Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A72 Review: Κορυφαίο αλλά με κόστος

Samsung Galaxy A72 Review: Κορυφαίο αλλά με κόστος

απο Kostas Gliatiotis

Η πολιτική της Samsung στην μεσαία κατηγορία τιμής, πάντα ήταν διαφορετική από σχεδόν κάθε άλλη εταιρεία. Φαίνεται να δίνει περισσότερη… σημασία στην εμπειρία χρήσης και το «καλό όνομα» που έχει, παρά στις δυνατότητες που έχουν με βάση τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά. Επειδή όμως κατά κανόνα οι περισσότερες προτάσεις της εταιρείας στην σειρά Galaxy A, είχαν υψηλότερη τιμή πώλησης από τον ανταγωνισμό με παρόμοια ή και καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά, η εμπορική  τους επιτυχία δεν ήταν αυτή που θα ήθελε.

Με σχεδόν κάθε νεότερο μοντέλο όμως της σειράς, όπως τα Galaxy A32, και Galaxy A42 φαίνεται ότι η Samsung αναγνωρίζει πλέον την ύπαρξη του σκληρού ανταγωνισμού σε αυτή την κατηγορία, και προσπαθεί να συνδυάσει τα πλεονεκτήματα της (όπως το σαφώς κορυφαίο γραφικό περιβάλλον) με συνολικά χαρακτηριστικά που να κάνουν τις προτάσεις αυτές περισσότερο ανταγωνιστικές.

Το Galaxy A72 αποτελεί την νεότερη πρόταση της σειράς, μαζί με το Galaxy A52 σε δύο διαφορετικές εκδόσεις, και παρότι είναι το ακριβότερο μοντέλο, έρχεται με σημαντικες βελτιώσεις, που μέχρι ένα σημείο έστω δικαιολογούν και την σχετικά υψηλή τιμή πώλησης του. Στο συγκεκριμένο Review θα αναλύσουμε κάθε ένα από τα πλεονεκτήματα του Galaxy A72 και το πως η εταιρεία προσπαθεί να προσφέρει μια πραγματικά ανταγωνιστική συσκευή, με κάποια χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν στην μεσαία κατηγορία.

Σχεδιασμός.

Ξεκινώντας με το Galaxy A32, η Samsung έκανε ξεκάθαρο ότι θέλει να αλλάξει σημαντικά τον σχεδιασμό των οικονομικότερων συσκευών της, και να τις κάνει να ξεχωρίζουν. Το Galaxy A72 (και το πρακτικά ίδιο Galaxy A52) είναι το «επόμενο βήμα» αυτής της νέας σχεδίασης, με μικρές και πολύ συγκεκριμένες βελτιώσεις.

Η σαφώς πιο… τετράγωνη σχεδίαση, έχει το πλεονέκτημα του να δείχνει και να είναι διαφορετική στο χέρι η συσκευή, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες που κάνουν το Galaxy A72 ένα συνολικά ξεχωριστό Smartphone.

Αρχικά, το πίσω μέρος του, παρότι συνεχίζει να είναι κατασκευασμένο από πλάστικό, έχει μια διαφορετική «ματ» υφή. Η αλλαγή αυτή είναι πιο σημαντική από ότι φαίνεται αρχικά, κυρίως επειδή κάνει το πλαστικό αυτό να δείχνει λιγότερο … φθηνό και σημαντικά πιο όμορφο. Έχει και το πλεονέκτημα του να κρύβει καλύτερα τις δαχτυλιές αλλά να είναι και λιγότερο ορατές μικρές γρατζουνιές.

Από πλαστικό είναι κατασκευασμένο και το πλαίσιο στο πλαϊνό μέρος του Galaxy A72, μια επιλογή που έχει και εδώ σαν «πλεονέκτημα» το ότι συμβάλει στο να διατηρείται το συνολικό βάρος σε χαμηλότερα επίπεδα. Εϊναι επίσης γεγονός ότι πολλές εταιρείες επιλέγουν πλέον το πλαστικό για συσκευές αυτής της κατηγορίας τιμής, με αποτέλεσμα η επιλογή του και από τη Samsung να είναι λιγότερο… ενοχλητική.

Όμως αυτό που προσφέρει το Galaxy A72 και δεν μπορεί να βρει κανείς σε κάποια πρόταση του ανταγωνισμού με αντίστοιχο κόστος, είναι η πιστοποίηση ΙΡ67 για αντοχή στο νερό και τη σκόνη. Μετά από αρκετά χρόνια και το Galaxy A5 του 2017, η πιστοποίηση αυτή επιστρέφει στις συσκευές της εταιρείας και αποτελεί ένα πλεονέκτημα για όσους δεν θέλουν να έχουν το άγχος ότι ένα μικρό ατύχημα με νερό θα τις καταστρέψει.

Στο πρακτικό κομμάτι, το Galaxy A72 έχει υποδοχή για ακουστικά, που θεωρείται πάντα καλοδεχούμενη σε μια κατηγορία τιμής όπου δύσκολα διαθέτει κάποιος επιπλέον χρήματα για ένα καλό ζευγάρι ασύρματων ακουστικών.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights