Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A42 5G Review: Φιλότιμη προσπάθεια

Samsung Galaxy A42 5G Review: Φιλότιμη προσπάθεια

απο Kostas Gliatiotis

Για πολλά χρόνια (περισσότερα από όσα θα έπρεπε…) η Samsung απολάμβανε τα οφέλη της δημοτικότητας που είχε δημιουργήσει η ίδια με τα εντυπωσιακά για την εποχή τους High end smartphones της, προκειμένου να προσπαθεί να διατηρήσει την ίδια πρώτη θέση και στην μεσαία κατηγορία τιμής. Δυστυχώς όμως, σε αυτή την ιδιαίτερα «σκληρή» αγορά, οι προτάσεις της Samsung σχεδόν ποτέ δεν ήταν ότι καλύτερο μπορεί να επιλέξει κάποιος σε τεχνικά χαρακτηριστικά, υλικά κατασκευής και συνολική απόδοση.

Η σειρά Galaxy Alpha της εταιρείας, πριν από περίπου δύο χρόνια πλέον, προσπάθησε να το αλλάξει αυτό, με Smartphones όπως το Α50 και Α70. Ακόμα και αν δεν ήταν τεχνικά ότι καλύτερο θα μπορούσε να επιλέξει κάποιος, προσέφεραν συγκεκριμένα πλεονεκτήματα σε μια όχι ιδιαίτερα υψηλότερη τιμή πώλησης από τον ανταγωνισμό τους. Η πολιτική αυτή δυστυχώς δεν συνεχίστηκε με την ίδια επιτυχία με τα αμέσως επόμενα Galaxy A51 και Α71 και ακόμα περισσότερο με τα απαράδεκτα για την κατηγορία τιμης τους, Α31, Α41 και Α21s.

Σε μια προσπάθεια να «επανακτήσει» την φήμη του κορυφαίου κατασκευαστή στην μεσαία κατηγορία τιμής, η εταιρεία έχει σχεδιάσει ήδη ένα μεγάλο μέρος από τις επόμενες προτάσεις της σε αυτή, και το Galaxy A42 5G είναι το πρώτο που φτάνει επίσημα στην αγορά και στη χώρα μας πιο συγκεκριμένα. Η ονομασία του δηλώνει εκτός των άλλων ότι είναι ο «αντικαταστάτης» του μέτριου στην καλύτερη περίπτωση Α41, ενώ έρχεται και με υποστήριξη για 5G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Tο πρόβλημα είναι ότι στα 379 ευρώ που κοστίζει επίσημα στη χώρας μας η βασική του έκδοση, έρχεται και πάλι αντιμέτωπο με προτάσεις άλλων εταιρειών που σε κάποιους τομείς ή και συνολικά, είναι καλύτερες από αυτό.

Σχεδιασμός.

Σε πλήρη αντίθεση με κάθε άλλη εταιρεία, η Samsung επιμένει για Τρίτη συνεχόμενη «γενιά» συσκευών της να χρησιμοποιεί πρακτικά τον ίδιο ακριβώς εξωτερικό σχεδιασμό. Ο μοναδικός τρόπος να ξεχωρίσει κανείς το A42 5G οπτικά, είναι το διαφορετικό «Pattern» στις αντανακλάσεις φωτισμού που έχει η πίσω πλαστική επιφάνεια του.

Εκτός από την ίδια αυτή εξωτερική εμφάνιση, το Smartphone συνεχίζει να είναι κατασκευασμένο από πλαστικό στο σύνολο του, μια επιλογή που παρόλα αυτά πλέον κάνουν και άλλοι κατασκευαστές, σε οικονομικότερες όμως συσκευές τους, που κατά κανόνα έχουν κάτι να προσφέρουν σαν «αντάλλαγμα».

Ένα από τα θεωρητικά πλεονεκτήματα του A42 5G θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι η μεγάλη σε μέγεθος οθόνη του στις 6.6 ίντσες. Όπως όμως θα δούμε στην συνέχεια, η οθόνη αυτη έρχεται με έναν πολύ συγκεκριμένο περιορισμό που δεν ταιριάζει στην κατηγορία τιμής που ανήκει το νεότερο Smartphone της Samsung.

Επιστρέφοντας στο πρακτικό κομμάτι, το A42 5G έρχεται με υποδοχή για ενσύρματα ακουστικά στο κάτω μέρος του, και δίπλα στην USB Type-C  θύρα, και σε αυτό το κάτω μέρος βρίσκεται και το μοναδικό του ηχείο. Η Samsung δεν θεωρεί ότι ο στερεοφωνικός ήχος είναι κάτι που πρέπει να προσφέρει σε ένα Smartphone με κόστος περίπου 380 ευρώ, σίγουρα λανθασμένα.

Αν υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλεονέκτημα της κατασκευής από πλαστικό, αυτό είναι η διατήρηση του βάρους σε χαμηλά επίπεδα, για ένα Smartphone που εκτός των άλλων έχει και μια αρκετά μεγάλη σε χωρητικότητα μπαταρία στο εσωτερικό του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights