Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Realme 8 5G Review: Οικονομική πολυτέλεια και τεχνολογία

Realme 8 5G Review: Οικονομική πολυτέλεια και τεχνολογία

απο Kostas Gliatiotis

Κάθε εταιρεία που «σέβεται» τον εαυτό της, και θέλει να συνεχίσει να αυξάνει με εντυπωσιακό ρυθμό μάλιστα το μερίδιο της στην Ελληνική αγορά και όχι μόνο, πρέπει συνεχώς να παρουσιάζει νέες και καλύτερες συσκευές σε κάθε κατηγορία τιμής. Συγκεκριμένα για την Ελληνική αγορά τώρα, η κατηγορία με κόστος έως 300 ευρώ είναι η πιο δημοφιλής, και η realme το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Μετά λοιπόν τα εντυπωσιακά για την κατηγορία τους, Realme 8 και Realme 8 Pro, είναι η ώρα για μια ακόμα πρόταση της οικογένειας να ξεκινήσει να πωλείται επίσημα στη χώρα μας.

Το Realme 8 5G είναι όπως δηλώνει και η ονομασία του, το «μέλος» της οικογένειας με υποστήριξη για δίκτυα πέμπτης γενιάς. Μαζί με αυτή, έχει και όλα όσα περιμένει κανείς από ένα σύγχρονο Smartphone, και πόσο μάλλον από ένα με αυτό το κόστος που στην βασική του έκδοση είναι έστω και λίγο κάτω από τα 250 ευρώ.

Η εταιρεία μας παραχώρησε το Realme 8 5G για την δοκιμή του μερικές ημέρες πριν την επίσημη διάθεση του στην αγορά, και στο συγκεκριμένο αναλυτικό Review θα δούμε ακριβώς τι προσφέρει για τα χρήματα αυτά αλλά και σε σύγκριση με άλλες προτάσεις σε παρόμοια κατηγορία τιμής.

Σχεδιασμός.

Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να αναγνωρίσει κανείς στην Realme είναι ότι πάντα προσπαθεί να διαχωρίσει σχεδιαστικά τις συσκευές της ακόμα και στην μεσαία κατηγορία τιμής. Το Realme 8 5G μάλιστα προσπαθεί να το «πετύχει» αυτό με λιγότερο έντονο τρόπο από τα δύο άλλα μέλη της ίδιας οικογένειας, αφού από το πίσω μέρος του απουσιάζει το Dare to Leap λογότυπο της εταιρείας.

Η πίσω αυτή επιφάνεια είναι κατασκευασμένη από πλαστικό, και υπάρχει σε δύο διαφορετικά χρώματα, με την περιγραφή «Supersonic” στην ονομασία και των δύο. Αυτή … περιγράφει τον τρόπο που η γυαλιστερή αυτή επιφάνεια αντανακλά τον φωτισμό με έναν πολύ έξυπνο τρόπο προκειμένου να δείχνει διαφορετική από το συνηθισμένο και περισσότερο εντυπωσιακή.

Όμως η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη σημασία (και δικαίως…) στις συνολικές διαστάσεις του Realme 8 5G ειδικά με δεδομένη τη μεγάλη μπαταρία στο εσωτερικό του αλλά και τις τεχνικές απαιτήσεις ενός Smartphone με υποστήριξη για δίκτυα πέμπτης γενιάς.

Παρότι δεν είναι απόλυτα… λογικό, ζούμε σε μια εποχή που τα 185 γραμμάρια του βάρους του Realme 8 5G θεωρούνται λιγότερα από το συνηθισμένο, και είναι κάτι που είναι άμεσα αισθητό στο χέρι. Αντίστοιχα είναι αισθητό και το περιορισμένο του πάχος, και εδώ κάνει εντύπωση η χωρητικότητα της μπαταρίας στο εσωτερικό του.

Το πλαϊνό μέρος του Smartphone είναι και αυτό κατασκευασμένο από πλαστικό, μια επιλογή που έχει έστω το πλεονέκτημα του να διατηρεί χαμηλά το συνολικό βάρος που αναφέραμε. Εδώ υπάρχει και ο αισθητήρας αποτυπωμάτων πάνω στο πλήκτρο ενεργοποίησης στην δεξιά πλευρά.

Η συγκεκριμένη διάταξη συνεχίζει να έχει σημαντικό πλεονέκτημα σε ταχύτητα και αξιοπιστία σε σύγκριση με έναν αισθητήρα ενσωματωμένο στην οθόνη, σε συσκευές της μεσαίας κατηγορίας. Αν και τυπικά είναι «υποχρεωτική» η χρήση του από την στιγμή που το Realme 8 5G έχει μια LCD οθόνη, παραμένει εντυπωσιακά γρήγορος και ικανός να διαβάζει το αποτύπωμα μας με την πρώτη προσπάθεια. Μάλιστα, η Realme ήταν η πρώτη εταιρεία που έδινε ιδιαίτερη σημασία στο να … ξυπνάει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και η οθόνη. Με αυτόν τον τρόπο η αίσθηση που δίνει το Realme 8 5G ότι έχει ξεκλειδώσει πρακτικά άμεσα είναι ακόμα πιο «έντονη» και είναι και έτοιμο για να το χρησιμοποιήσουμε.

Στο πρακτικό κομμάτι τέλος, υπάρχει στο κάτω μέρος και μια υποδοχή 3.5mm για ενσύρματα ακουστικά, η οποία θα μπορούσε να συνδυάζεται και με ενσωματωμένο ραδιόφωνο που δυστυχώς απουσιάζει από τις εκδόσεις των συσκευών της εταιρείας που έρχονται επίσημα στην Ευρώπη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights