Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi 11 Lite 5G Review: Ισχυρό και πολυτελές

Xiaomi Mi 11 Lite 5G Review: Ισχυρό και πολυτελές

απο Kostas Gliatiotis

To άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας τιμής, είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη αγορά. Σε αυτό ανήκουν συσκευές που προσπαθούν να «δικαιολογήσουν» το κόστος τους με αυτά που προσφέρουν, αλλα και να πείσουν τον υποψήφιο αγοραστή να τα επιλέξει, αντί για λίγο ακριβότερες και πολλές φορές καλύτερες προτάσεις από την ίδια ή και διαφορετική εταιρεία.

Το «καλύτερες προτάσεις» όμως είναι κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση της Xiaomi και συγκεκριμένα του Mi 11 Lite 5G. Γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης κατηγορίας, η εταιρεία φρόντισε ώστε να είναι ξεχωριστό με όσο το δυνατόν περισσότερους τρόπους, και οι επιδόσεις του είναι μόνο ένας από αυτούς.

Μετά από αρκετές ημέρες χρήσης, και μάλιστα σαν βασική συσκευή, θα δούμε πως ακριβώς το Mi 11 Lite 5G καλύπτει σχεδόν κάθε απαίτηση που μπορεί να έχει κανείς από αυτό, ακόμα και αν … προέρχεται από ακριβότερα Smartphones που κατά κανόνα είναι έστω και θεωρητικά καλύτερα.

Σχεδιασμός.

Ο βασικός τρόπος με τον οποίο προσπαθεί η Xiaomi να κάνει το Mi 11 Lite 5G να ξεχωρίσει, είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή του, εκτός φυσικά από τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Είναι μάλλον ασυνήθιστο για ένα (σχετικά) οικονομικό Smartphone να το πετυχαίνει αυτό με τόσο καλό τρόπο όσο στην συγκεκριμένη περίπτωση. Η έμφαση που έχει δοθεί στις εξωτερικές διαστάσεις αλλά και το περιορισμένο βάρος του Mi 11 Lite 5G το κάνουν να ξεχωρίζει πραγματικά, ακόμα και ανάμεσα στα πολλά και εντυπωσιακά Smartphones της ίδιας της Xiaomi.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του που δικαίως τονίζει η Xiaomi είναι το σημαντικά περιορισμένο πάχος του. Το ακριβές νούμερο δεν έχει τόσο σημασία, όσο το πόσο αισθητό είναι αυτό αμέσως μόλις κρατήσει κάποιος το Mi 11 Lite 5G στα χέρια του. Η αίσθηση ενός πραγματικά λεπτού Smartphone είναι ασυνήθιστη και ευχάριστη σε μια εποχή που μέχρι ένα σημείο δικαίως αυτό έχει πάψει να είναι σημαντικό.

Το περιορισμένο βάρος του επίσης είναι αισθητό άμεσα, αν και σε βάθος χρόνου θα το εκτιμήσει διαφορετικά ο ιδιοκτήτης του σε συνεχόμενη μεταφορά. Όμως ακόμα και με τους «περιορισμούς» που θέτουν οι διαστάσεις αυτές, το Mi 11 Lite 5G όπως θα δούμε στην συνέχεια δεν κάνει κάποιες από τις σημαντικές παραχωρήσεις που περιμένει κανείς στο τεχνικό κομμάτι.

Αν υπάρχει μια παραχώρηση που έχει γίνει στον σχεδιασμό του και συγκεκριμένα στα υλικά κατασκευής, αυτός είναι η χρήση του πλαστικού στο πλαϊνό του μέρος. Η αίσθηση στην αφή που έχει το συγκεκριμένο υλικό είναι προφανώς διαφορετική, όμως εδώ συνδυάζεται με την ευχάριστη εικόνα μιας λεπτής συσκευής και καταλήγει να είναι σίγουρα λιγότερο «ενοχλητική».

Στο πρακτικό κομμάτι, η Xiaomi έχει κάνει μια ακόμα πολύ συγκεκριμένη επιλογή που αφορά τον αισθητήρα αποτυπωμάτων του Mi 11 Lite 5G. Παρότι έρχεται με ένα κορυφαίο σε απόδοση AMOLED Panel, ο αισθητήρας αυτός δεν είναι ενσωματωμένος στην ίδια την οθόνη, και βρίσκεται στο πλήκτρο ενεργοποίησης στην δεξιά πλευρά της συσκευής.

Η επιλογή αυτή είναι θετική σε κάθε περίπτωση, ειδικά σε ευχρηστία και αμεσότητα. Το Mi 11 Lite 5G ξεκλειδώνει εντυπωσιακά γρήγορα, και μάλιστα η εταιρεία έχει δώσει έμφαση και στο πόσο γρήγορα θα «ξυπνάει» την οθόνη του προκειμένου να δίνει την αίσθηση ότι είναι έτοιμο για χρήση ακόμα πιο… άμεσα.

Τέλος, λόγω του περιορισμένου πάχους, από το Mi 11 Lite 5G απουσιάζει η υποδοχή για ενσύρματα ακουστικά, και μαζί με αυτή τεχνικά απουσιάζει και το ενσωματωμένο ραδιόφωνο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights