Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy S21 Ultra Review: Επιτέλους !

Samsung Galaxy S21 Ultra Review: Επιτέλους !

απο Kostas Gliatiotis

Όταν μια εταιρεία βρίσκεται στην κορυφή της αγοράς (ή κοντά σε αυτή) για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι εύκολο να… χάσει την επαφή της με το κοινό και τον ανταγωνισμό. Είναι επίσης πολύ εύκολο να θεωρήσει ότι τα «εντυπωσιακά νούμερα» από μόνα τους είναι αρκετά για να θεωρηθεί καλό ένα προϊόν. Όλα αυτά παρότι η αγορά των Smartphones είναι γεμάτη παραδείγματα που δείχνουν ότι αυτή η πολιτική δεν φέρνει ποτέ καλά αποτελέσματα.

Πριν ένα περίπου χρόνο λοιπόν, η Samsung θεώρησε ότι σχεδιάζοντας το Galaxy S20 Ultra με στόχο να είναι το καλύτερο σε όλα, στα χαρτιά όμως, θα ήταν αρκετό. Όμως όπως αποδείχθηκε στην πράξη, το Smartphone ήταν πολύ… μακρία από την κορυφή την οποία κυνηγούσε.

Όμως αν μη τι άλλο, η Samsung είναι μια εταιρεία που έχει δείξει ότι παρά το εντυπωσιακά μεγάλο μέγεθος της, και τις πολύπλοκες διαδικασίες που αυτό προκαλεί, είναι σημαντικά πιο… ευέλικτη από ότι θα περίμενε κανείς. Το Galaxy Note 20 Ultra ήταν η πρώτη ένδειξη ότι η εταιρεία μπορεί να διορθώσει τα προβλήματα αυτά, και το νέο Galaxy S21 Ultra είναι η απόδειξη ότι μπορεί να παραμείνει στην κορυφή της κατηγορίας αυτής ή τουλάχιστον να το προσπαθήσει με τον καλύτερο τρόπο.

Σχεδιασμός.

Αν υπάρχει κάτι που θεωρεί κανείς «δεδομένο» σε σχεδόν όλα τα Smartphones της Samsung, είναι ότι ο σχεδιασμός τους τα κάνει … αναγνωρίσημα ακόμα και με τους περιορισμούς που έχει η λογική ενός γυάλινου «σάντουϊτς» με ένα μεταλλικό πλαίσιο.

Με το νεότερο και καλύτερο της Smartphone όμως , η εταιρεία δείχνει ότι μπορεί να βρει εκείνες τις λεπτομέρειες που θα το κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό του, αλλά και από τις προηγούμενες συσκευές της. Στο Galaxy S21 Ultra το πλαίσιο που έχουν οι συνολικά τέσσερις κάμερες στο πίσω μέρος του, είναι η πρώτη και πιο εμφανής αλλαγή που έχει κάνει η Samsung.

Από το «άκομψο» γυάλινο πλαίσιο του Galaxy S20 Ultra και το έστω αποδεκτό του Note 20 Ultra, το Galaxy S21 Ultra χρησιμοποιεί μια λύση που εκτός των άλλων είναι και σημαντικά πιο δύσκολη στην κατασκευή της. Το πλαίσιο των καμερών είναι μεταλλικό, και ένα εννιαίο σύνολο με το πλαϊνό μέρος ολοκληρου του Smartphone.

Μοιάζει με μια «λογική συνέχεια» του μεταλλικού αυτού πλαισίου, και αν μη τι άλλο δεν θυμίζει τίποτα άλλο που υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά.

Η δεύτερη σημαντική αλλαγή που έχει κάνει η εταιρεία στο Galaxy S21 Ultra αφορά την γυάλινη πίσω επιφάνεια του. Η επιλογή ενός «ματ» σε υφή υλικού πάνω από το γυαλί αυτό, δεν είναι κάτι … σπάνιο πλέον, όμως και εδώ βρήκε έναν τρόπο να το κάνει να ξεχωρίζει. Πρόκειται για την λιγότερο «γυαλιστερή» επιφάνεια που μπορεί να βρει κανείς σε Smartphone, αφού σύμφωνα με την εταιρεία, η τεχνική κατασκευής του το κάνει να απορροφά σχεδόν πλήρως το φως που «πέφτει» πάνω του.

Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι φαίνεται πραγματικά ασυνήθιστο στο μάτι, ακριβώς επειδή η υφή του αυτή είναι … σκοτεινή και δείχνει ποιοτική ακόμα και από μακριά.

Εργονομικά τώρα, η Samsung έχει ξεπεράσει το στάδιο των… δοκιμών με τα πλήκτρα στο πλαϊνό μέρος των συσκευών της. Το κουμπί της Bixby έχει πλέον εξαφανιστεί όπως έπρεπε, και τα πλήκτρα έντασης και κλειδώματος βρίσκονται στην αριστερή πλευρά της συσκευής. Θα μπορούσαν εδώ να είναι λίγο πιο χαμηλα ώστε να μπορεί να τα φτάσει κανείς ακόμα και με μικρότερο χέρι.

Στο πρακτικό κομμάτι, η θύρα των ακουστικών αποτελεί παρελθόν εδώ και καιρό. Το Galaxy S21 Ultra έχει ένα ηχείο στο κάτω μέρος του, και χρησιμοποιεί το ακουστικό σαν δεύτερο ηχείο για στερεοφωνικό ήχο. Εδώ θα θέλαμε από την εταιρεία μια λίγο πιο «έξυπνη» λύση όπως αυτή της ξεχωριστής όπης που είχε το Galaxy note 10 Plus, προκειμένου ο ήχος να έχει την ίδια ένταση και στις δύο πλευρές.

Τέλος, προφανώς το Galaxy S21 Ultra δεν είναι ένα μικρό σε συνολικές διαστάσεις Smartphone. Όμως ακόμα και αυτό φαίνεται να λειτουργεί υπερ του με κάποιο τρόπο. Από το ενοχλητικά λεπτό και γεμάτο γωνίες Galaxy Note 20 Ultra, η νέα συσκευή κάθεται καλύτερα στο χέρι, ενώ εδώ και το πάχος του συμβάλει στην… ευγενική αυτή αίσθηση που αφήνει.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights