Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Realme 8i Review: Budget smartphone που εντυπωσιάζει

Realme 8i Review: Budget smartphone που εντυπωσιάζει

απο Kostas Gliatiotis

Αν υπάρχει κάτι «σίγουρο» για την Realme, είναι ότι φροντίζει πάντα να φέρνει όσο το δυνατόν περισσότερα και πιο χρήσιμα χαρακτηριστικά σε όσο το δυνατόν πιο προσιτές οικονομικά συσκευές. Σε κάθε νεότερη σειρά, το «i» δίπλα στον αριθμό του μοντέλου, δηλώνει την οικονομικότερη έκδοση (για κάποιο λόγο) και συνήθως αυτό έρχεται με χαρακτηριστικά που διαφέρουν από τα καλύτερα μοντέλα.

Όμως το Realme 8i έρχεται στην αγορά με μια μικρή καθυστέρηση σε σύγκριση με τα άλλα τρία νέα μοντέλα της σειράς. Αυτό έχει επιτρέψει στην εταιρεία να το εξοπλίσει με χαρακτηριστικά που πλέον είναι πιο προσιτά, σε κόστος, και να δημιουργήσει την ίσως καλύτερη συνολικά πρόταση στην κατηγορία τιμής του.

Με κόστος 219 ευρώ για την βασική του έκδοση με 64GB αποθηκευτικού χώρου και 4GB RAM, έχει πολύ καλές επιδόσεις, μια νέα και βελτιωμένη κάμερα και μια οθόνη στα 120Hz, με το τελευταίο ειδικά να αποτελεί… πρωτιά στην κατηγορία του.

Σχεδιασμός.

Είναι γεγονός ότι η εταιρεία έχει επιλέξει να μην διαχωρίσει σχεδιαστικά το Realme 8i από τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς, και αυτό είναι σε κάθε περίπτωση θετικό. Η ουσιαστική αλλαγή αφορά το μέγεθος του, αφού με μεγαλύτερη οθόνη από τα Realme 8 και Realme 8 Pro έχει αναμενόμενα και λίγο μεγαλύτερες συνολικές διαστάσεις. Όμως επειδή το πλαίσιο γύρω από την οθόνη των 6.67 ιντσών είναι ιδιαίτερα μικρό για ένα LCD Panel, το αποτέλεσμα είναι και πάλι μέσα σε ιδιαίτερα λογικά… πλαίσια.

Κατασκευαστικά, προφανώς και το πλαστικό κυριαρχεί στο πίσω μέρος του αλλά και στο πλαίσιο του Realme 8i. Προφανώς και αυτό δικαιολογείται σε ένα Smartphone με αυτό το κόστος, και πόσο μάλλον σε ένα που προσφέρει αυτό το σύνολο χαρακτηριστικών.

Στο πρακτικό κομμάτι, θα θέλαμε στερεοφωνικό ήχο με το ακουστικό να λειτουργεί σαν δεύτερο ηχείο, όμως αυτό δεν προσφέρεται δυστυχώς σε κανένα μοντέλο της σειράς.

Η θύρα των ακουστικών είναι πάντα καλοδεχούμενη, θα ήταν και αυτή πιο χρήσιμη όμως αν υπήρχε και ενσωματωμένο ραδιόφωνο.

Οθόνη.

Το χαρακτηριστικό του Realme 8i που … κλεβει την παράσταση είναι χωρίς αμφιβολία η οθόνη του. Προφανώς και είναι ένα LCD Panel, που όμως εκτός του ρυθμού ανανέωσης στα 120Hz έρχεται και με ανάλυση 2400×1080 pixels, που δυστυχώς δεν θεωρείται δεδομένη σε αυτά τα χρήματα από κάθε εταιρεία του ανταγωνισμού της Realme.

Έχει και απόλυτα «λογική» χρωματική απόδοση για ένα Panel αυτής της τεχνολογίας, και μάλιστα η χρωματική αλλοίωση είναι μικρή ακόμα και υπό γωνία που κανονικά δεν χρησιμοποιεί κανείς το Smartphone του. Ίσως τα επίπεδα του φωτισμού θα έπρεπε να είναι λίγο υψηλότερα στην μέγιστη τιμή, όμως και πάλι η οθόνη παραμένει ευανάγνωστη στις περισσότερες περιπτώσεις.

Η Realme συνεχίζει να προσφέρει την δυνατότητα προσαρμογής της χρωματικής απόδοσης ανάλογα με τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη του Realme 8i. Παρόλα αυτά, υπάρχει μια … προτίμηση σε έντονα και ζωντανά χρώματα, που συνήθως όμως είναι το ζητούμενο σε μια συσκευή του είδους του.

Όμως επιστρέφοντας στον ρυθμό ανανέωσης (και κλείνωντας με αυτό το κομμάτι της οθόνης) πρέπει να αναγνωρίσει κανείς στην εταιρεία το τι προσφέρει μια οθόνη των 120Hz. Η ομαλότητα και η ταχύτητα με την οποία παράγεται το γραφικό περιβάλλον, και ανανεώνεται το περιεχόμενο στην οθόνη του Realme 8i αλλάζει σημαντικά το πόσο ευχάριστο είναι σε καθημερινή χρήση.

Είναι μια διαφορά άμεσα ορατή σε όποιον έχει κάποια παλαιότερη συσκευή στην ίδια κατηγορία ή ακόμα και αν προέρχεται από κάποιο λίγο ακριβότερο Smartphone.

Μάλιστα, προσαρμόζεται και αυτόματα ανάλογα με τις συνθήκες και την εφαρμογή που είναι στην οθόνη, κάτι που σε άλλες εταιρείες δεν θεωρείται δεδομένο ακόμα και σε σημαντικά ακριβότερες συσκευές.

Κάμερες.

Ακόμα και αν η οθόνη του Realme 8i είναι αυτή που τραβάει το ενδιαφέρον (και τα βλέμματα), η κάμερα στο πίσω μέρος του είναι πιθανότατα εξίσου ενδιαφέρουσα.

Η εταιρεία έχει επιλέξει έναν νέο αισθητήρα της Samsung, με ονομαστική ανάλυση 50mp που έρχεται όμως και με χαρακτηριστικά που δεν θεωρούνται δεδομένα σε ένα οικονομικό Smartphone. Το real-time HDR και το σχετικά μεγαλύτερο φυσικό μέγεθος του αισθητήρα είναι ίσως τα δύο πιο σημαντικά από αυτά.

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει, αναμενόμενα είναι σημαντικά καλύτερες από πολλές συσκευές που έχουν κάμερα με ανάλυση 48mp αλλά και μερικές που «υπερβάλλουν» στα 64mp σε αυτή την κατηγορία τιμής. Χρωματικά ίσως έχουν παρόλα αυτά μια ασυνήθιστη απόχρωση, αποτέλεσμα της διαφορετικής επεξεργασίας από το ISP του Helio G96 στο εσωτερικό του Realme 8i.

Όμως το βράδυ, έχει ενδιαφέρον το πως η συγκεκριμένη κάμερα συνδυάζεται άριστα με το Night mode για φωτογραφίες που διαφέρουν από το συνηθισμένο. Η εταιρεία φαίνεται ότι έχει βρει πλέον μια … ισορροπία ανάμεσα σε επίπεδα φωτισμού που δεν προσπαθούν να εντυπωσιάσουν, και επίπεδα λεπτομέρειας που ικανοποιούν.

Για κάποιο λόγο, το Realme 8i δεν έχει κάμερα με υπερ ευρυγώνιο φακό. Αυτό δεν αποτελεί απαραίτητα μειονέκτημα, αφού παρότι έχει την χρησιμότητα της σε περιπτώσεις που θέλουμε να χωρέσουμε περισσότερα στο κάδρο κάθε φωτογραφίας, συνήθως σε αυτή την κατηγορία τιμής οι Ultra wide κάμερες δεν ικανοποιούν με την απόδοση τους.

Έχει μια Macro camera όμως στα 2mp χωρίς Auto focus, που είναι χρήσιμη μόνο σε συγκεκριμένη απόσταση από αυτό που θέλουμε να φωτογραφίσουμε, περίπου στα 4 εκατοστά.

Μαζί με τον αισθητήρα «βάθους» που χρησιμοποιείται σε φωτογραφίες πορτραίτου, και έχει επίσης ανάλυση 2mp, μπορεί να πει κανείς ότι αυτές οι δύο κάμερες υπάρχουν κυρίως επειδή πρέπει συνολικά να είναι τουλάχιστον τρεις πλέον σε κάθε Smartphone.

Επιδόσεις τεχνικά χαρακτηριστικά.

Το Realme 8i έχει μια… ιδιαιτερότητα, αφού στο εσωτερικό του «κρύβει» τον helio G96 επεξεργαστή της Mediatek, που θεωρητικά και πρακτικά είναι μια λίγο βελτιωμένη έκδοση του G95 που χρησιμοποιεί το κανονικό Realme 8.

Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι οι επιδόσεις αυτές είναι με άνεση οι καλύτερες που μπορεί να βρει κανείς σε αυτά τα χρήματα. Είναι λίγο καλύτερες συνολικά από αυτές του Qualcomm Snapdragon 662 σε συσκευές του ανταγωνισμού και παραπλήσιες με αυτές του Snapdragon 732 που παρόλα αυτά έχει αρχίσει να σπανίζει για διαφορετικούς λογους.

Το Realme 8i είναι εντυπωσιακά άμεσο σε ότι και αν του ζητήσει ο ιδιοκτήτης του, και αυτό ισχύει και στην έκδοση με 4GB RAM που είναι επίσημα διαθέσιμη στη χώρα μας. Ο μοναδικός περιορισμός έιναι ότι δεν μπορεί να έχει ταυτόχρονα «ανοιχτές» υπεβρολικά πολλές εφαρμογές.

Σε ένα Smartphone της κατηγορίας του άλλωστε αυτό δεν είναι και ιδιαίτερα… λογική απαίτηση από τον ιδιοκτήτη του.

Αντίστοιχα και η Mali G57 GPU με δύο μονάδες παραγωγής γραφικών είναι περισσότερο από ικανή να προσφέρει αυτά που «πρέπει». Παράγει το γραφικό περιβάλλον της Realme με άνεση στα 120Hz της οθόνης του Smartphone και μπορεί να παίξει με λογικές ρυθμίσεις ποιότητας ακόμα και απαιτητικά παιχνίδια.

Περισσότερο από όλα αυτά όμως έχει σημασία ότι ο Helio G96 επιβεβαιώνει ότι η Mediatek έχει ξεπεράσει την κακή «φήμη» του παρελθόντος. Δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με την θερμοκρασία λειτουργίας του, και απόλυτα λογική κατανάλωση ενέργειας για τις επιδόσεις που προσφέρει.

Μπαταρία.

Στο εσωτερικό του Realme 8i υπάρχει μια μπαταρία των 5.000mAh που καλώς τήνει να καθιερωθεί σε αυτή την κατηγορία και όχι μόνο.

Η απόδοση της είναι περισσότερο από καλή, αν «αθροίσει» κανείς όλα όσα προσφέρει το Smartphone. Ο δυναμικός έλεγχος του ρυθμού ανανέωσης της οθόνης, περιορίζει τις επιπτώσεις στην κατανάλωση ενέργειας, και όπως είπαμε και ο Helio G96 είναι απόλυτα λογικός σε αυτόν τον τομέα.

Το Realme 8i μπορεί με ευκολία να βγάλει δύο ημέρες χρήσης, ακόμα και σε πιο απαιτητικές συνθήκες. Μπορεί να τις ξεπεράσει μάλιστα σε όσους είναι περισσότερο «απλοί» στις απαιτήσεις τους.

Μπορεί όμως να προσφέρει… τα πάντα που μπορεί να κάνει στον ιδιοκτήτη του, απλόχερα και στο τέλος της ημέρας να έχει ακόμα ένα 35% διαθέσιμο στην μπαταρία του. Αυτό μπορεί να μην φτάνει για δεύτερη αντίστοιχη ημέρα χρήσης, όμως είναι περιθώριο ασφαλείας που δείχνει και την καλη διαχείριση ενέργειας που γίνεται από το Smartphone.

Συμπέρασμα.

Όπως είπαμε και στην αρχή του συγκεκριμένου Review, το Realme 8i είναι ένα Smartphone σχεδιασμένο να προσφέρει ότι περισσότερο μπορεί στα χρήματα που κοστίζει.

Το πετυχαίνει άψογα αυτό με την οθόνη των 120Hz, και με μια νέα και βελτιωμένη κάμερα μετά από καιρό σε αυτή την κατηγορία. Έχει παραδόξως και το ίδιο καλές επιδόσεις με τον αμέσως μεγαλύτερο αδερφό του, και μπαταρία που δεν αγχώνει σε καμία περίπτωση.

Είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να ζητήσει κανείς κάτι περισσότερο με κόστος ελάχιστα πάνω από τα 200 ευρώ από ένα Smartphone.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights