Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Ένα υπερβολικό Smartphone: Sony Xperia 1 iii Video Review

Ένα υπερβολικό Smartphone: Sony Xperia 1 iii Video Review

απο Kostas Gliatiotis

Η Sony Mobile συνεχίζει να προσπαθεί να “εντυπωσιάσει” με Smartphones που τεχνικά είναι πραγματικά ξεχωριστά, και σε συγκεκριμένους τομείς ακόμα και… μοναδικά. Το Xperia 1 iii είναι η νεότερη και συνολικά καλύτερη πρόταση της εταιρείας, και αναμενόμενα είναι και εντυπωσιακά ακριβό. Το γνωρίζουμε ως συνήθως στο αναλυτικό του Review, προκειμένου να μάθουμε αν η 4K OLED οθόνη στα 120Hz και οι κάμερες του, είναι όντως κάτι που εκτός από εντυπωσιακό στα χαρτιά είναι το ίδιο και στην πράξη.

Η εταιρεία συνεχίζει να θεωρεί ότι μια οθόνη με αναλογία πλευρών 21:9 είναι χρήσιμη ειδικά για την προβολή βίντεο, και το Xperia 1  iii έρχεται με όλες τις “τεχνολογίες” της Sony. Το Creator Mode, ο τρόπος που μπορεί να ρυθμίσει με ακρίβεια κάποιος το White Balance της οθόνης, είναι αξιόλογες προσθήκες, που όμως δεν είναι απαραίτητα χρήσιμες στην καθημερινότητα.

Αντίστοιχα, από τις τρεις κάμερες, αυτή που ξεχωρίζει έχει οπτικό zoom, με δύο διαφορετικά επίπεδα, αφού είναι η πρώτη κάμερα σε Smartphone με κινούμενους φακούς στο εσωτερικό της. Το πρόβλημα όμως είναι ότι η απόδοση της δεν είναι αυτή που υπόσχεται, και το ίδιο ισχύει και για την βασική κάμερα του Xperia 1 iii παρά την προσπάθεια της εταιρείας, να κάνει την εφαρμογή να θυμίζει επαγγελματικές Sony Alpha φωτογραφικές μηχανές.

Τέλος, ο Snapdragon 888 επεξεργαστής στο εσωτερικό του Xperia 1 iii έρχεται με όλα τα μειονεκτήματα σε κατανάλωση ενέργειας και θερμοκρασία λειτουργίας, όπως και σε κάθε άλλο Smartphone με αυτόν στο εσωτερικό του. Εδώ συνδυάζεται παρόλα αυτά με 12GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου, στην μια έκδοση του Smartphone που είναι διαθέσιμη, με κόστος όμως εντυπωσιακά υψηλό, και σαφώς υψηλότερο από τους περισσότερους και συνολικά καλύτερους ανταγωνιστές του.

Για την μπαταρία του Xperia 1 iii η Sony Mobile έχει κάνει μια μάλλον λάθος επιλογή, αφού η χωρητικότητα της στα 4.500mAh είναι μικρότερη από ότι είναι απαραίτητο. Η αδικαιολόγητη κατανάλωση ενέργειας του Snapdragon 888 συνδυάζεται με τον χειρότερο τρόπο με την μόνιμη λειτουργία της οθόνης σε 4k και 120Hz. Τουλάχιστον το Smartphone φορτίζει πλέον με 30W και στη συσκευασία του περιλαμβάνεται και ο αντίστοιχος φορτιστής.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights