Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Creative SxFi Air Gamer Review: Ασύρματη Gaming εμπειρία και όχι μόνο

Creative SxFi Air Gamer Review: Ασύρματη Gaming εμπειρία και όχι μόνο

απο Kostas Gliatiotis

Αν υπάρχει μια εταιρεία που έχει πλέον «αποδείξει» την ικανότητα της να σχεδιάζει κορυφαία προϊόντα ήχου σε κάθε κατηγορία, αυτή είναι σίγουρα η Creative. Έχει την δυνατότητα να αναγνωρίζει τις διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις ανάλογα με την χρήση, και να σχεδιάζει ένα ζευγάρι ακουστικών για κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Για τους φίλους του Gaming τώρα, η εταιρεία παρουσίασε πριν λίγο καιρό τα SxFi Air Gamer, ένα ζευγάρι Over head ακουστικών με πολλές διαφορετικές και εντυπωσιακές δυνατότητες.

Προφανώς και η έμφαση δίνεται στην όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοση στις απαιτήσεις ήχου που έχουν πλέον κορυφαία παιχνίδια, όμως η ελευθερία που δίνουν στην χρήση τους, αλλά και η συνολική τους απόδοση ακόμα και για άλλου είδους χρήση, κάνουν τα SxFi Air Gamer ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον … είδος ακουστικών.

Πρακτικότητα και σχεδιασμός.

Με μια πρώτη ματιά, τα SxFi Air Gamer δεν διαφέρουν σημαντικά από τα αντίστοιχα εντυπωσιακά ενσύρματα ακουστικά που έχει παρουσιάσει εδώ και λίγο καιρό η εταιρεία. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι ένας… συνδυασμός των SxFi Gamer στην ενσύρματη έκδοση τους, και των μοναδικών για τους «σινεφίλ» SxFi Theater.

Αυτό όμως έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, αφού η εταιρεία συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο όλα όσα έχουν να προσφέρουν τα ακουστικά της σε ένα νέο προϊόν. Το πλεονέκτημα των SxFi Air Gamer είναι η ασύρματη σύνδεση τους, αν την προτιμά ο ιδιοκτήτης τους, μαζί με δύο ακόμα επιλογές για ενσύρματη λειτουργία που θα δούμε στην συνέχεια.

Κάθε ένα από  τα δύο ακουστικά, είναι όσο μεγάλο πρέπει σε μέγεθος προκειμένου να «αγκαλιάζει» το αυτί του ιδιοκτήτη τους, με ένα όμως σωστά σχεδιασμένο μαξιλάρι που να είναι άνετο. Επειδή είναι όμως ένα Gaming ζευγάρι ακουστικών, έχουν και… LED στο πλαϊνό τους μέρος που μπορεί να αλλάζει χρώμα ανάλογα με την περίπτωση, αλλά και ανάλογα με τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτης τους.

Το σύνολο των πλήκτρων χειρισμού βρίσκεται στο αριστερό ακουστικό, σωστά τοποθετημένα με αρκετό διαχωρισμό  μεταξύ τους, ενώ είναι και λίγο διαφορετικά στην αφή, προκειμένου να μπορεί να τα ξεχωρίσει κάποιος.

Με δεδομένο το ότι  έχουν στο εσωτερικό τους όλο το απαραίτητο Hardware ώστε να λειτουργούν αυτόνομα ασύρματα, τα SxFi Air Gamer έχουν λογικό και σχετικά χαμηλό βάρος. Εδώ ίσως μέχρι ένα σημείο, το βάρος να είναι το… ζητούμενο σε ένα ποιοτικό ζευγάρι ακουστικών.

Η στεφάνη τους είναι μεταλλική, με το πλεονέκτημα που αυτή έχει σε αντοχή και σταθερότητα, ενώ καλύπτεται από ένα έξυπνα σχεδιασμένο μαξιλάρι προκειμένου να είναι και άνετη στο κεφάλι του ιδιοκτήτη τους.

Gaming με SxFi

H Τεχνολογία SxFi της Creative είναι «μοναδική» στο να προσαρμόζει την συνολική ηχητική απόδοση ανάλογα με την χρήση των ακουστικών που την υποστηρίζουν, και η εταιρεία την έχει εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο και εδώ.

Το SxFi battle Mode είναι σχεδιασμένο να διαχωρίζει και να κάνει πιο ευδιάκριτους τους  ήχους που χρειάζεται σε κάθε παιχνίδι ώστε θεωρητικά και πρακτικά τα ακουστικά να βοηθούν την συνολική απόδοση αλλά να βελτιώνουν και την ηχητική εμπειρία που πάντα είναι ένα σημαντικό μέρος της «απόλαυσης».

Όμως για τα SxFi Air Gamer υπάρχει και ένα ακόμα πιο ενδιαφέρον SxFi Chat Mode που εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο και το μικρόφωνο τους. Μπορεί να διαχωρίζει την φωνή μας από τον ήχο στο χώρο γύρω μας ώστε να ακούγεται καλύτερα μέσα σε ένα παιχνίδι. Μάλιστα η δυνατότητα αυτή είναι αντίστοιχα χρήσιμη και αποδοτική και σε βίντεο κλήσεις κάθε είδους σε χώρο που έχει περισσότερο θόρυβο γύρω μας.

Μάλιστα εδώ η Creative δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την προσοχή που δίνει στην λεπτομέρεια σε όλα της τα προϊόντα. Τα SxFi Air Gamer έχουν… δύο διαφορετικού είδους μικρόφωνα. Το ένα είναι μικρό σε μέγεθος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και όταν δεν θέλουμε να … παίξουμε κάποιο παιχνίδι. Κάνει τα ακουστικά χρήσιμα και για κλήσεις μέσω Bluetooth όταν τα έχουμε συνδεδεμένα σε ένα Smartphone.

 

Το «κανονικού» μεγέθους CommanderMic όπως το ονομάζει η εταιρεία, είναι μεγαλύτερο σε μήκος προκειμένου να … φτάνει στο πρόσωπο μας. Είναι και διαφορετικά σχεδιασμένο ώστε να καταγράφει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φωνή μας από μικρή απόσταση.

Ο ήχος.

Κάθε ακουστικό, έχει στο εσωτερικό του τον ίδιο «οδηγό» 50mm χιλιοστών που χρησιμοποιεί η εταιρεία στα κορυφαία της ακουστικά, με την ίδια ακριβώς ηχητική ποιότητα αλλά και ένταση.

Ένα από τα πλεονεκτήματα τους είναι ότι ακόμα και σε ιδιαίτερα υψηλή ένταση, διατηρούν την ποιότητα τους με έναν τρόπο που τα κάνει ιδιαίτερα εντυπωσιακά αλλά και ευχάριστα στην απόδοση.

Η ποιότητα του ήχου τώρα αυτή, εξαρτάται και από το είδος της σύνδεσης που χρησιμοποιούμε. Τα SxFi Air Gamer μπορούν να συνδεθούν ασύρματα μέσω Bluetooth, με καλώδιο 3.5mm αλλά και μέσω USB Type-C θύρας. Υποστηρίζουν πολυκάναλο ήχο 5.1 και 7.1, αρκεί φυσικά να υπάρχει η αντίστοιχη υποστήριξη και από την πηγή αλλά και το παιχνίδι (που συνήθως υπάρχει).

Στην ασύρματη σύνδεση μέσω Bluetooth η αποκωδικοποίηση του ήχου γίνεται από τα ίδια τα ακουστικά, εκμεταλλευόμενα την SxFi τεχνολογία αυτόνομα.

Η σύνδεση τους μέσω 3.5mm θύρας ακουστικών, μεταφέρει τον ήχο από την κάρτα ήχου του υπολογιστή μας, όμως και εδώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί η εφαρμογή της CreatiVe προκειμένου να τον προσαρμόσουμε στα… μέτρα μας.

Τέλος, η σύνδεση μέσω καλωδίου USB Type-C μεταφέρει τον ήχο σε ψηφιακή μορφή στα ίδια τα ακουστικά, με την καλύτερη θεωρητικά και πρακτικά ποιότητα, και πάλι αναλαμβάνουν τα ίδια να τον αποκωδικοποιήσουν και να τον αναπαράγουν.

Στο πρακτικό κομμάτι, η σύνδεση τους μέσω Bluetooth μπορεί να γίνει σε κάθε συσκευή που μπορεί να μεταφέρει ήχο μέσω αυτού, όπως φυσικά και η χρήση με την θύρα των 3.5mm.

Όμως η σύνδεση τους μέσω USB Type-C έχει αντίστοιχα αξιοθαύμαστη συμβατότητα με κάθε είδους Smartphone, προφανώς υπολογιστή αλλά και Playstation και Nintento Switch.

Μπαταρία και αυτόνομη χρήση.

Με το USB Type-C καλώδιο, τα ακουστικά φορτίζουν ενώ τα χρησιμοποιούμε, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει… όριο στον χρόνο λειτουργίας τους.

Αντίστοιχα και με την θύρα 3.5mm τα ίδια τα ακουστικά είναι «απενεργοποιημένα» και απλά μεταφέρουν τον ήχο από την πηγή που είναι συνδεδεμένα, έχοντας αντίστοιχα…. απεριόριστη διάρκεια λειτουργίας.

Μέσω Bluetooth τώρα, ο χρόνος λειτουργίας τους μπορεί θεωρητικά να φτάσει έως και τις 1 ώρες σύμφωνα με την Creative. Το ενδιαφέρουν είναι ότι μπορούν να το… πετύχουν και στην πράξη με σχετική ευκολία μάλιστα.

Το μέγεθος τους επιτρέπει να υπάρχει και μια μεγάλη (για το είδος..) μπαταρία στο εσωτερικό τους με τα πλεονεκτήματα που αυτή προσφέρει.

Ο χρόνος των 11 ωρών επιτυγχάνεται με τα ακουστικά λίγο κάτω από την μέγιστή ένταση τους, κάτι που από μόνο του είναι… αξιοθαύμαστο. Η χρήση των διαφορετικών SxFi mode λειτουργίας, και αυτή του μικροφώνου, μειώνουν την διάρκεια αυτή σε περίπου 8 ώρες που παραμένει εντυπωσιακός χρόνος για αυτά που μπορούν να προσφέρουν σε ηχητική απόδοση.

Ένα πλήρες πακέτο.

Σε μια εποχή που άλλες εταιρείες προσπαθούν να … αφαιρέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τη συσκευασία των προϊόντων τους, η Creative δείχνει με τον καλύτερο τρόπο πόσο λάθος είναι αυτό.

Τα SxFi Air Gamer έρχονται με όλα όσα θα χρειαστεί κανείς για να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες τους, χωρίς ποτέ να αναζητήσει και να αγοράσει κάτι επιπλέον.

Από τα δύο διαφορετικά μικρόφωνα ανάλογα με τη χρήση που θέλουμε να κάνουμε, ένα ποιοτικό και σχεδιασμένο για τη χρήση που προορίζεται USB Type C καλώδιο, και φυσικά ένα καλώδιο με υποδοχή 3.5mm.

Η προσοχή στην λεπτομέρεια φαίνεται όμως και με ένα απλό… ανταπτοράκι USB Type-C σε κανονική USB θύρα για αυτούς που δεν έχουν στον υπολογιστή τους διαθέσιμη κάποια για να τα συνδέσουν.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights