Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A42 5G Review: Φιλότιμη προσπάθεια

Samsung Galaxy A42 5G Review: Φιλότιμη προσπάθεια

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Για πολλά χρόνια, όσο και αν τα Smartphones της Samsung στην μεσαία κατηγορία είχαν συγκεκριμένες ελλείψεις και αδυναμίες για τα χρήματα τους, η επιλογή μιας AMOLED οθόνης από την εταιρέια ήταν αρκετή για πολλούς ώστε να τις δικαιολογήσουν (ακόμα και όταν δεν θα έπρεπε).

Όμως πλέον, ένα AMOLED Panel δεν θεωρείται αποκλειστικό προνόμιο της Samsung στην μεσαία κατηγορία τιμής, και για μια ακόμα φορά υπάρχουν προτάσεις άλλων εταιρειών που έρχονται με οθόνη αυτού του ειδους, και συνολικά καλύτερη χρωματική απόδοση από αυτές που χρησιμοποιεί η Samsung.

Παρόλα αυτά, θα μπορούσε να πει κανείς ότι το A42 5G σαν σύνολο, για τα χρήματα που κοστίζει και με αυτά που προσφέρει, τουλάχιστον στα χαρτιά, η οθόνη του είναι απόλυτα ικανοποιητική. Δυστυχώς όμως αυτό δεν είναι δυνατόν λόγω μιας πολύ συγκεκριμένης επιλογής από την εταιρεία.

Σε μια οθόνη με διαγώνιο 6.6 ιντσών, και σε ένα Smartphone με κόστος 379 ευρώ, η Samsung θεώρησε ότι μια οθόνη με ανάλυση 720p είναι ικανοποιητική, αρκεί να είναι… AMOLED. Αυτό προφανώς και σε καμία περίπτωση δεν ισχύει στην πράξη, αφού πιο συγκεκριμένα η ανάλυση των 1600×720 pixels προσφέρει μια απαράδεκτα χαμηλή λεπτομέρεια απεικόνισης στα 266 pixel ανά ίντσα.

Ακόμα και αν αρχικά είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς το συγκεκριμένο μειονέκτημα, αρκεί να κοιτάξει την οθόνη από όχι ιδιαίτερα μικρή απόσταση και ειδικά σε άσπρο χρώμα για να τον ενοχλήσει η χαμηλή της ανάλυση.

Αν τώρα για καποιο λόγο δικαιολογήσει ένας υποψήφιος αγοράστης την συγκεκριμένη οθόνη στο A42 5G, θα εκμεταλλευτεί τουλάχιστον όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα AMOLED panel. Αυτή τη φορά μάλιστα, εκτός από τις πολύ καλές γωνίες θέασης, και την έντονη χρωματική απόδοση, έρχεται και με υποστήριξη προβολής HDR video.

Μάλιστα η υποστήριξη αυτή απουσιάζει από τα ακριβότερα Α51 και Α71, και πιθανότατα η Samsung θεωρεί ότι έστω και με καθυστέρηση, θα είναι μια από τις «προσθήκες» που θα κάνει και στους αντικαταστάτες των δύο αυτών συσκευών.

Από την στιγμή που χρησιμοποιεί αυτή την οθόνη το A42 5G, μπορεί να έχει και τον αισθητήρα αποτυπωμάτων ενσωματωμένο, κάτι που τεχνικά δεν είναι δυνατόν σε ένα LCD Panel. Ο αισθητήρας αυτός παραμένει πιο αργός από το ιδανικό στο να ξεκλειδώνει το Smartphone, όμως έχει βελτιωθεί σημαντικά η αξιοπιστία του προκειμένου να είναι βέβαιο ότι δεν θα χρειαστεί δεύτερη προσπάθεια για να ξεκλειδώσει το A42 5G.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights