Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Freebuds 4 Review: Όταν ο ήχος συναντά την ποιότητα

Huawei Freebuds 4 Review: Όταν ο ήχος συναντά την ποιότητα

απο Kostas Gliatiotis

Ακόμα και αν η Huawei αντιμετωπίζει συγκεκριμένους (και άδικους) περιορισμούς στην αγορά των Smartphones, δεν χάνει κάθε ευκαιρία προκειμένου να αποδείξει την ικανότητα της να κατασκευάσει κορυφαία σε απόδοση και ποιότητα, προϊόντα και σε κάθε άλλη κατηγορία. Στην αγορά των ασύρματων ακουστικών, η εταιρεία έχει δειξει ήδη τις ικανότητες της πριν λίγο περισσότερο από ένα χρόνο, με τα Freebuds 3. Τα αμέσως επόμενα Freebuds Pro έδειξαν ακόμα καλύτερα πως πρέπει να είναι ένα κορυφαίο (και… Pro) ζευγάρι ακουστικών, και τα νεότερα Freebuds 4i προσφέρουν όλα όσα χρειάζεται κανείς, σε λογικό κόστος.

Πλέον, η Huawei φέρνει επίσημα και στη χώρα μας τα Freebuds 4, που όμως μάλλον ξεκάθαρα δηλώνει η ονομασία τους, είναι η λογική εξέλιξη των Freebuds 3. Αναμενόμενα λοιπόν, έρχονται με πολλές και ενδιαφέρουσες αλλαγές και βελτιώσεις, τις οποίες και θα δούμε στο συγκεκριμένο αναλυτικό Review.

Σχεδιασμός.

Η «συνταγή» των αμέσως προηγούμενων ακουστικών της σειράς, ήταν ήδη επιτυχημένη, και η Huawei σωστά επέλεξε να την βελτιώσει χωρίς όμως να την αλλάξει. Αυτό αφορά και κάθε ένα από τα δύο ακουστικά, αλλά και την θήκη τους.

Κάθε ένα από τα ακουστικά, έχει Open-fit σχεδιασμό, που «κάθεται» και εφαρμόζει με διαφορετικό τρόπο στο αυτί μας. Σε σύγκριση με ένα ζευγάρι ακουστικών με μικρά «μαξιλαράκια» σιλικόνης, δεν μπαίνουν τόσο βαθιά μέσα στο αυτί, κάτι που εν τέλη είναι θέμα προτίμησης. Όμως ο συγκεκριμένος σχεδιασμός, έχει πλεονεκτήματα τα οποία θα δούμε στην συνέχεια σε ότι αφορά την ποιότητα του ήχου, αλλά και την πολύωρη καθημερινή χρήση τους.

Όπως και στα Freebuds Pro όμως, κάθε ένα από τα ακουστικά έχει τρεις διαφορετικούς τρόπους χειρισμού, προκειμένου να μπορούμε να κάνουμε… τα πάντα χωρίς να πρέπει να βγάλουμε το Smartphone μας από την τσέπη. Τα Freebuds 4 αντιδρούν σε απλό πάτημα, διπλό και παρατεταμένο, αλλά έχουν και μια ευαίσθητη στην αφή επιφάνεια που με μια «κυλιση» του δαχτύλου μας αυξομειώνει την ένταση.

Οι επιλογές για το τι θα εκτελεί κάθε κίνηση μας, ορίζονται μέσα από την εφαρμογή AI Life, προκειμένου να μπορούμε να επιλέξουμε διαφορετική λειτουργία για το δεξί και αριστερό ακουστικό.

Εκτός όμως της διαφορετικής ηχητικής τους απόδοσης που θα δούμε στην συνέχεια, κάθε ένα από τα Freebuds 4 έχει και μια ενδιαφέρουσα… ιδιαιτερότητα. Είναι εντυπωσιακά ελαφρύ, με αποτέλεσμα η πολύωρη χρήση τους να είναι απρόσμενα ευχάριστη και ξεκούραστη. Είναι συχνό φαινόμενο να τα έχει κάποιος στο αυτί του και να το … ξεχάσει, χωρίς ποτέ να τον ενοχλήσει.

Η θήκη.

Το διαφορετικό «στρογγυλό» σχέδιο της θήκης των Freebuds 4 είναι κάτι που η εταιρεία έφερε πρώτη στην αγορά, και στην συνέχεια … φάνηκε καλή ιδέα και σε ανταγωνιστές της.

Σε σύγκριση με τα αμέσως προηγούμενα ακουστικά της σειράς, η θήκη αυτή έχει συνολικά μικρότερο μέγεθος, μια αλλαγή που τα κάνει μέχρι ένα σημείο που εύκολα στην μεταφορά τους. Παρά το μικρότερο μέγεθος της όμως, έχει μια αρκετά μεγάλη μπαταρία στο εσωτερικό της, αλλά και την ποιότητα που περιμένει κανείς σε αυτή την κατηγορία.

Η ποιότητα αυτή είναι κάτι που μπορεί εύκολα κανείς να διαπιστώσει με τον τρόπο που ανοίγει το … καπάκι της για να βγάλουμε κάθε ένα από τα δύο ακουστικά. Το ότι παραμένει σταθερό στην θέση του όπως πρεπει, αλλά και η «αίσθηση» του μηχανισμού που το ανοίγει και το κλείνει, είναι όσο ποιοτική πρέπει σε αυτή την κατηγορία και όχι μόνο.

Όμως, η θήκη αυτή έχει και ασύρματη φόρτιση, μια δυνατότητα που δυστυχώς δεν θεωρείται δεδομένη ακόμα και σε ακουστικά αυτής της κατηγορίας τιμής.

Ηχητική απόδοση.

Ο Open fit σχεδιασμός των Freebuds 4 έχει εξ ορισμού επίπτωση στην ηχητική τους απόδοση, κυρίως στον τρόπο που μας «απομονώνουν» από τους ήχους στο περιβάλλον μας. Η συγκεκριμένη επιλογή είναι συνειδητη από την εταιρεία, αφού τα ακουστικά αυτού του είδους, δεν δημιουργούν το φαινόμενο της… πίεσης στο αυτί μας.

Αν το Active Noise cancellation είναι κάτι που πλέον θεωρείται συνηθισμένο σε πολλά ακουστικά του είδους, ακόμα και με χαμηλότερο κόστος, ο τρόπος που λειτουργεί στα Freebuds 4 είναι σίγουρα νέος, διαφορετικός και πραγματικά χρήσιμος. Η Huawei ονομάζει ear matching την συγκεκριμένη τεχνολογία, και πρακτικά κάθε ένα από τα δύο ακουστικά μπορεί να προσαρμόσει τον τρόπο που λειτουργεί το ANC στο σχέδιο και το μέγεθος που έχει το αυτί μας.

Παρότι ακούγεται περίεργο αρχικά, με αυτόν τον τρόπο, τα Freebuds 4 καταφέρνουν να πετύχουν ακριβώς την απομόνωση που θέλει κάποιος από το περιβάλλον γύρω του, χωρίς όμως να νιώθει πλήρως αποκομμένος.

Ομως αυτό που πρέπει να… ακούσει κάποιος για να το εκτιμήσει πραγματικά, είναι η ηχητική ποιότητα που έχουν τα νέα ακουστικά της Huawei.

Η ένταση τους είναι άκρως εντυπωσιακή στο μέγιστο της, χωρίς να φτάνει σε υπερβολικό βαθμό, που υπάρχει συνήθως για λόγους εντυπωσιασμού.  Όμως ακόμα και σε αυτή την μέγιστη ένταση, διατηρούν την ποιότητα και την σωστή αναπαραγωγή κάθε συχνότητας, χωρίς ενοχλητικές αλλοίωσεις και κάποιου είδους παραμόρφωση.

Είναι πολλές φορές εύκολο για μια εταιρεία να εστιάσει στην απόδοση των χαμηλών συχνοτήτων (μπάσο) προκειμένου η ηχητική απόδοση να είναι ευχάριστη αρχικά, χωρίς όμως να ισχύει αυτό στο σύνολο.

Εκμεταλλευόμενη τον τρόπο που λειτουργεί το ANC, η Huawei έχει προσθέσει πλέον στην εφαρμογή AI Life την δυνατότητα προσαρμογής της ηχητικής απόδοσης μέσω ενός έξυπνου ισοσταθμιστή.

Οι δύο επιλογές για τονισμό των μπάσων ή των χαμηλών συχνοτήτων, προσαρμόζεται και αυτή δυναμικά στις συνθήκες που επικρατούν γύρω μας, και φυσικά στο δικό μας αυτί, προκειμένου να προσφέρουν την απόδοση που πρέπει σε κάθε περίπτωση.

Ο τρόπος που λειτουργεί η δυνατότητα αυτή, είναι κάτι που θα εκτιμήσει κάποιος πολύ εύκολα αν προσέξει το πως … ακούγεται το ίδιο τραγούδι με διαφορετικό αλλά πάντα σωστό τρόπο, ανάλογα με το που βρίσκεται και την «φασαρία» γύρω του.

Η πρακτικότητα.

Το να μπορεί ένα ζευγάρι ακουστικών να συνδεθεί σε περισσότερες από μια συσκευές δεν είναι κάτι νέο. Ο ιδιοκτήτης του μπορεί να «μάθει» στα ακουστικά το Smartphone του και μια ακόμα συσκευή, και να συνδέονται έξυπνα και αυτόματα (θεωρητικά) στην μια ή την άλλη.

Τα Freebuds 4 όμως και εδώ ξεχωρίζουν με έναν ιδιαίτερα ενδιαφέρον και πρακτικό τρόπο. Μπορούν να είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένα με δύο διαφορετικές συσκευές, και η εναλλαγή μεταξύ τους να γίνεται ανάλογα με το τι εμείς θέλουμε. Για μια ακόμα φορά, μέσα από την εφαρμογή AI Life, ο ιδιοκτήτης τους μπορεί να δει όλες τις συσκευές στις οποίες τα έχει συνδέσει κάποια στιγμή, και να επιλέξει δύο από αυτές στις οποίες θα συνδέονται κάθε φορά που τα βγάζει από την θήκη τους.

Για λόγους ευκολίας, μπορεί να επιλέξει την μια που θα είναι «προτιμόμενη» προκειμένου να ξεκινά η σύνδεση με αυτά. Στην συνέχεια μπορεί να επιλέξει να αλλάξει άμεσα πηγή ήχου στην δεύτερη συσκευή.

Αν το ένα είναι το Smartphone μας, και το δεύτερο ένα Tablet για παράδειγμα, όταν δεχθούμε μια κλήση τα ακουστικά θα μας την μεταφέρουν αυτόματα και στην συνέχεια θα επιστρέψουν κανονικά στην ταινία ή κάποιο βίντεο που βλέπουμε.

Μπαταρία.

Όλες αυτές οι νέες δυνατότητες των Freebuds 4 έρχονται από την εταιρεία χωρίς να έχει γίνει κάποια παραχώρηση στην απόδοση της μπαταρίας τους.

Σύμφωνα με την Huawei, τα ακουστικά προσφέρουν έως και 22 ώρες αναπαραγωγής, με την μπαταρία που έχει και η θήκη τους. Ο χρόνος αυτός είναι το μέγιστο που μπορεί να τα χρησιμοποιήσει κάποιος μέχρι να αδειάσουν και τα ίδια αλλά και η θήκη και να πρέπει να περιμένει να φορτίσουν και πάλι.

Στην πραγματικότητα ομως, είναι πολύ εύκολο κάθε δύο ημέρες να φορτίζει κάποιος την θηκη τους και αυτή τα ακουστικά μόλις επιστρέψουν, και στην πράξη να αντιληφθεί σπάνια ότι έχει μείνει από μπαταρία.

Ο χρόνος αυτός αφορά πάντα την αναπαραγωγή μουσικής, αφού εκεί τα ακουστικά δεν «μεταφέρουν» ήχο πίσω στην συσκευή στην οποία είναι συνδεδεμένα. Με το ANC ενεργό, ο χρόνος μειώνεται περίπου στις 16 ώρες συνολικά, και παραμένει παρόλα αυτά αισθητά καλύτερος από το συνηθισμένο.

Σε κλήσεις φωνής τώρα, κάθε ένα από τα δύο ακουστικά μπορεί να λειτουργήσει έως και 4 ώρες μέχρι να χρειαστεί να επιστρέψει στην θήκη του για να φορτίσει. Ο χρόνος αυτός φαίνεται αρχικά «μικρός» , μέχρι να υπολογίσει κάποιος ότι τα Freebuds 4 τον επιτυγχάνουν με το ANC ενεργό, που μειώνει και τον θόρυβο που ακούει ο συνομιλητής μας από τον χώρο γύρω μας.

Συνολικά.

Η Huawei γνωρίζει πολύ καλά πως να σχεδιάζει κορυφαία σε απόδοση αλλά και ποιότητα προϊόντα, και να τα διαθέτει ακριβώς στην τιμή που πρέπει, προκειμένου να είναι ανταγωνιστικά με κάθε τρόπο.

Τα Freebuds 4 είναι βελτιωμένα με τόσους διαφορετικούς τρόπους σε σύγκριση με τα αμέσως προηγούμενα ακουστικά της σειράς και όχι μόνο, που είναι δύσκολο να «χωρέσει» κάποιος όλα όσα προσφέρουν σε ένα κείμενο. Αυτό, όταν μιλάμε για ένα ζευγάρι ακουστικών, είναι… αξιοθαύμαστο από μόνο του, και πόσο μάλλον όταν η τιμή τους είναι απόλυτα λογική.

Αυτό που έχει σημασία όμως, είναι ότι τα νεότερα ακουστικά της εταιρείας, μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες και απαιτήσεις που έχει κάποιος, σε σχεδόν όλες τις συνθήκες.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights