Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A42 5G Review: Φιλότιμη προσπάθεια

Samsung Galaxy A42 5G Review: Φιλότιμη προσπάθεια

απο Kostas Gliatiotis

Μπαταρία.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα του A42 5G που φαίνεται «όμορφο» εμπορικά αλλά δεν είναι τόσο στην πράξη, αφορά την μπαταρία του και περισσότερο την διαδικασία της φόρτισης της.

Η λογική της Samsung να ψάχνει για λεπτομέρειες προκειμένου να μειώσει το κόστος, είναι ενοχλητικά εμφανής στην  φόρτιση των 15W που υποστηρίζει η συσκευή. Αυτή είναι ενοχλητικά αργή με τη σειρά της για μια μπαταρία των 5.000 mAh σαν και αυτή που έχει το A42 5G στο εσωτερικό του. Στα τέλη του 2020 ένα Smartphone δεν θα έπρεπε να θέλει περισσότερο από 1.5 ώρα για να γεμίσει πλήρως τη μπαταρία του, σε μια εποχή που συσκευές με σημαντικά μικρότερο κόστος προσφέρουν έως και 3 φορές πιο γρήγορη φόρτιση.

Συμπέρασμα.

Το A42 5G είναι ένα Smartphone που αν το δει κανείς σαν μια συνολική εικόνα δείχνει να είναι ενδιαφέρον για τα χρήματα που κοστίζει. Η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει όλα όσα περιμένει κανείς σε αυτή την κατηγορία και είναι «εμπορικά ελκυστικά». Από την AMOLED οθόνη, τις τέσσερις κάμερες την μεγάλη σε χωρητικότητα μπαταρία και την υποστήριξη για 5G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Όμως όταν κάποιος … προσέξει τις λεπτομέρειες, είναι εμφανές ότι η εταιρεία έχει προσπαθήσει να μειώσει το κόστος από όπου μπορεί προκειμένου να φτάσει στα επίπεδα του ανταγωνισμού της. Από την χαμηλότερη και απαράδεκτη για την κατηγορία, 720Ρ αναλυση της κατά τα άλλα AMOLED αυτής οθόνης, τα 4GB μνήμης RAM, την απλά ικανοποιητική απόδοση της κάμερας και φυσικά την αστεία αργή φόρτιση των 15W για μια μεγάλη σε χωρητικότητα μπαταρία.

Το πρόβλημα όμως έιναι ότι πλέον το αγοραστικό κοινό, έστω και πιο αργά από ότι θα έπρεπε, μαθαίνει να ξεχωρίζει τις λεπτομέρειες πίσω από τα φαινομενικά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, και εκεί είναι που το A42 5G χάνει το μεγαλύτερο μέρος της αρχικά καλής εικόνας που έχει.

Στα 379 ευρώ, μπορεί να βρει κανείς προτάσεις με σημαντικά καλύτερες κάμερες, προτάσεις με AMOLED οθόνη που έχει υψηλότερη και πιο λογική ανάλυση, και φυσικά προτάσεις που δεν είναι κατασκευασμένες στο σύνολο τους από πλαστικό. Μπορεί να βρει συσκευές που δεν περιορίζουν την απόδοση τους με ενοχλητικά μικρή διαθέσιμη μνήμη RAM, και συσκευές με μπαταρία που εκτός από καλή διάρκεια να φορτίζει και όσο γρήγορα πρέπει πλέον.

Προφανώς για τα δεδομένα της Samsung, η υποστήριξη 5G δικτύων κινητής τηλεφωνίας είναι «Key selling point» Για το A42 5G, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το κάνει και μοναδικό με κάποιο τρόπο. Στην ίδια κατηγορία τιμής, υπάρχουν πλέον προτάσεις του ανταγωνισμού του που προσφέρουν την ίδια αυτή υποστήριξη για τα νεότερα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας χωρίς να … ζητάνε από τον ιδιοκτήτη τους να κάνει τις ίδιες παραχωρήσεις.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights