Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A41 Review: Ακριβό και μέτριο

Samsung Galaxy A41 Review: Ακριβό και μέτριο

απο Kostas Gliatiotis

Για πολλά χρόνια, η Samsung αποτελούσε με διαφορά την εταιρεία με το μεγαλύτερο ποσοστό της αγοράς και στην μεσαία κατηγορία τιμής. Η εταιρεία είχε αυτή την θέση όχι απαραίτητα επειδή… προσπαθούσε, αλλά περισσότερο επειδή ο ανταγωνισμός της εκείνη την εποχή δεν προσπαθούσε ιδιαίτερα να αποκτήσει ένα αντίστοιχο μερίδιο της συγκεκριμένης κατηγορίας. Με την έλευση όμως εταιρειών όπως η Xiaomi και η Huawei, έγινε άμεσα εμφανές ότι η πολιτική της Samsung σε αυτή την κατηγορία έπρεπε να αλλάξει. Μετά από  μερικά χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών με την σειρά Galaxy A για το 2015, 2016 και 2017, η εταιρεία προσπάθησε να αλλάξει την πολιτική της με τα Α7 και Α9 στα τέλη του 2018. Η επιτυχία τους ήταν περιορισμένη, όμως στα μέσα του 2019 η Samsung παρουσίασε την ανανεωμένη σειρά Galaxy A, με τα Α40 Α50 και Α70 να αλλάζουν την συγκεκριμένη «πορεία». Χωρίς να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικά, και κοστίζοντας περισσότερα χρήματα από τις προτάσεις άλλων εταιρειών με παρόμοια χαρακτηριστικά, ήταν τόσο ακριβότερα όσο μπορούσε η εταιρεία να δικαιολογήσει με το… όνομα της και συγκεκριμένα πλεονεκτήματα όπως η πάντα εντυπωσιακή AMOLED οθόνη.

Δυστυχώς όμως για το 2020, η σειρά Galaxy A δεν κατάφερε να συνεχίσει την ίδια πορεία, με τα αμέσως επόμενα Galaxy A51 και Galaxy A71 να επιστρέφουν στην λογική της τιμολόγησης με βάση σχεδόν αποκλειστικά το όνομα της εταιρείας που τα κατασκευάζει και όχι με αυτά που προσφέρουν στην πράξη. Η λύση της Samsung φαίνεται να είναι η παρουσίαση ακόμα περισσότερων συσκευών στην ίδια σειρά, προκειμένου να αντικαταστήσει και τα υπόλοιπα μοντέλα. Το Galaxy A41 και το A21s (που θα γνωρίσουμε στο δικό του ξεχωριστό Review) δείχνουν με τον καλύτερο ή για την ακρίβεια με τον χειρότερο τρόπο ότι η εταιρεία ακόμα δεν έχει αντιληφθεί πλήρως την δύναμη που έχει ο ανταγωνισμός της στην μεσαία κατηγορία και όχι μόνο.

Στο συγκεκριμένο Review, θα δούμε τους πολλούς και διαφορετικούς λόγους για τους οποίους το Galaxy A41 δεν μπορεί να δικαιολογήσει την επίσημη τιμή πώλησης του, αλλά και το πως ο ανταγωνισμός καταφέρνει στα ίδια χρήματα ή ακόμα και με χαμηλότερο κόστος να προσφέρει σημαντικά καλύτερες προτάσεις.

Σχεδιασμός.

Από την εμφάνιση της σειράς Galaxy A για το 2019, η εταιρεία έκανε απολύτως ξεκάθαρο ότι η εξωτερική κατασκευή των συσκευών αυτής θα αποτελούσε έναν από τους τομείς στους οποίους θα προσπαθούσε να μειώσει το κόστος κατασκευής τους και αντίστοιχα την τιμή πώλησης. Το υλικό που η εταιρεία ονομάζει Glastic, είναι στην ουσία απλά ένα πλαστικό που προσπαθεί να έχει την εμφάνιση μιας γυάλινης επιφάνειας.

galaxy a41

Όσο ξεκάθαρο ηταν πριν ένα χρόνο ότι το υλικό αυτό δεν ταιριάζει σε Smartphone με κόστος υψηλότερο ειδικά από 300 ευρώ, άλλο τόσο είναι και σήμερα. Το Galaxy A41 συνεχίζει να είναι κατασκευασμένο από … Glastic στο πίσω μέρος του, και η μοναδική αλλαγή που έχει κάνει η Samsung είναι στο… σχέδιο που εμφανίζεται στην επίστρωση που του δίνει το χρώμα του.

Σε συνδυασμό με το αντίστοιχα πλαστικό πλαίσιο στο πλαϊνό μέρος της συσκευής, το Galaxy A41 δεν καταφέρνει σε καμία περίπτωση να δώσει την αίσθηση στο χέρι και την εικόνα που περιμένει κανείς σε αυτά τα χρήματα. Ένα Smartphone με κόστος επίσημα 319 ευρώ δεν θα έπρεπε να δίνει την αίσθηση μιας πλαστικής κατασκευής, όσο εντυπωσιακή και αν προσπαθεί να είναι σε εμφάνιση.

galaxy a41

Στο πρακτικό κομμάτι τώρα,  τα θετικά που μπορεί να βρει κανείς στον σχεδιασμό του Galaxy A41 είναι περιορισμένα και κάποια από αυτά έρχονται με τα δικά τους μειονεκτήματα. Το μικρό του μέγεθος είναι βολικό για πολύ κόσμο, είναι αποτέλεσμα όμως της μικρότερης οθόνης από το συνηθισμένο για τα μέσα του 2020. Το χαμηλό του βάρος σε συνδυασμό  με αυτές τις περιορισμένες διαστάσεις περιορίζουν αντίστοιχα και την χωρητικότητα της μπαταρίας στο εσωτερικό του. Αυτά είναι δύο μειονεκτήματα που έχουν την δική τους ξεχωριστή ανάλυση σε κάθε Review μας και θα ασχοληθούμε μαζί τους στην συνέχεια.

galaxy a41

Αυτό που μένει συνολικά σαν αίσθηση σε όποιον κρατήσει το Galaxy A41 στα χέρια του, είναι μια… απορία στην καλύτερη περίπτωση για το τι άλλο μπορεί να προσφέρει για να κοστίζει αυτα τα χρήματα εκτός από την εξωτερική εμφάνιση και κατασκευή του.Δυστυχώς όπως θα δούμε στην συνέχεια, η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι μάλλον…. τίποτα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

1 σχολιο

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΑΛΑΤΣΙΔΑ 21/08/2020 - 01:47

Θα ήθελα να αγοράσω ένα κινητό Samsung α41 εσεις το προτείνεται η έχετε να μου πείτε κατι καλύτερο!ευχαριστω!

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights