Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei nova 9: Από την εταιρεία που δεν «λυγίζει»

Huawei nova 9: Από την εταιρεία που δεν «λυγίζει»

απο Kostas Gliatiotis

Ακόμα και σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη του «πολέμου» από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, και μετά από πολλές δυσκολίες που θα μπορούσαν να έχουν … λυγίσει αρκετές εταιρείες, η Huawei είναι ακόμα εδώ και παρούσα στην αγορά των Smartphones. Το νέο Huawei Nova 9 είνα αυτό που επιβεβαιώνει ταυτόχρονα και την δέσμευση της εταιρείας να συνεχίσει να κατασκευάζει εντυπωσιακές συσκευές σε μια αγορά που αυτή έφερε αρκετές πρωτιές σε τομείς όπως η κάμερα, η μπαταρία και η τεχνητή νοημοσύνη.

Είναι όμως και ένα Smartphone που φέρνει σε χαμηλότερη κατηγορία τιμής ένα σύνολο από χαρακτηριστικά που μέχρι σήμερα δεν θεωρούνται δεδομένα. Από την εντυπωσιακή τεχνικά για τα χρήματα του βασική κάμερα των 50mp, την εντυπωσιακή κυρτή οθόνη του και φυσικά μια ξεχωριστή και πολυτελή κατασκευή από γυαλί και αλουμίνιο.

Το Smartphone παρουσιάστηκε από την εταιρεία πριν λίγη ώρα, και μαζί με το πρώτο βίντεο της γνωριμίας μας μαζί του, σε αυτό το άρθρο θα δούμε τα βασικά του χαρακτηριστικά.

Προφανώς και το Nova 9 είναι σχεδιασμένο να ξεχωρίζει στον τομέα της φωτογραφίας, σε μια εποχή που θα περίμενε κανείς ότι αυτό δεν είναι τόσο εύκολο πλέον. Η βασική του κάμερα των 50mp χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα με μέγεθος 1/1.53”, κάτι ασυνήθιστο για ένα Mid range Smartphone. Αν τα πλεονεκτήματα που αυτό φέρνει δεν είναι αρκετά (που για την Huawei ποτέ δεν είναι…) τότε η RYYB διάταξη του είναι αυτή που συμπληρώνει ένα μοναδικό σύνολο. Η Huawei ήταν η εταιρεία που έδειξε τα πλεονεκτήματα αυτής της διαφορετικής τεχνολογίας στην κατασκευή ενός αισθητήρα, και τώρα είναι αυτή που την φέρνει πρώτη σε ένα οικονομικότερο Smartphone.

Όμως και η οθόνη του Nova 9 αποτελεί κάτι το ασυνήθιστο για την κατηγορία του. AMOLED Panels μπορεί να βρει κανείς σε συσκευές άλλων εταιρειών. AMOLED Panels στα 120Hz μπορεί επίσης να βρει, έστω και χωρίς δυναμική προσαρμογή του ρυθμού ανανέωσης όπως στο Nova 9. Όμως και τα δύο αυτά πλεονεκτήματα, σε ένα κυρτό AMOLED Panel δεν είναι τόσο εύκολο να τα βρει (ενταξει, σε μια ίσως συσκευή…). Πόσο μάλλον να βρει ένα κυρτό AMOLED Panel με δυναμικό ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz και 1 δισεκατομύριο χρώματα ή αλλιώς 10-bit βάθος χρώματος.

Η μπαταρία του Nova 9 στα 4.300mAh θα φανεί μικρή σε χωρητικότητα μόνο σε όσους δεν… γνωρίζουν την μοναδική ικανότητα της Huawei να προσφέρει διαχείριση ενέργειας που κάνει… θαύματα σε απόδοση. Θα φανεί ίσως περίεργη και σε αυτούς που δεν θυμούνται ότι η εταιρεία ήταν η πρώτη που χρησιμοποιήσε τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης σε Smartphones που μαθαίνουν τις συνήθειες του ιδιοκτήτη τους προκειμένου να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την απόδοση της μπαταρίας τους.

Είτε τα θυμούνται όλα αυτά είτε όχι, θα θαυμάσουν πιθανότατα τον συνδυασμό τους στο Nova 9 με την ταχεία φόρτιση των 66W από έναν φορτιστή που φυσικά περιλαμβάνεται κανονικά στην συσκευασία του…

Όλα όμως αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν, γίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακά αν τα τοποθετήσει κανείς μέσα σε ένα τόσο πολυτελές «περίβλημα». Το Nova 9 είναι κατασκευασμένο από γυαλί στο πίσω μέρος του, ένα υλικό που φαίνεται ότι υπάρχουν εταιρείες που… ξεχνάνε σε αυτή την κατηγορία τιμής, όπως και το αλουμίνιο στο πλαίσιο τους. Το Nova 9 δεν το έχει ξεχάσει ούτε αυτό.

Η Huawei λοιπόν είναι εδώ, και το κάνει ξεκάθαρο με τον καλύτερο τρόπο. Με ένα Smartphone σαν το Nova 9 που φέρνει σε χαμηλότερο κόστος όλα όσα μας έχει συνηθίσει η εταιρεία ότι κάνουν τις προτάσεις της να ξεχωρίζουν τα τελευταία χρόνια.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights