Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Poco M3 Review: Χαμηλό budget, όχι χαμηλή απόδοση

Poco M3 Review: Χαμηλό budget, όχι χαμηλή απόδοση

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Για τις τρεις κάμερες του Poco M3 η εταιρεία έχει κάνει μάλλον μια λογική επιλογή στην «χρησιμότητα» τους, τουλάχιστον για την κατηγορία τιμής. Αν και είναι δεδομένο ότι για μια ακόμα φορά, τουλάχιστον μια από αυτές υπάρχει προκειμένου ο συνολικός τους αριθμός να είναι εμπορικά ελκυστικός.

Η βασική κάμερα έρχεται με αισθητήρα ανάλυσης 48ΜΡ και ένα ικανοποιητικό διάφραγμα στο f/1.8. Προφανώς και η ονομαστική ανάλυση από μόνη της δεν εγγυάται την απόδοση, και στο Poco M3 η εταιρεία χρησιμοποιεί ένα λιγότερο «ποιοτικό» αισθητήρα σε σύγκριση με ακριβότερες συσκευές με την ίδια ανάλυση.

Παρόλα αυτά, οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει η συσκευή, είναι πλήρως ικανοποιητικές, όταν θυμάται κάποιος πόσο κοστίζει. Η λεπτομέρεια είναι σχετικά καλή, το δυναμικό εύρος δεν ενοχλεί ενώ και χρωματικά η Xiaomi/Poco συνεχίζουν να θεωρούν ότι μια ρεαλιστική φωτογραφία είναι προτιμότερη από μια πιο «εντυπωσιακή».

Ακόμα και στα χρήματα που κοστίζει το Poco M3, το Night mode είναι κάτι που πρέπει να υπάρχει, και ευτυχώς συμφωνεί με αυτό και η εταιρεία. Η βασική του κάμερα άλλωστε το «χρειάζεται» προκειμένου να μπορεί να βγάλει ικανοποιητικές φωτογραφίες. Το ζητούμενο είναι περισσότερο μια φωτογραφία με επίπεδα φωτισμού που να την κάνουν… χρήσιμη και με λεπτομέρεια αρκετή ώστε να αποτυπώνεται σωστά το θέμα της.

Από εκεί και πέρα, οι άλλες δύο κάμερες του Poco M3 έχουν αρκετά πιο περιορισμένη χρησιμότητα. Η δεύτερη από αυτές έχει έναν macro φακό για λήψη από πολύ μικρή απόσταση. Προφανώς και είναι μια κάμερα με όσο το δυνατόν πιο απλή κατασκευή για την χρήση της, και αυτό είναι ορατό στην ανάλυση των 2ΜΡ αλλά και την απουσία του Auto focus. Το δεύτερο είναι πάντως αποδεκτό από την στιγμή που ακόμα και Smartphones με το διπλάσιο κόστος από άλλες εταιρείες δεν το προσφέρουν στην δική τους αντίστοιχη κάμερα…

Με την ιδανική απόσταση να είναι ανάμεσα σε 2 και 4 εκατοστά από το αντικείμενο, αν ο ιδιοκτήτης του Poco M3 την … πετύχει, θα βγάλει ένα ενδιαφέρον είδος φωτογραφίας.

Η Τρίτη και τελευταία κάμερα, είναι και η μοναδική που «δείχνει» ότι υπάρχει για εμπορικούς λόγους και μόνο. Παραμένει ένας αισθητήρας βάθους, που σε συνδυασμό με την βασική κάμερα, μπορεί να βγάλει φωτογραφίες πορτραίτου με θεωρητικά καλύτερο διαχωρισμό του αντικειμένου από το φόντο. Έτσι και αλλιώς, αυτό είναι ένα πολύ συγκεκριμένο είδος φωτογραφίας, που δεν αποτελεί και το βασικότερο σε ένα Smartphone και πόσο μάλλον σε αυτά τα χρήματα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights