Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Σκληρή μάχη: Poco F3 Vs Oneplus Nord 2 (video)

Σκληρή μάχη: Poco F3 Vs Oneplus Nord 2 (video)

απο Kostas Gliatiotis

Το Poco F3 και το Oneplus Nord 2 είναι ίσως τα δύο καλύτερα Smartphones στο άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας (μαζί με το Xiaomi Mi 11 Lite 5G). Το Poco F3 έχει έναν ιδιαίτερα ισχυρό Snapdragon 870 επεξεργαστή στο εσωτερικό του και μια Super AMOLED οθόνη στα 120Hz. Το OnePlus Nord 2 έχει όμως μια σημαντικά καλύτερη τουλάχιστον θεωρητικά, βασική κάμερα με τον IMX766 αισθητήρα της Sony στα 50mp και με OIS. Ο Mediatek Dimensity 1200 επεξεργαστής στο εσωτερικό του έχει μικρή διαφορά σε συνολική απόδοση.

Έχει ως ένα σημείο και το “αφηρημένο” πλεονέκτημα της αμεσότητας του Oxygen OS 11.3 με την διαφορά όμως να είναι πρακτικά ανύπαρκτη σε σύγκριση με το MIUI 12.5 της Xiaomi και της Poco. Όπως πάντα λοιπόν, βλέπουμε σε βίντεο τις βασικές διαφορές ανάμεσα στα δύο Smartphones, σε τομείς όπως η οθόνη, οι κάμερες, οι επιδόσεις και η μπαταρία τους. Θεωρητικά και τα δύο κοστίζουν περίπου τα ίδια χρήματα για την βασική τους έκδοση με 128GB αποθηκευτικού χώρου. Το Poco F3 είναι ελάχιστα πιο “φθηνό” όμως έχει 6GB RAM αντί για 8 στο Smartphone της OnePlus. Δυστυχώς όμως, επίσημα στη χώρα μας το Smartphone της Poco δεν είναι διαθέσιμο στην καλύτερη έκδοση του με 8GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου. Η αντίστοιχη έκδοση του Nord 2 έχει 12GB RAM αλλά και σημαντικά υψηλότερη τιμή πώλησης.

Όσο όμως το Poco F3 υπερέχει σε ότι αφορά την μεγαλύτερη, πιο φωτεινή και με υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης οθόνη του, τόσο το Oneplus Nord 2 έχει μια συνολικά καλύτερη βασική κάμερα.

Η δεύτερη Ultrawide κάμερα και στα δύο Smartphones, όπως και σε κάθε άλλη συσκευή της μεσαίας κατηγορίας, μπορεί να καλύψει τις περιορισμένες απαιτήσεις που μπορεί να έχει κάποιος από έναν αισθητήρα των 8mp.

Τέλος, σε ότι αφορά την μπαταρία τους, στο Poco F3 η χωρητικότητα της είναι στα 4.520mAh ενώ αυτή του OnePlus Nord 2 στα 4.500mAh. Υπάρχει όμως μια σημαντική διαφορά στην ταχύτητα φόρτισης τους, με το Poco να περιορίζεται στα 33W και το Smartphone της Oneplus να προσφέρει φόρτιση με 65W παρότι χρησιμοποιεί ένα δικό του πρότυπο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights