Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Realme GT2 Review: Η λογική, πρακτική επιλογή

Realme GT2 Review: Η λογική, πρακτική επιλογή

απο Kostas Gliatiotis

Για αρκετά χρόνια, η Realme έχει «πειραματιστεί» με πολλές διαφορετικές … λύσεις στην κατηγορία των High end smartphones. Από προτάσεις όπως το κορυφαίο X2 Pro, το ακόμα καλύτερο X50 pro και φυσικά πριν ένα χρόνο το Realme GT, ένα Smartphone που ξεχώριζε αν μη τι άλλο  για τις επιδόσεις του. Στο χρονικό διάστημα αυτό, η εταιρεία «χτίζει» ταυτόχρονα και το … όνομα της στην αγορά, προκειμένου ρεαλιστικά να είναι πιο αποδεκτό να επιλέξει κανείς ένα δικό της κορυφαίο σε χαρακτηριστικά αλλά αντίστοιχα και ακριβότερο Smartphone.

Για την νεότερη σειρά Realme GT2, η εταιρεία επέλεξε μια διαφορετική «οδό» με την παρουσίαση δύο ξεχωριστών μοντέλων, το καθένα με τα δικά του χαρακτηριστικά. Μάλιστα, έχουν κοινά όλα όσα έχουν… σημασία σε καθημερινή χρήση, και διαφορές που απλά δικαιολογούν τα επιπλέον χρήματα του άκρως εντυπωσιακού Realme GT 2 Pro.

Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι το «απλό» Realme GT2 δεν είναι ένα αντίστοιχα ικανότατο Smartphone, και μάλιστα θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι η ιδανική επιλογή με κριτήριο και την τιμή πώλησης του.

Σχεδιασμός.

Μια σωστή επιλογή που έχει κάνει η εταιρεία, είναι να μην διαχωρίσει την εξωτερική εμφάνιση των δύο μοντέλων της σειράς, προκειμένου και να δείχνουν ότι ανήκουν στην ίδια «οικογένεια» αλλά και ότι το Realme GT2 δεν είναι με κάποιο τρόπο ο … φτωχός αδερφός.

Φυσικά, αυτό που ξεχωρίζει και μάλιστα με άμεσα ορατό και αισθητό στο χέρι τρόπο είναι το πίσω μέρος του Realme GT2, με την κατασκευή αλλά και την εμφάνιση του.

Ακόμα και αν δεν έχει ιδιαίτερη σημασία η εμπορική ονομασία «Paper tech design» που έχει δώσει η εταιρεία στο συγκεκριμένο υλικό, παραμένει κάτι το  διαφορετικό από το συνηθισμένο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η επιφάνεια αυτή προσπαθεί όντως να εξομοιώσει την αίσθηση που δίνει το χαρτί, με την προφανώς διαφορετική σκληρότητα που πρέπει να έχει σαν υλικό αλλά και την υφή στο μάτι.

Μάλιστα ειδικά στο άσπρο χρώμα της συσκευής που έχουμε για τη δοκιμή, είναι ακόμα πιο όμορφο από το πράσινο Realme GT 2 Pro που έχουμε ήδη γνωρίσει.Στο πρακτικό κομμάτι τώρα, έχει γίνει μια αλλαγή προκειμένου να μειωθεί το  κόστος του Realme GT2. Το πλαίσιο στο πλαϊνό του μέρος είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, μια «υποχώρηση» που παρόλα αυτά είναι απόλυτα αποδεκτή αν υπολογίσει κανείς το σύνολο όσων προσφέρει το Smartphone για τα χρήματα του.

Οθόνη.

Ο επόμενος τομέας στον οποίο διαφέρει χωρίς όμως να μειονεκτεί ρεαλιστικά το Realme GT2 είναι αυτός της οθόνης του. Αυτό αφορά αποκλειστικά και μόνο την ονομαστική της ανάλυση, και ίσως μέχρι ένα σημείο το ότι έχει… περιορισμένο εύρος προσαρμογής του ρυθμού ανανέωσης της.

Παρόλα αυτά, παραμένει ένα εντυπωσιακό χρωματικά και σε φωτισμό, SUPER AMOLED Panel, με ονομαστική ανάλυση 2408×1080 pixels που είναι το αντίστοιχο του FullHD για μια οθόνη με αυτή την αναλογία πλευρών.

Σε ότι αφορά πιο συγκεκριμένα τον ρυθμό ανανέωσης, αυτός είναι και πάλι στα 120Hz και προφανώς μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις συνθήκες. Το λιγότερο εμπορικά εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι δεν μπορει να «κατέβει» μέχρι το 1Hz όπως το LTPO 2.0 Panel του Realme GT2 Pro, μια δυνατότητα που παρόλα αυτά έχει αμφίβολα πλεονεκτήματα στην κατανάλωση ενέργειας έτσι και αλλιώς.

Ο ρυθμός ανανέωσης προσαρμόζεται παρόλα αυτά ανάμεσα σε 30, 60, 90 και 120Hz προκειμένου η οθόνη να «ακολουθεί» αυτό που προβάλλεται. Άλλωστε είναι πρακτικά και ρεαλιστικά άσκοπο να λειτουργεί στα 120Hz στην προβολή ενός βίντεο για παράδειγμα.

Χρωματικά, είναι ρυθμισμένη να ακολουθεί διαφορετικά πρότυπα ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη του. Εδώ για μια ακόμα φορά, η εταιρεία σωστά έχει δώσει έμφαση στην ευχάριστη, έντονη χρωματικά απόδοση αφού είναι το ζητούμενο στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ακόμα και αν δεν αφορά την ίδια την οθόνη τέλος, πρέπει να αναφερθούμε για μια ακόμα φορά στον άριστο τρόπο που λειτουργεί ο αισθητήρας αποτυπωμάτων που είναι ενσωματωμένος σε αυτή.

Το Realme GT2 συνεχίζει την παράδοση της εταιρείας, στο να «ρυθμίζει» τους αισθητήρες αυτούς με τρόπο που να είναι πάντα εντυπωσιακά γρήγοροι αλλά και άμεσοι στο να ξεκλειδώσουν αξιόπιστα και με την πρώτη προσπάθεια το Realme GT2.

Κάμερες.

Ο τομέας στον οποίο έχει κάνει επίσης συγκεκριμένες και σωστές επιλογές προκειμένου να διαφοροποιήσει το κόστος του Realme GT2 η εταιρεία, είναι αυτός των καμερών στο πίσω μέρος του.

Για την  βασική από αυτές, δεν έχει γίνει καμία… παραχώρηση, και το Smartphone χρησιμοποιεί τον ιδιαίτερα ικανό στην πράξη, και με κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, IMX766 αισθητήρα της Sony των 50mp.

Μάλιστα, επειδή η εταιρεία έχει βελτιώσει δραματικά και την επεξεργασία των δεδομένων από τις κάμερες των Smartphones της, το αποτέλεσμα έιναι με χαρακτηριστική άνεση κορυφαίο για την κατηγορία του Realme GT2 και όχι μόνο.

Η ελάχιστα αυξημένη οξύτητα σε κάθε φωτογραφία, συνδυάζεται άριστα με το σωστά ισορροπημένο χρωματικό προφίλ με ζωντανά αλλά όχι υπερβολικά χρώματα. Αν σε αυτά προσθέσει κανείς και το κορυφαίο δυναμικό εύρος που έτσι και αλλιώς προσφέρει ο IMX766, έχει ένα απόλυτα ικανοποιητικό σύνολο σε κάθε φωτογραφία.

Αντίστοιχα, η Realme έχει βελτιώσει ακόμα περισσότερο την απόδοση των συσκευών της σε συνθήκες χαμηλότερου φωτισμού, και μάλιστα έχει κάνει ακόμα πιο εύκολη την λήψη τους.

Το Realme GT2 μπορεί να αναγνωρίσει αυτόματα πότε χρειάζεται να ενεργοποιήσει το Night mode προκειμένου να βγάλει θεωρητικά και πρακτικά την καλύτερη δυνατή φωτογραφία.

Η χειροκίνητη επιλογή του έχει σε συγκεκριμένες πολύ δύσκολες περιπτώσεις σαν αποτέλεσμα λίγο μεγαλύτερο χρόνο λήψης κάθε φωτογραφίας, που σπανίως όμως ξεπερνάει τα 2 δευτερόλεπτα.

Το αποτέλεσμα είναι πάντα ιδιαίτερα ευχάριστες και τεχνικά σωστές φωτογραφίες όσο «αυστηρά» και αν τις κρίνει κανείς. Αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να είναι λιγότερο  έντονο είναι η τάση του Realme GT2 να βγάζει φωτεινές φωτογραφίες ακόμα και όταν τα επίπεδα φωτισμού είναι ελάχιστα υψηλότερα από το ιδανικό.

Από εκεί και πέρα, για τις άλλες δύο κάμερες του Realme GT2 η εταιρεία έχει κάνει μια πολύ συγκεκριμένη επιλογή. Στην  προσπάθεια της να διατηρήσει το κόστος σε χαμηλότερα επίπεδα αναγνωρίζει μάλλον σωστά ότι οι δύο αυτές κάμερες είναι λιγότερο «σημαντικές» για το κοινό στο οποίο απευθύνεται το Smartphone.

Αυτή με τον υπερ ευρυγώνιο φακό λοιπόν, έχει περιορισμένη ανάλυση στα 8mp που είναι το συνηθισμένο για σημαντικά οικονομικότερα Smartphones της εταιρείας και όχι μόνο.

Παρόλα αυτά, εκμεταλλευόμενο τις αυξημένες δυνατότητες επεξεργασίας του Hardware στο εσωτερικό του, το Realme GT2 προσπαθεί και συνήθως καταφέρνει αν μη τι άλλο να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορεί με μια κάμερα αυτού του είδους.

Τέλος, η Τρίτη κάμερα αναμενόμενα υπάρχει περισσότερο για εμπορικούς λόγους, αφού περιορίζεται σε έναν Macro φακό και έναν αισθητήρα των 2mp.

Επιδόσεις Hardware.

Είναι γεγονός ότι εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, ακόμα και σχετικά οικονομικά Smartphones καλύπτουν με άνεση τις απαιτήσεις που έχει κανείς στην καθημερινότητα του.

Για τον Snapdragon 888 επεξεργαστή της Qualcomm που είναι η αμέσως προηγούμενη κορυφαία πρόταση της εταιρείας, αυτό είναι απόλυτα βέβαιο, όπως και το ότι είναι πρακτικά αδύνατον να διαπιστώσει κανείς διαφορά σε καθημερινή χρήση από τον νεότερο Snapdragon 8gen1.

¨Ετσι λοιπόν, το Realme GT2 και ο Snapdragon 888 είναι  ένα σύνολο άριστων επιδόσεων, και ακόμα πιο σημαντικό ίσως, και αντίστοιχα καλής κατανάλωσης ενέργειας και θερμοκρασίας λειτουργίας.

Η Realme και πριν ένα χρόνο με το «απλό» τότε Realme GT είχε δείξει ότι έχει την  δυνατότητα να διαχειριστεί την θερμοκρασία λειτουργίας του συγκεκριμένου επεξεργαστή με τον καλύτερο τρόπο και αυτό ισχύει και για το Realme GT2.

Για αυτούς που θεωρούν ότι θέλουν  παρόλα αυτά το μέγιστο της απόδοσης του και αναγνωρίζουν ότι αυτή θα έρθει με αυξημένη κατανάλωση ενέργειας και θερμοκρασία λειτουργίας, το Smartphone διατηρεί το ξεχωριστό «GT mode».

Αυτό αλλάζει τη θερμική συμπεριφορά του, κάνοντα το πιο «ανεκτικό» στην αυξημένη θερμοκρασία προκειμένου να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο μπορεί την απόδοση του κοντά στο μέγιστο.

Μπαταρία.

Το Realme GT2 έχει την ίδια σε χωρητικότητα μπαταρία στο εσωτερικό του με το κορυφαίο μοντέλο της σειράς, και αυτό είναι σαφές πλεονέκτημα στην απόδοση της στην πράξη.

Με χωρητικότητα 5.000mAh λοιπόν, και χαμηλότερη (σχετικά πάντα…) κατανάλώση ενέργειας από τον επεξεργαστή του, όπως και από την οθόνη του, το realme GT2 πετυχαίνει ιδιαίτερα καλούς χρόνους λειτουργίας.

Είναι ένα από τα ελάχιστα Smartphones στο είδος του που μπορεί να πετύχει ακόμα και 2 ημέρες σχετικά λογικής χρήσης, και με την ίδια άνεση να βγάλει μια ημέρα ιδιαίτερα απαιτητικής.

Εδώ η φόρτιση με τα 65W είναι πάντα καλοδεχούμενο πλεονέκτημα όπως και η σωστή επιλογή της εταιρείας να … προσφέρει τον φορτιστή κανονικά στη συσκευασία του Realme GT2.

Συμπέρασμα.

Είναι αναμενόμενο ότι μέχρι και σήμερα η Realme αναζητά την συνταγή που να της επιτρέπει να διατηρηθεί στην κορυφαί κατηγορία τιμής και χαρακτηριστικών με σχεδόν έστω ίσους … όρους με τον ανταγωνισμό της.

Με την σειρά GT2 έχει κάνει την καλύτερη πιθανή επιλογή, προσφέροντας δύο εναλλακτικές ανάλογα με τις απαιτήσεις που έχει ο καθένας.

Αυτό που έχει όμως σημασία στο «απλό» Realme GT2 είναι ότι δεν κάνει κάποια σημαντική «θυσία» ενώ ταυτόχρονα είναι και ένας ουσιαστικά βελτιωμένος αντικαταστάτης του έτσι και αλλιώς ιδιαίτερα ικανοποιητικού για το είδος του Realme GT.

Στα χρήματα που κοστίζει επίσημα στην Ελληνική αγορά, έχει  έτσι και αλλιώς περιορισμένο ανταγωνισμό, και αν μη τι  άλλο έχει πλεον τη δυνατότητα να τον «κοιτάει» σχεδόν ευθέως στα μάτια.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights