Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Poco M3 Review: Χαμηλό budget, όχι χαμηλή απόδοση

Poco M3 Review: Χαμηλό budget, όχι χαμηλή απόδοση

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη.

Στα 159 ευρώ, ένα Smartphone πρέπει ουσιαστικά να είναι ικανό να κάνει «τα πάντα» που περιμένει κανείς από αυτό, χωρίς ενοχλητικές καθυστερήσεις και κολλήματα. Ο Snapdragon 662 που έχει επιλέξει η xiaomi για το Poco M3, μπορεί να το κάνει αυτό… σχεδόν πάντα.

Όπως είναι λογικό όμως, πάντα θα υπάρχουν εφαρμογές που δεν είναι σχεδιασμένες για Smartphones αυτού του είδους, παρότι θα … βρεθεί κάποιος που θέλει να τις χρησιμοποιήσει. Αυτές θα καθυστερήσουν λίγο περισσότερο να ανοίξουν και στην συνέχεια θα λειτουργούν με μια ίσως μικρή καθυστέρηση η οποία παραμένει πάντα μέσα στα όρια του αποδεκτού.

Τα 4GB μνήμης RAM είναι ίσως περισσότερο περιοριστικός παράγοντας, ακόμα και αν είναι λογικό μέγεθος για την κατηγορία. Ο ιδιοκτήτης του Poco M3 θα πρέπει να… θυμάται ότι το Smartphone δεν είναι σχεδιασμένο να τρέχει πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα. Παρόλα αυτά, αν το κάνει, αυτό που θα δει είναι μια μικρή καθυστέρηση στην εναλλαγή μεταξύ τους.

Παρότι τώρα το EMUI 12 γραφικό περιβάλλον της Xiaomi ξεχωρίζει για την όμορφη σχεδίαση του και τα έντονα γραφικά στοιχεία, η εταιρεία έχει επιλέξει σωστά να απενεργοποιήσει κάποια από αυτά προκειμένου το Poco M3 να μην «δυσκολεύεται» να το παράγει χωρίς κολλήματα. Ανάλογα με την περίπτωση και τον αριθμό των ενεργών εφαρμογών, κάποια στοιχεία όπως η μετάβαση στην οθόνη αναμονής, παρουσιάζουν ενοχλητικά «κολλήματα» που όμως δεν είναι αρκετά να αλλοιώσουν την συνολική εικόνα.

Τέλος, ένα πλεονέκτημα του Snapdragon 662 είναι η Adreno 610 GPU στο εσωτερικό του. Ίσως όχι τόσο για την απόδοση της, αλλά περισσότερο για το ότι «τεχνικά» υποστηρίζει όλα τα απαραίτητα API’s για σύγχρονα παιχνίδια.

Ακόμα και τα πιο απαιτητικά από αυτά, όπως το PUBG, το Call of Duty Mobile και ναι το Fortnite παίζουν στο Poco M3. Αν ο ιδιοκτήτης του είναι λογικός στο επίπεδο ποιότητας και απόδοσης που θα επιλέξει, θα παίζουν και χωρίς ενοχλητικά κολλήματα με ένα frame rate κοντά στα 30fps.

Η βασική έκδοση του Poco M3 τέλος, αυτή που κοστίζει 159 ευρώ επίσημα στη χώρα μας, έρχεται με 64GB αποθηκευτικού χώρου, που είναι ικανοποιητικά για την χρήση που έχει σχεδιαστεί. Η υποδοχή για κάρτα μνήμης microSD είναι πάντα καλοδεχούμενη, αν και πλέον οι εφαρμογές που μπορούν να μεταφερθούν σε αυτή είναι περιορισμένες. Ακόμα όμως και έτσι, είναι χρήσιμη για την αποθήκευση μουσικής, φωτογραφιών και βίντεο προκειμένου ο ενσωματωμένος χώρος να είναι διαθέσιμος για τις εφαρμογές αυτές.

Μπαταρία.

Αν και «χαμηλά» στο review μας, η μπαταρία του Poco M3 είναι … ψηλά στα χαρακτηριστικά του που η εταιρεία τονίζει. Όχι άδικα μάλιστα, αφού η χωρητικότητα της στα 6.000 mAh είναι άκρως εντυπωσιακή για την κατηγορία και όχι μόνο.

Το Hardware στο εσωτερικό του Smartphone είναι τέτοιο που η μπαταρία αυτή μπορεί να κρατήσει το Poco M3 ενεργό για χρονικό διάστημα που είναι πλέον ασυνήθιστο για ένα Smartphone.

Στα χέρια ενός… νεότερου σε ηλικία ιδιοκτήτη, με συνεχή Gaming χρήση και όχι μόνο, το Poco M3 παραμένει με «ενοχλητική» άνεση ενεργό για μια ολόκληρη ημέρα. Η Social Media χρήση είναι προφανώς λιγότερο απαιτητική και εκεί το Smartphone συνεχίζει να θεωρεί … εύκολο το να παραμείνει ενεργό για περισσότερο από μια ημέρα.

Για αυτούς τώρα που βλέπουν το Poco M3 σαν ένα εργαλείο απλής καθημερινής χρήσης, ακόμα και οι σχεδόν τρεις ημέρες χρήσης είναι κάτι που θα τους φανεί ασυνήθιστο για τα δεδομένα της εποχής μας.

Για την φόρτιση της μπαταρίας αυτής τώρα, στην κατηγορία που ανήκει το Poco M3, τα 18W θεωρούνται «ταχεία» φόρτιση αν και η χωρητικότητα της αυξάνει σημαντικά τον χρόνο που χρειάζεται προκειμένου να φορτίσει πλήρως.

Σε περίπου μια ώρα, από σχεδόν άδεια, θα ξεπεράσει το 50% ένα ποσοστό που παρότι φαίνεται μικρό, αφορά μια χωρητικότητα 3.000mAh περίπου, χωρητικότητα που σε άλλες μπαταρίες αποτελεί ένα μεγαλύτερο ποσοστό της συνολικής.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν σχεδόν… ποτέ δεν περιμένει ο ιδιοκτήτης του μέχρι να φορτίσει πλήρως, θα έχει πάντα αρκετή «ενέργεια» για να βγάλει την ημέρα με άνεση.

Συμπέρασμα.

Το Poco M3 δεν προσπαθεί να «υποσχεθεί» κάτι περισσότερο από αυτό που είναι, ένα οικονομικό Smartphone που δεν ζητάει ενοχλητικές παραχωρήσεις. Αυτό το πετυχαίνει πολύ καλύτερα από ανταγωνιστές του που προσπαθούν το ίδιο και κοστίζουν περισσότερο.

Ακόμα και αν η μπαταρία δεν είναι το βασικό ζητούμενο για ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς, παραμένει σημαντική για την κατηγορία αυτή, όπως και η απόδοση που να μην ενοχλεί και να δυσκολεύει την καθημερινότητα. Η κάμερα είναι απλά ικανοποιητική, αλλά προφανώς και στα 159 ευρώ και πάλι αυτό είναι το ζητούμενο.

Με την κατασκευή να πετυχαίνει το «δύσκολο» έργο του να είναι απλή και ταυτόχρονα ποιοτική, τελικά δεν μένει κάποιος τομέας όπου να μπορεί να βρει κάποιος κάτι σημαντικά … αρνητικό στο Poco M3. Για μια ακόμα φορά, η Poco και κατ’επέκταση η xiaomi φαίνεται να έχει πετύχει τον ιδανικό συνδυασμό σε αυτό που ήθελε να προσφέρει.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights