Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Σχεδόν τέλειο: Samsung Galaxy A72 Camera Review

Σχεδόν τέλειο: Samsung Galaxy A72 Camera Review

απο Kostas Gliatiotis

Το νέο Samsung Galaxy A72 αποτελεί την ακριβότερη και υπό συνθήκες “καλύτερη” πρόταση της σειράς για την εταιρεία, με εξαίρεση ίσως το Galaxy A52 5G που είναι καλύτερο σε συγκεκριμένους τομείς. Όπως έχουμε δει και στο Unboxing video του, το νέο Smartphone της εταιρείας, έχει τέσσερις διαφορετικές κάμερες στο πίσω μέρος του, και στο συγκεκρικένο Camera review βλέπουμε αναλυτικότερα την τελικά πολύ καλή απόδοση που έχουν αυτές.

Η βασική κάμερα έχει υψηλή ανάλυση στα 64mp ενώ χρησιμοποιεί και έναν ιδιαίτερα “ποιοτικό” αισθητήρα ειδικά για την κατηγορία αυτή, και συγκεκριμένα τον Samsung GW1 που σχεδιάζει και κατασκευάζει η ίδια η εταιρεία. Είναι μάλιστα και μια από τις ελάχιστες συσκευές σε αυτή την κατηγορία τιμής, που έχουν Optical Image stabilization στην βασική τους κάμερα. Το OIS είναι χρήσιμο και σε φωτογραφίες, ειδικά με τη χρήση του Night mode, αλλά και στην εγγραφή βίντεο.

Ακόμα όμως και η Ultrawide κάμερα του Galaxy A72 ξεχωρίζει με την απόδοση της, αφού εκτός της ανάλυσης των 12mp που είναι υψηλότερη από το συνηθισμένο στα 8mp για ένα Mid-range, έχει και πραγματικά καλή απόδοση στην πράξη. Δυστυχώς, για κάποιο λόγο, το Night mode δεν λειτουργεί με την Ultrawide κάμερα, με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες το βράδυ να είναι μάλλον “απογοητευτικές”.

Όμως και η τρίτη κάμερα στο εσωτερικό του Smartphone είναι αρκετά χρήσιμη, αφού έχει 3X optical Zoom, και μπορεί να φέρει τρεις φορές πιο κοντά αυτό που θέλουμε να φωτογραφίσουμε. Οι κάμερες αυτού του είδους “σπανίζουν” στην κατηγορία αυτή, και στο Galaxy A72 έχει και λογική ονομαστική ανάλυση στα 8mp.

Τέλος, η τέταρτη κάμερα έχει έναν Macro φακό για φωτογραφίες από μικρή απόσταση, με ονομαστική ανάλυση 5mp που και εδώ είναι “υψηλότερη” από το συνηθισμένο. Δυστυχώς δεν έχει Auto focus, κάτι που περιορίζει τη χρήση της σε απόσταση 4 εκατοστών από το αντικείμενο της φωτογραφίας, προκειμένου να είναι σωστά εστιασμένη.

Οι επιδόσεις του Snapdragon 720G επεξεργαστή της Qualcomm στο εσωτερικό του, είναι αρκετές προκειμένου να υποστηρίζεται η δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε ανάλυση 4K με 30fps. Μάλιστα ακόμα και κατά τη διάρκεια της εγγραφής, ο ιδιοκτήτης του Galaxy A72 μπορεί να αλλάζει ανάμεσα στις τρεις κάμερες που έχει στο πίσω μέρος του, μια δυνατότητα που σπανίζει ιδιαίτερα.

Συνολικά, ακόμα και αν είναι ένα μάλλον ακριβό Smartphone, η απόδοση που έχουν οι κάμερες του είναι άκρως εντυπωσιακή, και σίγουρα είναι ένας από τους τομείς στους οποίους δικαιολογούνται τα χρήματα αυτά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights