Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Freebuds 4i Review: Η ιδανική επιλογή

Huawei Freebuds 4i Review: Η ιδανική επιλογή

απο Kostas Gliatiotis

Μέχρι πριν από λίγο καιρό, η κορυφαία ηχητική απόδοση, η καλή απόδοση από την μπαταρία και φυσικά η συνολική ποιότητα, ήταν χαρακτηριστικά «αποκλειστικά» μόνο σε ακριβά ασύρματα Bluetooth ακουστικά.

Είναι προφανές όμως, ότι μια εταιρεία που θέλει να «σέβεται» το κοινό της, πρέπει να φροντίζει ώστε κάθε νέα πρόταση της να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα, να είναι βελτιωμένη στους τομείς που έχει σημασία, και φυσικά να είναι οικονομικά λογική προκειμένου να απευθύνεται σε ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι του αγοραστικού κοινού.

Με τα Freebuds 4i, η Huawei ακολούθησε αυτή τη λογική…. κατά γράμμα, προκειμένου να προσφέρει σημαντικά περισσότερα από ότι έχει συνηθίσει κανείς, σε ένα ζευγάρι ακουστικών με κόστος κάτω από 100 ευρώ. Στο συγκεκριμένο Review θα δούμε αναλυτικά τι ακριβώς προσφέρουν τα νέα TWS ακουστικά της εταιρείας, και πως τα χαρακτηριστικά τους αυτά μεταφράζονται σε πραγματική καθημερινή χρήση.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Σε ένα ζευγάρι ασύρματων ακουστικών,  αυτό που έχει σημασία είναι να προσφέρουν στην πράξη αυτά που υπόσχεται η εταιρεία, ειδικά όταν η λίστα με τα χαρακτηριστικά τους είναι τόσο… εκτενής όσο στα Freebuds 4i.

Είναι πρακτικά αδύνατον να βρει κανείς  Bluetooth earbuds με κόστος κάτω από 100 ευρώ που να προσφέρουν Active noise cancellation, όχι όμως σαν μια «γενική ιδέα», αλλά με πολλούς διαφορετικούς τρόπους στην πράξη ανάλογα με την περίπτωση και τις συνθήκες.

Τα Freebuds 4i έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν και να μειώνουν τον θόρυβο στον γύρω χώρο, προφανώς κατά την αναπαραγωγή μουσικής, αλλά και κατά την διάρκεια των κλήσεων. Το δεύτερο δεν θεωρείται δεδομένο, ενώ πολλές φορές υπάρχουν εταιρείες που «βολικά» επιλέγουν να μην αναφέρουν ότι σε κλήσεις δεν λειτουργεί το ANC των ακουστικών τους.

Υπάρχει όμως και το ξεχωριστό Awareness mode, που προφανώς και αποτελεί μοναδικό χαρακτηριστικό των Freebuds 4i σε αυτό το κόστος. Με το Mode αυτό ενεργό, τα ακουστικά μπορούν να «αναγνωρίσουν» συγκεκριμένους ήχους που πρέπει να… περάσουν και να φτάσουν στο αυτί μας. Προφανώς και η ανθρώπινη ομιλία είναι ένας από αυτούς, με τα ακουστικά να καταφέρνουν στην πράξη να διαχωρίσουν την φωνή ώστε να μπορούμε να μιλήσουμε, απομονώνοντας όμως τους υπόλοιπους ήχους γύρω μας.

Η ηχητική απόδοση.

Ένα ζευγάρι ασύρματων ακουστικών κρίνεται προφανώς και από την ηχητική του ποιότητα, που ειδικά σε αυτή την κατηγορία τιμής, δυστυχώς συνήθως δεν ξεχωρίζει. Η Huawei όμως και εδώ κάνει τα Freebuds 4i να ξεχωρίζουν, με έναν μεγάλο σε διάμετρο «οδηγό» στο εσωτερικό του καθενός.

Το ευρός συχνότητων που μπορούν να αναπαράγουν «σωστά» είναι ιδιαίτερα ευρή, και η Huawei δεν έχει επιλέξει την εύκολη λύση του έντονου μπάσου που δημιουργεί μια ευχάριστη ηχητική εμπειρία. Η ποιότητα του ήχου είναι σωστή ακόμα και σε χαμηλότερες συχνότητες, και μάλιστα παραμένει έτσι ακόμα και στην μέγιστη ένταση τους.

Τα Freebuds 4i  υποστηρίζουν το SBC codec που είναι το πιο «κοινό» σε οικονομικότερες συσκευές, αλλά και το AAC για αναπαραγωγη σαφώς πιο ποιοτικού ήχου. Το δεύτερο είναι και το Codec επιλογής σε συσκευές που έχουν αντίστοιχα καλή απόδοση, με αποτέλεσμα ο συνδυασμός τους με τα ακουστικά να είναι ιδανικός για αυτή την κατηγορία.

Η πρακτικότητα.

Πιθανόν επειδή «βολεύει» κάποιες εταιρείες, υπάρχει εδώ και χρόνια δυστυχώς η … φήμη, ότι τα ακουστικα κάθε εταιρείας λειτουργούν καλά μόνο με αντίστοιχα δικό της Smartphone. Η Huawei εδώ υπερήφανα τονίζει ότι όλες οι δυνατότητες και οι επιλογές των Freebuds 4i είναι διαθέσιμες σε οποιοδήποτε Android Smartphone ή και Tablet, ενώ λειτουργούν και σε iOS συσκευές της Apple.

Στα Smartphones της εταιρείας, το σύνολο των επιλογών και δυνατοτήτων τους ρυθμίζεται εύκολα και άμεσα από το μενού στις επιλογές του Bluetooth, όμως όλες αυτές οι επιλογές είναι διαθέσιμες μέσω της εφαρμογής AI Life για κάθε άλλη συσκευή.

Μέσω του AI Life, ο ιδιοκτήτης των Freebuds 4i μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στο Active Noise Cancellation και το Awareness mode, να αλλάξει την ηχητική τους απόδοση αλλά και να ρυθμίσει το πως θα εκμεταλλεύεται την ευαίσθητη στην αφή επιφάνεια που έχει κάθε ακουστικό.

Η επιφάνεια αυτή αντιδρά με διπλό πάτημα και με συνεχόμενη πίεση. Το τι θα κάνει κάθε ακουστικό επιλέγεται μέσα από την εφαρμογή, προκειμένου ο ιδιοκτήτης τους να τα «ρυθμίσει» όπως τον βολεύει και όπως έχει συνηθίσει.

Σχεδιασμός.

Παρότι προφανώς η εξωτερική σχεδίαση δεν είναι το «σημαντικότερο» σε ένα ζευγάρι ακουστικών, είναι πλέον δεδομένο ότι όλοι μας … περιμένουμε τα ακουστικά μας να συνδυάζουν πρακτικότητα με απόδοση.

Στην περίπτωση των Freebuds 4i η Huawei πήρε όλη την τεχνογνωσία και την εμπειρία της από προηγούμενα αντίστοιχα κορυφαία ακουστικά της, προκειμένου να δημιουργήσει τον θεωρητικά καλύτερο συνδυασμό.

Κάθε ένα από τα ακουστικά είναι ιδιαίτερα ελαφρύ, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό σε πολύωρη χρήση. Η εταιρεία επέλεξε να «εφαρμόζουν» πλήρως στο αυτί μας, προκειμένου να απομονώνουν ακόμα καλύτερα τους ήχους από τον χώρο γύρω μας, στην συσκευασία τους όμως περιλαμβάνει αρκετά διαφορετικά σε μέγεθος «μαξιλαράκια» προκειμένου να μπορεί να βρει ο καθένας αυτό που του ταιριάζει.

Κάθε ένα από τα ακουστικά, έχει δύο διαφορετικα μικρόφωνα που φροντίζουν ώστε να καταγράφουν εκτός από τη φωνή μας, και τον ήχο γύρω μας, προκειμένου να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα το Active Noise cancellation (περισσότερα για αυτό στην συνέχεια).

Έχουν όμως και μια μικρή «έξοδο» που επιτρέπει στον αέρα στο εσωτερικό τους να… διαφεύγει προκειμένου να μην αλλοιώνει την ηχητική τους απόδοση ειδικά σε έντονο μπασο.

Όμως και η θήκη των Freebuds 4i είναι ακριβώς όπως… πρέπει προκειμένου να είναι πρακτικά αλλά και πολυτελή. Μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια εδώ είναι πάντα η ποιότητα με την οποία κλείνει το καπάκι της θήκης, που δείχνει με ένα πολύ έντονο τρόπο την ποιότητα κατασκευής. Στην περίπτωση των Freebuds 4i το καπάκι αυτό ποτέ δεν θα κλείσει κατά λάθος επειδή κουνήθηκε και ποτέ δεν θα δώσει την αίσθηση φθηνής κατασκευής.

Με δεδομένη και την μεγάλη μπαταρία στο εσωτερικό της θήκης, το συνολικό της μέγεθος είναι εντυπωσιακά μικρό, όπως και το χαμηλό της βάρος προκειμένου να μην ενοχλεί στην καθημερινή μεταφορά της.

Στο πρακτικό κομμάτι, υπάρχει μια USB type-C θύρα στο κάτω μέρος για την φόρτιση της θήκης η οποία στην συνέχεια φορτίζει και τα ίδια τα ακουστικά. Υπάρχει και ένα μικρό πλήκτρο στη δεξιά πλευρά, που βάζει τα ακουστικά σε Pairing mode προκειμένου να μπορούμε να τα συνδέσουμε και σε άλλη συσκευή.

Τέλος, έχει και ένα LED που δείχνει την κατάσταση της μπαταρίας. Όταν τα ακουστικά είναι μέσα στη θήκη, μας ενημερώνει για την δική τους μπαταρία, και για αυτή της θήκης όταν είναι… μόνη της.

Η μπαταρία.

Ένας από τους τομείς όπου η Huawei υπερήφανα θεωρεί ότι τα Freebuds 4i ξεχωρίζουν, είναι αυτός της απόδοσης που έχει η μπαταρία στο εσωτερικό τους.

Η εταιρεία δηλώνει έως και 10 ώρες αναπαραγωγής με την ένταση στη μέση, και με το ANC απενεργοποιημένο. Ο χρόνος αυτός μειώνεται στις περίπου 7.5 ώρες με το ANC ενεργό, αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις είναι σημαντικά καλύτερος από το συνηθισμένο σε αυτά τα χρήματα.

Στην πράξη, ο χρόνος που μπορούν να πετύχουν τα Freebuds 4i είναι πρακτικά στις 10 ώρες που υπόσχεται η εταιρεία. Μάλιστα ακόμα και στην πλήρη ένταση τους, ο χρόνος αυτός είναι περίπου στις 7 ώρες με το ANC απενεργοποιημένο. Όμως είναι πρακτικά αδύνατον για κάποιον να παραμείνει με ένα ζευγάρι ακουστικών για 7 ώρες στην μέγιστη ένταση, οπότε η επίδοση αυτή δείχνει περισσότερο την καλή δουλειά που έχει κάνει η εταιρεία.

Με το ANC ενεργό, η διάρκεια της μπαταρίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ένταση που έχει ο θόρυβος στο χώρο γύρω μας και πόσο έντονα πρέπει να τον «ακυρώσουν» τα Freebuds 4i. Ακόμα όμως και σε πολύ δύσκολες συνθήκες, και επειδή εδώ η ένταση είναι απαραίτητη, η μπαταρία θα προσφέρει τις 7 ώρες που υπόσχεται η εταιρεία, και περίπου 5.5 ώρες στην πλήρη ένταση τους.

Η θήκη προσφέρει μια επιπλέον φόρτιση σε κάθε ένα από τα ακουστικά, συν ένα ακόμα ποσοστό σε περίπτωση που είναι απαραίτητη η χρήση τους πριν αυτή φορτίσει με την σειρά της.

Η εταιρεία αναφέρει ότι τα Freebuds 4i μπορούν να παίξουν μουσική για έως και 4 ώρες με 10 λεπτά φόρτισης, και παρότι αυτό είναι εντυπωσιακό, δεν είναι το πιο «χρήσιμο» στοιχείο στην συνολική ενεργειακή απόδοση τους.

Για πολλά χρόνια, και πολλά ζευγάρια ασύρματων ακουστικών, ένα ιδιαίτερα ενοχλητικό πρόβλημα είναι η «συνήθεια» τους να αδειάζει η μπαταρία όταν έχουμε μερικές ημέρες να τα χρησιμοποιήσουμε. Αυτό δεν ισχύει στα Freebuds 4i, αφού σύμφωνα με την εταιρεία, έχουν σχεδιαστεί να μειώνουν στο ελάχιστο την κατανάλωση ενέργειας όταν είναι απλά σε αναμονή.

Τελικά.

Όπως είπαμε και στην αρχή του συγκεκριμένου Review, στην κατηγορία ασύρματων Bluetooth ακουστικών με κόστος κάτω από 100 ευρώ, δυστυχώς είναι συνηθισμένο να πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες… παραχωρήσεις.

Τα Freebuds 4i έρχονται να το αλλάξουν αυτό, με τον καλύτερο τρόπο μάλιστα, προσφέροντας ένα σύνολο επιλογών που δεν περιμένει κανείς στα χρήματα αυτά. Μάλιστα όλες αυτές οι δυνατότητες συνδυάζονται με την απόδοση στην καθημερινότητα και την πρακτικότητα που πρέπει να έχει ένα ζευγάρι ακουστικών.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights