Κάμερες.
Η βασική κάμερα του Mi 10T Lite έχει ονομαστική ανάλυση 64ΜΡ και χρησιμοποιεί για μια ακόμα φορά αισθητήρα της Sony. Μάλιστα, τυπικά είναι η ίδια ακριβώς κάμερα με αυτή του Mi 10T, κάτι που δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την σημασία που δίνει η εταιρεία στον τομέα της φωτογραφίας.
Στα τεχνικά της χαρακτηριστικά ξεχωρίζει το f/1.9 διάφραγμα της, αλλά και η απουσία του OIS που δυστυχώς συνεχίζει να μην θεωρείται δεδομένη στην κατηγορία τιμής αυτή.
Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει το Mi 10T Lite είναι σημαντικά καλύτερες από αυτές του Mi Note 10 Lite, απλά και μόνο επειδή ο επεξεργαστής στο εσωτερικό του μπορεί να επεξεργαστεί πιο αποδοτικά τα δεδομένα από τον αισθητήρα των 64ΜΡ.
Το δυναμικό εύρος είναι εντυπωσιακό για ένα Smartphone των 349 ευρώ, όπως και η λεπτομέρεια που αποθηκεύεται σε κάθε μια από αυτές. Η Xiaomi έχει σωστά επιλέξει ένα πιο ήπιο χρωματικό προφίλ, όταν δεν χρησιμοποιείται το AI mode, προκειμένου οι φωτογραφίες να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα.
Παρόλα αυτά, όποιος το επιθυμεί, μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτό το ΑΙ mode, για να αναγνωρίζει το Mi 10T Lite το σκηνικό ή/και το αντικείμενο της φωτογραφίας και να μπορεί να βγάλει πιο εντυπωσιακές και έντονες φωτογραφίες.
Η βασική κάμερα του Mi 10T Lite είναι και η μοναδική που μπορεί να εκμεταλλευτεί το ξεχωριστό Night mode για τη λήψη φωτογραφιών και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η απόδοση τους έιναι και εδώ ιδιαίτερα εντυπωσιακή για ένα Smartphone σε αυτή την κατηγορία τιμής.
Οι φωτογραφίες έχουν εντυπωσιακά επίπεδα λεπτομέρειας, με πολύ σωστή χρωματική απόδοση. Το δυναμικό εύρος είναι ελάχιστα μειωμένο σε σύγκριση με τις φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς όμως η διαφορά να είναι σημαντική.
Η Xiaomi είναι από τις εταιρείες που θεωρούν δικαίως ότι μια νυχτερινή φωτογραφία πρέπει να είναι κοντά στην πραγματικότητα, και όχι υπερβολικά φωτεινή απλά για να είναι εντυπωσιακή.
Η δεύτερη κάμερα τώρα, έχει παραδοσιακά υπερ ευρυγώνιο φακό, με σημαντικά μεγαλύτερο πλάνο σε κάθε φωτογραφία. Η ανάλυση της είναι μειωμένη σε σύγκριση με τα δύο καλύτερα μοντέλα της σειράς, και στα 8ΜΡ είναι στο «συνηθισμένο» για την μεσαία κατηγορία.
Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει είναι απλά ικανοποιητικές, όπως περιμένει κανείς από μια κάμερα αυτού του είδους. Η λεπτομέρεια τους είναι αναμενόμενα μειωμένη, αφού ο αισθητήρας των 8ΜΡ πρέπει να «αποτυπώσει» ένα σημαντικά μεγαλύτερο πλάνο σε κάθε φωτογραφία από αυτές.
Το δυναμικό εύρος θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερο και εδώ, παρόλα αυτά και πάλι το Hardware στο εσωτερικό του Mi 10T Lite … προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Δυστυχώς η Xiaomi επιμένει να μην διαθέτει το Night mode για την κάμερα αυτή, κάτι που περιορίζει σημαντικά την απόδοση της το βράδυ. Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει είναι οριακά απλά «καλές» για χρήση σε Social Media και χωρίς ιδιαίτερες… απαιτήσεις.
Η Τρίτη κάμερα τώρα, που μπορεί να βγάλει αυτόνομα φωτογραφίες, έχει και εδώ έναν Macro φακό για λήψεις από μικρή απόσταση. Η ανάλυση της είναι μειωμένη στα 2ΜΡ Και δυστυχώς δεν έχει Auto focus. Αυτό περιορίζει την χρησιμότητα της μόνο σε συγκεκριμένη απόσταση προκειμένου οι φωτογραφίες να είναι σωστά εστιασμένες.
Η απόδοση της είναι μάλλον ικανοποιητική, αν και εδώ θα θέλαμε να μάθουμε τι είναι αυτό που έχει κάνει την Xiaomi να προσφέρει μια συνολικά καλύτερη κάμερα αυτού του είδους σε προηγούμενες συσκευές της όπως το Note 8 Pro και το Note 9 pro.
Συνολικά, στον τομέα της κάμερας, το Mi 10T Lite είναι μια απόλυτα ικανοποιητική συσκευή. Όπως και οι περισσότερες στην κατηγορία τιμής του, εστιάζει περισσότερο στην όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοση από την βασική του κάμερα, και αυτό το πετυχαίνει με τον καλύτερο τρόπο.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας