Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy Z Fold 3 Review: Το απόλυτο εργαλείο

Samsung Galaxy Z Fold 3 Review: Το απόλυτο εργαλείο

απο Kostas Gliatiotis

Ένα Foldable Smartphone είναι σε σχεδόν κάθε τομέα, ένα σημαντικά διαφορετικό προϊόν τεχνολογίας σε σύγκριση με ένα «συμβατικό» τηλέφωνο. Είναι δεδομένο λοιπόν, ότι για να σχεδιαστεί σωστά, πρέπει να λυθούν πολλά προβλήματα και περιορισμοί που θέτει η αναδιπλούμενη οθονη του και όχι μόνο, προκειμένου εκτός από εντυπωσιακό τεχνικά να είναι και πρακτικά χρήσιμο αλλά και να προσφέρει κάτι το διαφορετικό.

Η Samsung πριν ένα χρόνο με το Galaxy Z Fold 2, έλυσε σχεδόν όλα τα προβλήματα του αρχικού Galaxy Fold, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό της… επέτρεψε να αφιερώσει τον χρόνο και την προσπάθεια που απαιτείται, ώστε το αμέσως επόμενο και πλέον νεότερο Galaxy Z Fold 3 να «εξοπλιστεί» με επιπλέον δυνατότητες και χαρακτηριστικά που μέχρι πριν λίγο καιρό θεωρούσε κανείς ότι είναι αδύνατον να τα βρει σε μια αναδιπλούμενη συσκευή.

Με ακόμα πιο φωτεινή οθόνη, έστω και οριακά μικρότερο και ελαφρύτερο, με πιστοποίηση για αντοχή στο νερό, και υποστήριξη για το «διάσημο» πλέον S-Pen, το Galaxy Z Fold 3 είναι καλύτερο και τυπικά φθηνότερο. Το τελευταίο μάλιστα, ακόμα και αν τα χρήματα που κοστίζει παραμενουν πολλά, είναι ένα… επίτευγμα με δεδομένες όλες αυτές τις βελτιώσεις.

Σχεδιασμός.

Η βασική ιδέα πίσω από το σχέδιο και την πρακτικότητα του Galaxy Z Fold 3 παραμένει «αναγκαστικά» η ίδια από την στιγμή που έχει μια εντυπωσιακά μεγάλη οθόνη στο εσωτερικό του η οποία διπλώνει στη μέση όταν το έχουμε κλειστό.

Είναι λοιπόν δύο διαφορετικά «τμήματα» που το καθένα έχει την δική του χρησιμότητα. Το ένα από αυτά φιλοξενεί στο εσωτερικό του το Hardware της συσκευής, και τις τρεις βασικές κάμερες του, και στο δεύτερο υπάρχει η επίσης βελτιωμένη εξωτερική του οθόνη. Αξιοσημείωτο είναι ότι κάθε ένα από τα δύο τμήματα αυτά έχει και μια «μικρή» μπαταρία με την χωρητικότητα τους να … αθροίζεται σε 4.400mAh.

Το Galaxy Z Fold 3 είναι τυπικά λίγο μικρότερο σε διαστάσεις, και λίγο πιο ελαφρύ σε σύγκριση με τον προκάτοχο του. Όμως στην πραγματικότητα η διαφορά είναι πολύ μικρή για να είναι εύκολα αντιληπτή. Αυτό που είναι άμεσα αισθητό στο χέρι όμως, είναι το μεταλλικό πλαίσιο που πλέον έχει λιγότερο έντονες γωνίες και μια πιο έντονή «καμπύλη» στο πλαϊνό του μέρος, με αποτέλεσμα να είναι πιο ευχάριστο και ευγενικό στο χέρι.

Σύμφωνα με την Samsung, το πλαίσιο αυτό είναι και κατά 10% πιο ανθεκτικό στο να λυγίσει, ένα πρόβλημα που παρόλα αυτά δεν είχε και το αμέσως προηγούμενο Galaxy Z Fold 2.

Η επόμενη μικρή σχεδιαστική αλλαγή, υπάρχει στο τμήμα που φιλοξενεί τις τρεις κάμερες. Αρχικά είναι κατασκευασμένο από γυαλί, και εδώ αναμενόμενα η Samsung δεν έκανε καμία παραχώρηση, χρησιμοποιώντας το νεότερο και θεωρητικά πιο ανθεκτικό Gorilla Glass Victus. Έχει μάλιστα και την ίδια ματ υφή με την ειδική επεξεργασία, που η εταιρεία παρουσίασε πρώτα με την σειρά Galaxy S21. Εκτός από την σαφώς πιο πολυτελή και ευχάριστη αίσθηση στο χέρι, έχει και το σαφές πλεονέκτημα του να μην «αποτυπώνει» το ίδιο έντονα τις δαχτυλιές.

Όμως το μεγαλύτερο επίτευγμα της Samsung είναι ότι κατάφερε να δώσει στο Galaxy Z Fold 3 την πιστοποίηση για αντοχή στο νερό, έστω και αν αυτή είναι διαφορετική από το συνηθισμένο. Το Smartphone έρχεται με πιστοποίηση IPx8 κάτι που σημαίνει ότι ενώ δεν μπορεί να μπει νερό στο εσωτερικό του, δεν έχει την πιστοποίηση για αντοχή στη σκόνη.

Όμως εδώ για να είμαστε και απόλυτα δίκαιοι, το πρόβλημα του να περάσει κάτι στο εσωτερικό του μηχανισμού που διπλώνει η οθόνη, το έχει λύσει η Samsung ήδη με τον καλύτερο πιθανό τρόπο, με τα Galaxy Z Flip και φυσικά το galaxy Z Fold 2.

Οθόνες.

Το Galaxy Z Fold 3 έχει προφανώς δύο διαφορετικές οθόνες, με την αναδιπλούμενη στο εσωτερικό του να είναι και ο… προταγωνιστής και μέχρι ένα σημείο ο λόγος ύπαρξης του.

Η εξωτερική οθόνη όμως, που στα δύο προηγούμενα μοντέλα της σειράς υπήρχε περισσότερο λόγω… ανάγκης, εδώ είναι πραγματικά βελτιωμένη, και αξίζει να ξεκινήσουμε από αυτή την περιγραφή μας.

Αρχικά, είναι ένα εντελώς διαφορετικό από το συνηθισμένο Panel, με αναλογία πλευρών 25:9. Αυτό την κάνει ασυνήθιστα ψηλή και πιο στενή από κάθε άλλη συσκευή, μια διαφορά που απαιτεί μια περίοδο προσαρμογής, εχει όμως και κάποια έστω και μικρά πλεονεκτήματα.

Η σημαντικότερη διαφορά όμως είναι ότι το AMOLED panel με την ασυνήθιστη αυτή αναλογία και ανάλυση στα 2640×1080 pixels, υποστηρίζει πλέον και υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz. Αυτή η αλλαγή φέρνει την εμπειρία χρήσης στο ίδιο επίπεδο με την εσωτερική οθόνη, και η μετάβαση από την μια στην άλλη, δεν έχει κάποια ενοχλητική διαφορά πλέον, εκτός προφανώς από το… μέγεθος.

Μάλιστα, είναι και ένα τεχνικά βελτιωμένο Panel με ακόμα υψηλότερη φωτεινότητα, που την κάνει ευανάγνωστη ακόμα και κάτω από τον ήλιο, ένα πρόβλημα που είχαν σε διαφορετικό βαθμό τα δύο προηγούμενα μοντέλα της σειράς.

Η μαγική εσωτερική αναδιπλούμενη οθόνη.

Παρότι αρχικά, η εσωτερική οθόνη του Galaxy Z Fold 3 δεν δείχνει τόσο διαφορετική από αυτή του προκατόχου του, η Samsung έχει κάνει και εδώ βελτιώσεις, που ακόμα και αν δεν είναι ορατές με «γυμνό μάτι», παραμένουν τεχνικά εντυπωσιακές.

Αρχικά, είναι ένα κατά 29% πιο φωτεινό Panel, με την μέγιστη φωτεινότητα του να αγγίζει τα 1200nits, έστω και υπό ιδανικές συνθήκες μέτρησης και πάντα σε αυτόματη λειτουργία. Κάθε εύκαμπτη οθόνη όμως έχει ένα πλεονέκτημα στην προβολή, που δεν είναι άμεσα ορατο. Ακριβώς επειδή πάνω από αυτή δεν υπάρχει ένα κρύσταλλο κάποιου είδους, η φωτεινότητα και το πόσο «κοντά» είναι το ίδιο το Panel είναι μια διαφορετική και ξεχωριστή εμπειρία.

Όπως και στο Galaxy Z Fold 2 έτσι και εδώ, η αναδιπλούμενη αυτή οθόνη έρχεται με ένα Screen protector εγκατεστημένο. Πρέπει όμως να είναι το πιο «περίεργο» και καλό που υπάρχει στο είδος του, για ένα βασικό λόγο. Εκεί που στο προηγούμενο μοντέλο, ήταν άμεσα αισθητό ότι ακουμπάει κανείς μια πλαστική επιφάνεια, στο Galaxy Z Fold 3 η αίσθηση είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτή μιας γυάλινης επιφάνειας. Μάλιστα ξεχωρίζει και λιγότερο οπτικά από την ίδια την οθόνη, με αποτέλεσμα να πρέπει να «προσπαθήσει» κανείς για να καταλάβει ότι είναι πάνω από αυτή.

Στο πιο πρακτικό κομμάτι τώρα, έχει πλέον σχεδόν πάψει να έχει νόημα το να κρίνει κάποιος την χρωματική απόδοση ενός AMOLED Panel και πόσο μάλλον αυτών που η εταιρεία χρησιμοποιεί στις κορυφαίες συσκευές της.

Παρόλα αυτά, και οι δύο οθόνες του Galaxy Z Fold 3 έρχονται με υποστήριξη προβολής HDR10 περιεχομένου, με το σαφές πλεονέκτημα του μεγέθους στην εσωτερική, για την προβολή μιας ταινίας και όχι μόνο. Η Samsung φαίνεται ότι διαφωνεί με την λογική άλλων εταιρειών, στο να προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές για την προσαρμογή της χρωματικης απόδοσης της οθόνης.

Έτσι το Galaxy Z Fold 3 έχει μόνο δύο διαφορετικές επιλογές για «έντονη» και φυσική λειτουργία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το Smartphone δεν προσαρμόζει την οθόνη του ανάλογα με τις συνθήκες, και ειδικά την εσωτερική, στην προβολή κάθε είδους πολυμέσων και όχι μόνο. Η ρύθμιση είναι υποχρεωτικά εννιαία και για τις δύο οθόνες, μια μάλλον λογική επιλογή.

Η Samsung έχει αφιερώσει τον χρόνο που χρειάζεται ώστε να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερες εφαρμογές να εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο την μεγάλη οθόνη του Galaxy Z Fold 3. Για όλες τις δικές της, υπάρχει ξεχωριστή «μπάρα» στο αριστερό τμήμα της οθόνης με τις κατηγορίες κάθε εφαρμογής και το περιεχόμενο στο δεξί μεγαλύτερο μέρος της. Υπάρχει όμως πλέον και μια … κρυμμένη επιλογή που ζητάει από εφαρμογές που θεωρητικά δεν το υποστηρίζουν, να δοκιμάσουν να καλύψουν ολοκληρη την οθόνη του Galaxy Z Fold 3.

Τέλος, ο ρυθμός ανανέωσης που πλέον είναι στα 120Hz και για τις δύο οθόνες, προσαρμόζεται αυτόματα ανάλογα με την εφαρμογή και τις συνθήκες προκειμένου να μην λειτουργεί σε αυτή τη μέγιστη τιμή, όταν δεν υπάρχει λόγος.

Η Samsung είναι η εταιρεία με τις περισσότερες εφαρμογές συμβατές με οθόνη στα 120Hz, ακόμα και λιγότερο γνωστές που δεν είναι τόσο δημοφιλείς. Η εξωτερική οθόνη έχει περιορισμένο εύρος στο ρυθμό ανανέωσης που υποστηρίζει, όμως η εσωτερική αναδιπλούμενη οθόνη μπορεί να κατέβει θεωρητικά και κάτω από τα 60Hz.

Κάμερες.

Αν υπάρχει ένας τομέας στον οποίο το Galaxy Z Fold 3 δεν διαφέρει ουσιαστικά… καθόλου από τον προκάτοχο του, είναι οι τρεις βασικές κάμερες στο πίσω μέρος του. Παρόλα αυτά, για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι, υπάρχει εδώ ένας πολύ καλός λόγος για αυτό.

Κάθε ένα από τα δύο τμήματα του Galaxy Z Fold 3 πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο «λεπτό» προκειμένου όταν είναι κλείστο, το έτσι και αλλιώς αυξημένο πάχος του, να παραμένει σε έστω λογικά επίπεδα. Αυτό κάνει αδύνατον το να «χωρέσει» στο εσωτερικό του μια κάμερα με έναν μεγάλο σε φυσικό μέγεθος και υψηλή ανάλυση αισθητήρα, όπως αυτή του Galaxy S21 Ultra.

Παρόλα αυτά, ειδικά η βασική κάμερα του Galaxy Z Fold 3 είναι ότι καλύτερο μπορεί να προσφέρει μια εταιρεία σε αυτή την ονομαστική ανάλυση. Ο αισθητήρας των 12mp είναι στο 1/1.7 της ίντσας, και αποτελεί ότι μεγαλύτερο υπάρχει σε αυτή την ανάλυση. Μάλιστα είναι το ίδιο μεγάλος με την κάμερα ενός ανταγωνιστή με επίσης υψηλό κόστος, χωρίς η Samsung να κάνει υπερβολικές δηλώσεις για τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου αισθητήρα (τα εκμεταλλεύεται όμως στην πράξη).

Η βασική αυτή κάμερα, έχει και Dual Pixel τεχνολογία για όσο το δυνατόν πιο γρήγορη εστίαση, και φυσικά OIS. Μαζί με το απόλυτα ικανοποιητικό f/1.8 διάφραγμα του φακού της, είναι έως και… ιδανική ακόμα και σε χαμηλότερο φωτισμό.

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει το Galaxy Z Fold 3 είναι ότι καλύτερο μπορεί να προσφέρει μια κάμερα σαν και αυτή, κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και το βράδυ. Ειδικά σε καλά επίπεδα φωτισμού, έχει εντυπωσιακή λεπτομέρεια σε κάθε φωτογραφία, δυναμικό εύρος που δείχνει τις ικανότητες του Hardware στο εσωτερικό του, και χρωματικά η εταιρεία έχει μειώσει σημαντικά το φαινόμενο των έντονων και εντυπωσιακών χρωμάτων, με το αποτέλεσμα να είναι πιο «φυσικό».

Παραμένει το «Samsung Look» που μας έχει συνηθίσει, όμως πλέον είναι ακριβώς αυτό που πρέπει προκειμένου μια φωτογραφία να είναι ρεαλιστική αλλά και ομορφη.

Το βράδυ, το Galaxy Z Fold 3 ενεργοποιεί αυτόματα ένα Night mode ακόμα και χωρίς να το επιλέξουμε συγκεκριμένα, το οποίο χρειάζεται μερικά δευτερόλεπτα για να βγάλει μια φωτογραφία. Η απενεργοποίηση του είναι η καλύτερη … κίνηση που μπορεί να κάνει ο ιδιοκτήτης του, και να επιλέγει συγκεκριμένα το Night mode όταν θέλει να το χρησιμοποιήσει.

Με το Night mode τώρα χειροκίνητα επιλεγμένο, το Galaxy Z Fold 3 εκμεταλλεύεται το μέγεθος του αισθητήρα του, το OIS και το διάφραγμα του φακού του για εντυπωσιακά καλές φωτογραφίες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αν όχι πάντα, οι φωτογραφίες αυτές διαφέρουν μόνο σε λεπτομέρεια από αυτές ενός Galaxy S21 Ultra, όπως είναι μάλλον αναμενόμενο.

Χρωματικά όμως, και σε ρεαλισμό και δυναμικο εύρος είναι άκρως εντυπωσιακές, ακόμα και σε δύσκολα σημεία με ακόμα χαμηλότερο φως.

Η δεύτερη κάμερα με τον Ultrawide φακό τώρα, δυστυχώς θα μπορούσε να είναι συνολικά καλύτερη. Εδώ η εταιρεία θα μπορούσε να έχει επιλέξει αυτή του Galaxy S21 Ultra με το Auto focus και τον καλύτερο τεχνικά αισθητήρα. Η ανάλυση της παραμένει στα 12mp και για κάμερα αυτού του είδους είναι απόλυτα ικανοποιητική στις συνθήκες που είναι χρήσιμη.

Βέβαια εδώ δεν υπάρχει λόγος το Galaxy Z Fold 3 να αλλάζει αυτόματα σε αυτή όταν θέλουμε να φωτογραφίσουμε κάτι σε μικρή απόσταση, κάτι που κάνει το Galaxy S21 Ultra χωρίς μάλιστα να το… διευκρινίζει.

Οι φωτογραφίες είναι και εδώ ότι καλύτερο μπορεί να «πάρει» το Galaxy Z Fold 3 από τη συγκεκριμένη κάμερα. Το δυναμικό εύρος παραμένει κορυφαίο και για μια ακόμα φορά, ο τρόπος που οι φωτογραφίες δεν διαφέρουν χρωματικά και σε φωτισμό από αυτές της βασικής κάμερας, είναι εντυπωσιακός.

Η ανάλυση του αισθητήρα όμως, έχει περιορισμό στην λεπτομέρεια που μπορεί να αποτυπωθεί σε κάθε φωτογραφία με δεδομένο το μεγαλύτερο πλάνο.

Το Night mode λειτουργεί αναμενόμενα και εδώ κανονικά, και όταν οι συνθήκες είναι σωστές μπορεί να βγάλει μια πολύ καλή φωτογραφία για το είδος της κάμερας και πάλι. Πρέπει όμως να έχει κάποιος ιδιαίτερα σταθερό το Galaxy Z Fold 3 προκειμένου η φωτογραφία να βγει και να μην είναι θολή.

Η Τρίτη κάμερα τώρα, είναι βγαλμένη από το… παρελθόν, με 2Χ οπτικό zoom και ανάλυση και εδώ στα 12mp. Έχει το πάντα χρήσιμο OIS, όμως το βράδυ το Galaxy Z Fold 3 επιλέγει συνήθως να κάνει ψηφιακά zoom από την βασική του κάμερα.

Για εκείνες τις περιπτώσεις που είναι χρήσιμο να φέρουμε λίγο πιο κοντά αυτό που φωτογραφίζουμε, ημέρα και νύχτα, οι φωτογραφίες είναι και πάλι ικανοποιητικές, και εδώ είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό το ότι χρωματικά είναι σχεδόν ίδιες με αυτές της βασικής κάμερας.

Επεξεργαστής Μνήμη.

Δυστυχώς, για το Galaxy Z Fold 3 η Samsung επέλεξε μια μόνο διαθέσιμη έκδοση για ολόκληρο τον κόσμο, με τον Snapdragon 888 επεξεργαστή της Qualcomm στο εσωτερικό του.

Οι επιδόσεις του παραμένουν κορυφαίες, και εντυπωσιακές ειδικά στο μέγιστο θεωρητικό επίπεδο τους. Όμως η κατανάλωση ενέργειας, και ειδικά η θερμοκρασία λειτουργίας του, είναι πλέον ιδιαίτερα γνωστά και έντονα προβλήματα.

Στο Galaxy Z Fold 3, που το Hardware στο εσωτερικό του περιορίζεται στο μισό του, ο χώρος για την απαγωγή της θερμότητας αυτής είναι ακόμα πιο περιορισμένος σε σύγκριση με σχεδόν κάθε άλλο Smartphone.

Αυτό έχει συγκεκριμένα μειονεκτήματα, με βασικότερο την αίσθηση θερμοκρασίας στο χέρι του ιδιοκτήτη του. Το κομμάτι με τον επεξεργαστή στο εσωτερικό, είναι στην πάνω αριστερή γωνία όταν το Galaxy Z Fold 3 είναι ανοιχτό, σε ένα σημείο που σπάνια θα… φτάσει το χέρι του ιδιοκτήτη του.

Όμως η αυξημένη θερμοκρασία έχει συγκεκριμένα πρακτικά μειονεκτήματα, και η μείωση της μέγιστης απόδοσης είναι ένα από αυτά. Παρότι σπάνια θα χρειαστεί κανείς το μέγιστο της ισχύς του Snapdragon 888, όταν και αν αυτό συμβεί, η απόδοση αυτή μειώνεται γρήγορα και αισθητά, σε επίπεδα που δεν διαφέρουν από τον αμέσως προηγούμενο Snapdragon 865+ του Galaxy Z Fold 2.

Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι ο ιδιοκτήτης του Galaxy Z Fold 3 θα έχει καλύτερη απόδοση για ένα μικρό χρονικό διάστημα, μια διαφορά όμως που έτσι και αλλιώς δεν είναι ορατή σε καθημερινή χρήση. Προφανώς και στα μέσα του 2021 το Smartphone δεν θα μπορούσε να κυκλοφορήσει με μια γενιά παλαιότερο επεξεργαστή, όμως αυτό παραμένει ένα «πρόβλημα» που είναι περισσότερο της Qualcomm και λιγότερο της Samsung.

Αντίστοιχα, και στην απόδοση σε παιχνίδια και κάθε εφαρμογή που χρησιμοποιεί την αστεία ισχυρή Adreno 660 κάρτα γραφικών του Snapdragon 888, η κατάσταση είναι ίσως και πιο «δύσκολη». Το Galaxy Z Fold 3 μπορεί να καταναλώσει έως και… 12.9W ενέργειας με την GPU στην μέγιστη απόδοση της. Η κατανάλωση αυτή είναι προφανές ότι είναι εκτός των ορίων της μπαταρίας για μεγάλο διάστημα, αλλά αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία από τη στιγμή που η θερμοκρασία θα εκτιναχθεί πολύ νωρίτερα.

Μετά από μερικά μόλις λεπτά Gaming, και εδώ το Galaxy Z Fold 3 αναγκάζεται να μειώσει την απόδοση της GPU του, σε επίπεδα που μπορεί να διαχειριστεί θερμικά, και το αποτέλεσμα διαφέρει ελάχιστα από αυτό της Adreno 650 ειδικά στους Snapdragon 865+ και 870.

Προφανώς και η Gaming εμπειρία σε αυτή την μεγάλη οθόνη είναι εντυπωσιακή, ακόμα και με αυτούς τους περιορισμούς, όμως και εδώ είναι καλό να γνωρίζει κανείς ότι η πραγματικότητα διαφέρει από την μέγιστη θεωρητική απόδοση υπό ιδανικές συνθήκες.

Μπαταρία.

Για κάποιο λόγο, η μπαταρία του Galaxy Z Fold 3 είναι έστω και ελάχιστα, μικρότερη από αυτή του προκατόχου του. Τυπικά, υπάρχουν δύο μπαταρίες, μια σε κάθε ένα από τα τμήματα του, με συνολική χωρητικότητα 4.400mAh.

Σε μια εποχή που κορυφαία Smartphones χρειάζονται μπαταρία με χωρητικότητα 5.000mAh για να βγάλουν μια ημέρα χρήσης με άνεση, αυτά που μπορεί να κάνει η Samsung με την μπαταρία του Galaxy Z Fold 3 είναι περιορισμένα.

Η απόδοση της, εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από το πόσο… συχνά χρησιμοποιεί κανείς την εσωτερική του οθόνη, αλλά και τι κάνει με το Smartphone γενικότερα. Ο συνδυασμός μιας οθόνης 7.6 ιντσών και του Snapdragon 888 δεν είναι «ευγενικός» για μια μπαταρία άσχετα με την χωρητικότητα της.

Όμως ο τρόπος που μπορεί κάποιος να κάνει σχεδόν τα πάντα με την εξωτερική οθόνη, όταν δεν έχει λόγο να χρησιμοποιήσει την αναδιπλούμενη εσωτερική, κάνει την απόδοση της μπαταρίας να διαφέρει σημαντικά ανάλογα με την περίπτωση.

Αυτός που δέχεται μηνύματα, ειδοποιήσεις κάθε είδους, και βλέπει τα βασικά στην εξωτερική οθόνη, που έτσι και αλλιώς δεν είναι σχεδιασμένη για παιχνίδια και απαιτητική χρήση, θα δει το Galaxy Z Fold 3 να φτάνει στο τέλος της ημέρας με την μπαταρία του να έχει ακόμα ένα 20 με 25% διαθέσιμο σαν περιθώριο ασφαλείας.

Όμως ο λόγος ύπαρξης του Galaxy Z Fold 3 είναι να μπορεί να εκμεταλλευτεί κανείς την ευκολία του να κάνει τη δουλειά του όπου και αν είναι στην μεγάλη οθόνη στο εσωτερικό του. Εκεί στην καλύτερη περίπτωση θα φτάσει στο τέλος της ημέρας με την μπαταρία οριακά στο 10% και με λίγη προσοχή τις τελευταίες ώρες ώστε να μην… σβήσει το Smartphone του από μπαταρία.

Αν τώρα θέλει να δει συνεχόμενα βίντεο, να παίξει κάποιο παιχνίδι ή ακομα και σε συνεχόμενο browsing σε σχετικά απαιτητικές σελίδες, η μπαταρία είναι δεδομένο ότι θα αδειάσει μέσα στην ημέρα.

Στα μέσα του 2021 πλέον, και πλέον προς το τέλος του, έχει έρθει σίγουρα η ώρα για την Samsung να βελτιώσει τον ρυθμό με τον οποίο φορτίζουν οι συσκευές της. Σε μια εποχή που Smartphones με κόστος στην κυριολεξία το ¼ από αυτό του Galaxy Z Fold 3 φορτίζουν με 65W (και μάλιστα έχουν τον φορτιστή στη συσκευασία τους…) τα 25W της Samsung είναι ενοχλητικά αργή φόρτιση για ένα Smartphone που θέλει κάποιος να το έχει μονίμως διαθέσιμο, και με μπαταρία που απέχει από το ιδανικό.

Παρότι το να μπορεί να γεμίσει πλήρως σε λιγότερο από μια ώρα δεν είναι τόσο σημαντικό, το να μπορεί να φτάσει από το 30% για παράδειγμα στο 70% σε 20 λεπτά θα ήταν χρήσιμο για όποιον δεν έχει σταθερό πρόγραμμα σε ένα γραφείο, και θέλει σύντομα να το έχει έτοιμο να τον… ακολουθήσει.

Συμπέρασμα.

Ακόμα και με κάποιες «ατέλειες» για τις οποίες δεν ευθύνεται απαραίτητα η Samsung (λέγε με Snapdragon 888), το Galaxy Z Fold 3 παραμένει ένα μοναδικό τεχνολογικό επίτευγμα.

Η εταιρεία βελτίωσε την ήδη απόλυτα ικανοποιητική εύκαμπτη οθόνη σε φωτεινότητα, αντοχή και αίσθηση στο χέρι. Πρόσθεσε την υποστήριξη για το S-Pen το οποίο δυστυχώς δεν είχε διαθέσιμο για δοκιμή. Βελτιώσε την αντοχή του, μείωσε όσο είναι δυνατόν το μέγεθος και το βάρος του, και κατάφερε να το κάνει μέχρι και αδιάβροχο.

Όπως είπαμε και στην αρχή του μεγάλου προφανώς Review, συνήθως ένα Smartphone κοστίζει λιγότερο με την πάροδο του χρόνου, όμως το να βελτιώνεται σε τόσους τομείς και ταυτόχρονα να είναι έστω και οριακά πιο φθηνό είναι κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει η Samsung αλλά και η αγορά των Smartphones γενικότερα.

Ναι, ακόμα και έτσι το Galaxy Z Fold 3 είναι ένα εντυπωσιακά ακριβό Smartphone ειδικά για τα Ελληνικά δεδομένα. Όμως είναι ένα εργαλείο που όμοιο του δεν υπάρχει (επίσημα στην Ευρώπη τουλάχιστον…) και ένα Smartphone που διαφέρει από οτιδήποτε άλλο σε σχεδιασμό και δυνατότητες.

Οι δυνατότητες αυτές όμως είναι κάτι που πρέπει να χρειάζεται ο ιδιοκτήτης του προκειμένου να τις εκτιμήσει. Όταν και αν το κάνει, και συνηθίσει την αστεία ευκολία του να έχει μια οθόνη 7.6 ιντσών μαζί του πάντα, το κόστος του Galaxy Z Fold 3 γίνεται με ένα περίεργο τρόπο πιο «λογικό».

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights