε λογικό χρονικό διάστημα.

Προφανώς και κάθε άλλη εταιρεία έχει σημαντικά καλύτερες συσκευές, ειδικά στα χρήματα που κοστίζει το Galaxy A21s. Ειδικά στην περίπτωση της Xiaomi, το Note 9 έχει την ίδια τιμή πώλησης και είναι σημαντικά καλύτερο σε όλους τους τομείς

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights