Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Μάχη χωρίς νόημα: Poco F3 vs Galaxy A72

Μάχη χωρίς νόημα: Poco F3 vs Galaxy A72

απο Kostas Gliatiotis

Το νέο Poco F3 είναι με διαφορά το ισχυρότερο Smartphone στην κατηγορία τιμής του, με μια εντυπωσιακή Super AMOLED οθόνη στα 120Hz. Το Galaxy A72 της Samsung, είναι η αντίστοιχα καλύτερη πρόταση της σειράς, με μια επίσης AMOLED οθόνη στα 90Hz, μια κάμερα στα 64mp με OIS και πιστοποίηση IP67. Τα δύο Smartphones ανήκουν περίπου στην ίδια κατηγορία τιμής, με κόστος λίγο πάνω από τα 400 ευρώ για αυτό της Poco και λίγο… κάτω από τα 500 ευρώ για αυτό της Samsung.

Συγκρίνουμε λοιπόν τα δύο Smartphones προκειμένου να “ανακαλύψουμε” ποια είναι η καλύτερη επιλογή στην συγκεκριμένη κατηγορία τιμής.

Ο Snapdragon 870 επεξεργαστής στο εσωτερικό του Poco F3 είναι αστεία πιο γρήγορος από τον Snapdragon 720G στο εσωτερικό του Galaxy A72, ενώ και η Super AMOLED οθόνη των 120Hz είναι σημαντικά καλύτερη σε χρωματική απόδοση αλλά και πιο φωτεινή από το επίσης AMOLED panel στη συσκευή της Samsung. Όμως ο IMX582 αισθητήρας των 48mp στο Smartphone της Poco βγάζει απλά ικανοποιητικές φωτογραφίες, με την κάμερα του Galaxy A72 να χρησιμοποιεί τον αισθητά καλύτερο GW3 αισθητήρα στα 64mp που διαθέτει και OIS. Η μηχανική αυτή σταθεροποίηση του αισθητήρα, βοηθάει το Galaxy A72 να βγάζει αισθητά καλύτερες φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, όμως το σημαντικά πιο αδύναμο Hardware στο εσωτερικό του, δεν του επιτρέπει να είναι τόσο ικανό στον τομέα της εγγραφής βίντεο.

Μπορεί το Smartphone της Samsung να έχει πιστοποίηση IP67 για αντοχή στο νερό και τη σκόνη, όμως η κατασκευή του είναι από πλαστικό, και μάλιστα όχι με την αίσθηση ποιότητας που θα περίμενε κανείς από την εταιρεία. Σε πλήρη αντίθεση, το Poco F3 είναι κατασκευασμένο από Gorilla Glass 5, και έχει και αυτό πιστοποίηση IP53 που το κάνει ανθεκτικό σε μικρά ατυχήματα με νερό.

Τέλος, η μπαταρία του Galaxy A72 είναι μεγαλύτερη με χωρητικότητα 5.000mAh φορτίζει όμως στα 25W αντί για 33W για το Poco F3 και την δική του μπαταρία στα 4.500mAh. Τα δύο Smartphones “τρέχουν” Android 11 με το MiUi 12 και το OneUI 3.1 γραφικό περιβάλλον της κάθε εταιρείας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights