Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Βρες τις διαφορές! Camera test: Galaxy S22 Utra vs Galaxy S21 Ultra

Βρες τις διαφορές! Camera test: Galaxy S22 Utra vs Galaxy S21 Ultra

απο Kostas Gliatiotis

Το νέο Galaxy S22 Ultra είναι σίγουρα ένα εντυπωσιακό Smartphone από την εταιρεία σε πολλούς διαφορετικούς τομείς. Σε ότι αφορά τις κάμερες όμως, οι αλλαγές σε σύγκριση με το Galaxy S21 Ultra είναι περιορισμένες σε ότι αφορά τουλάχιστον το Hardware. Η Samsung δηλώνει ότι έχει κάνει παρόλα αυτά, σημαντικές αλλαγές σε επίπεδο λογισμικού, εκμεταλλευόμενη την ισχύ του Galaxy S22 Ultra για να δημιουργήσει συνολικά καλυτερες φωτογραφίες.

Στο συγκεκριμένο Camera test λοιπόν, βλέπουμε ενοχλητικά αναλυτικά οπως παντα, και τα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά και φωτογραφίες από τις κάμερες στο πίσω μέρος των δύο Smartphones. Ακόμα και εκεί που υπάρχει διαφορά, αυτή συνήθως είναι πολύ μικρή για να δικαιολογήσει από μόνη της την αλλαγή για κάποιον που έχει το Galaxy S21 Ultra.

H βασική κάμερα διατηρεί την ίδια ονομαστική ανάλυση στα 108mp και στο νεότερο Galaxy S22 Ultra, παρόλα αυτά για κάποιο περίεργο λόγο η Samsung δεν αναφέρει συγκεκριμένα τον αισθητήρα που χρησιμοποιεί. Είτε αυτός είναι ίδιος με τον έτσι και αλλιώς τεχνικά εντυπωσιακό Samsung HM3 του Galaxy S21 Ultra είτε όχι, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη και σημαντική τεχνική διαφορά μεταξύ τους.

Το Nightography mode όπως ονομάζει η εταιρεία τις νέες δυνατότητες του Galaxy S22 Ultra στη φωτογραφία σε χαμηλό φωτισμό, χρησιμοποιεί μια ιδιαίτερα έξυπνη τεχνική τουλάχιστον στην θεωρία. Βγάζει ταυτόχρονα μια φωτογραφία με την τεχνική του Pixel Binning (Nona binning) και μια στην πλήρη ανάλυση των 108mp. Στη συνέχεια συνδυάζει πληροφορίες και από τις δύο για να δημιουργήσει το τελικό αρχείο της φωτογραφίας.

Αντίστοιχα και οι υπόλοιπες κάμερες στο πίσω μέρος των δύο Smartphones δεν έχουν κάποια σημαντική τεχνική διαφορά, κάτι που μέχρι ένα σημείο αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες που βγάζει η κάθε μια. Αυτή με το 3x optical zoom συνεχίζει να έχει έναν αισθητήρα στα 10mp με OIS και ένα διάφραγμα στο f/2.4 στο φακό της. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτά την κάνουν ικανή να παράγει ικανοποιητικές φωτογραφίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η εντυπωσιακή τεχνικά κάμερα με τον περισκοπικό φακό και το 10x optical zoom είναι επίσης ίδια με την ανάλυση και πάλι στα 10mp και φυσικά OIS και εδώ. Το διάφραγμα του φακού αναγκαστικά περιορίζεται στο f/4.9 με αποτέλεμσα το βράδυ η απόδοση της να είναι αντίστοιχα σχετικά περιορισμένη. Όμως ακομα και οι μικρές διαφορές σε επίπεδο λογισμικού, δεν κάνουν τις φωτογραφίες από τις δύο κάμερες να έχουν κάποια ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους.

Τέλος, η κάμερα με τον Ultra wide φακό, είναι προφανώς και αυτή πρακτικά ίδια, και συνεχίζει να έχει Dual pixel auto focus, κάτι που επίσης η Samsung συνεχίζει να μην αναφέρει σαν ένα πραγματικά ενδιαφέρον τεχνικό χαρακτηριστικό της.

Τα Galaxy S22 Ultra και Galaxy S21 Ultra χρησιμοποιούν την κάμερα αυτή με μερικούς ακόμα “έξυπνους” τρόπους. Από το Macro mode που επιτρέπει την λήψη φωτογραφιών από πολύ μικρή απόσταση, μέχρι την επίσης ενδιαφέρουσα δυνατότητα να αλλάζουν αυτόματα σε αυτή,όταν η βασική κάμερα δεν μπορεί να εστιάσει εύκολα και σωστά σε ενα αντικείμενο που βρίσκεται πολύ κοντά.

Φυσικά, το συγκεκριμένο βίντεο περιορίζεται αποκλειστικά στις διαφορές στον τομέα της φωτογραφίας, και δεν εστιάζει αλλα ούτε αναφέρεται στις διαφορές συνολικά μεταξύ των δύο κορυφαίων Smartphones της Samsung.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights