Το νέο Poco X3 Pro είναι με σημαντική διαφορά το πιο ισχυρό Smartphone στην κατηγορία τιμής του. Έχει τον Snapdragon 860 επεξεργαστή της Qualcomm στο εσωτερικό του, και μια LCD οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Το Galaxy A52 της Samsung όμως είναι ένα διαφορετικό Smartphone, με μια σημαντικά καλύτερη κάμερα συνολικά, μια Super AMOLED οθόνη στα 90Hz αλλά με “ενοχλητικά” χαμηλές επιδόσεις από τον Snapdragon 720G επεξεργαστή στο εσωτερικό του.
Στο συγκεκριμένο βίντεο, συγκρίνουμε τα δύο Smartphone σε όλους τους σημαντικούς τομείς, ώστε ο καθένας να μπορεί να επιλέξει αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις δικές του ανάγκες και απαιτήσεις. Η βασική κάμερα του Galaxy A52 με τον Samsung GW3 αισθητήρα των 64mp βγάζει αισθητά καλύτερες φωτογραφίες κατά την διάρκεια της ημέρας, και το βράδυ το OIS είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει ακόμα και σε σύγκριση με ακριβότερα Smartphones άλλων εταιρειών.
Η διαφορά στις επιδόσεις μεταξύ τους είναι εντυπωσιακή, ενώ το Poco X3 Pro έχει και μια μεγαλύτερη μπαταρία στο εσωτερικο του που φορτίζει και πιο γρήγορα στα 33W αντί για 25W στο Galaxy A52. Τρέχουν και τα δύο το Android 11 λειτουργικό σύστημα της Google, με το OneUI 3.1 στην περίπτωση της Samsung και μια ελάχιστα διαφορετική έκδοση του MIUI 12 για αυτό της Poco.
Παρόλα αυτά, το Galaxy A52 έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην κατασκευή του, αφού έρχεται με πιστοποίηση IP67 για αντοχή στο νερό και τη σκόνη. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα αυτό δεν θεωρείται δεδομένο στην μεσαία κατηγορία τιμής που ανήκουν τα δύο Smartphone. Το Poco X3 pro έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα στην αναπαραγωγή ήχου, αφού παρότι και τα δύο χρησιμοποιούν το ακουστικό σαν δεύτερο στερεοφωνικό ηχείο, σε αυτό υπάρχει ξεχωριστή “έξοδος” για καλύτερη ισορροπία στην ένταση ανάμεσα σε αυτό και το βασικό ηχείο.
H βασική έκδοση του Galaxy A52 έρχεται με 128GB αποθηκευτικού χώρου και 6GB RAM, όπως και το Poco X3 pro, το οποίο όμως είναι επίσημα στη χώρα μας και σημαντικά οικονομικότερο με την διαφορά να είναι μεγαλύτερη από 40 ευρώ.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας