Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi 11 vs Galaxy S21 Ultra Camera test

Xiaomi Mi 11 vs Galaxy S21 Ultra Camera test

απο Kostas Gliatiotis

Παρότι το Xiaomi Mi 11 είναι σημαντικά οικονομικότερο από το Galaxy S21 Ultra της Samsung, η κάθε συσκευή είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη πρόταση στον τομέα της φωτογραφίας. Ο Isocell HM3 αισθητήρας της Samsung αποτελεί εξέλιξη του HM1 που χρησιμοποιεί η Xiaomi στο Mi 11, και τα δύο Smartphones προσφέρουν αρκετές ενδιαφέρουσες δυνατότητες. Η βασική κάμερα και στα δύο Smartphones έρχεται με OIS, ενώ αυτή στην περίπτωση της Samsung υπάρχει και Laser focus για καλύτερη και πιο γρήγορη εστίαση, ένα πρόβλημα που παραδοσιακά δεν υπάρχει στις συσκευές της Xiaomi με κάμερα των 108mp.

Το Xiaomi Mi 11 είναι οικονομικότερο όμως ακόμα και από το Galaxy S21 Plus, και στο συγκεκριμένο βίντεο συγκρίνουμε την απόδοση της κάμερας των δύο Smartphones ώστε να δούμε αν αυτή μπορεί να δικαιολογήσει τα επιπλέον χρήματα που κοστίζει το S21 Ultra. Η δεύτερη κάμερα με τον υπερ ευρυγώνιο φακό είναι σαφές πλεονέκτημα στην περίπτωση της Samsung, αφού η κάμερα αυτή έχει και ένα πιο “φωτεινό” διάφραγμα στο f/2.2 αλλά και Auto focus.

Για Macro φωτογραφίες, το Mi 11 χρησιμοποιεί μια τρίτη κάμερα σχεδιασμένη ακριβώς για αυτή τη περίπτωση, με το αποτέλεσμα να διαφέρει αισθητά.

Όμως τα δύο Smartphones έχουν εντυπωσιακές δυνατότητες και στην εγγραφή βίντεο. Σε ανάλυση 4k με 60fps και τα δύο μπορούν να χρησιμοποιήσουν και την Ultrawide κάμερα εκτός από την βασική, ενώ το Galaxy S21 Ultra έχει αυτή τη δυνατότητα και με την κάμερα που προσφέρει 3Χ οπτικό ζουμ. Υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής βιντεο σε 8K και στο Mi 11 αλλά και στο Galaxy S21 Ultra, με σημαντικές όμως διαφορές στην πράξη. Το Smartphone της Xiaomi επιτρέπει την εγγραφή σε 24 και 30fps, με τη Samsung να περιορίζεται στα 24fps και με ένα σημαντικά περιορισμένο “κάδρο”.

Παρόλα αυτά, υπάρχει ένας τομέας στον οποίο το Galaxy S21 Ultra υπερέχει ξεκάθαρα και αυτός είναι φυσικά το Zoom. Σε αντίθεση με το Mi 11 που περιορίζεται σε ψηφιακό 2Χ zoom από την βασική του κάμερα, έχει ως γνωστόν δύο διαφορετικές κάμερες με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Η πρώτη προσφέρει 3X zoom και ανάλυση 10mp αλλά και έναν φακό με OIS, ενώ η δεύτερη έχει έναν περισκοπικό φακό με 10x Zoom, ανάλυση 10mp και εδώ και φυσικά OIS.

Είναι όμως γνωστό ότι σύντομα η Xiaomi θα παρουσιάσει και το Mi 11 Ultra, με σημαντικά καλύτερη απόδοση στον τομέα της φωτογραφίας αλλά και του βίντεο, το οποίο θα έχει αντίστοιχα τη δική του περισκοπική κάμερα. Όταν γίνει διαθέσιμο επίσημα στη χώρα μας, θα ακολουθήσει και αντίστοιχη σύγκριση με το Galaxy S21 Ultra.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights